Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami 80%. Prvú hodinu výborná, perfektná záležitosť. Reálne strašidelná, nepríjemná, obdarená ťaživou, zákerne pomalou a tiesnivou atmosférou. Kto občas nebol sám doma a nepočul divné zvuky a necítil zvláštny pocit? K tomu krátka, ale intenzívne nakrútená sexuálna scéna a svojrázny hlavný hrdina, ktorý nie je príliš sympatický, ale ako sa neskôr ukáže, to bol tak trochu umelecký zámer. Bohužiaľ, v polke sa to reštartuje a príbeh sa uberie absolútne nečakaným smerom. Ten je určite originálny, osviežujúci a totálne creepy, psycho, WTF a odporný, zároveň sa však z toho tak troška stáva (nechcená?) fraška. Ku koncu sa to našťastie vráti k plnokrvnému hororovému psychotrileru, ale jednak je už neskoro a jednak nás v rámci neho čakajú nečakané twisty, ktoré síce na jednej strane mnohé vysvetlia, ale na druhej vznášajú úplne nové otázky a na tie už neodpovedajú a nasledujú záverečné titulky. Film som videl viackrát a čítal som na nete plno teórií, ale žiadna nedokázala vysvetliť úplne všetko (SPOILER ok, hrdinova ex sa zrejme v nočnej kuchyni naozaj rozprávala s ešte nenarodeným bábätkom, ale chlpy v umývadle skutočne vysvetliť neviem SPOILER). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prozatím dávám 3*, chtělo by to určitě druhé zhlédnutí, ale nevím, jestli se k němu ještě někdy dokopu. První polovina je hodně dobrá, napínavá a tajemná, člověk prostě neví o co jde. Ve druhé se to trochu pokazilo, zamotalo a už jsem se tak nebavil jako na začátku. Navíc to místy bylo dost divné, naivní (Spoiler: Že by jí žil v domě cizí chlápek a ona si toho ani nevšimla, když jí byl navíc věčně za prdelí? To asi těžko.) a předvídatelné (Spoiler: schovávání narozeninových hostů, postřelená expřítelkyně). Doufal jsem, že závěr nabídne nějaké "normální" vysvětlení, ale toho jsem se moc nedočkal. Film je to určitě zajímavý, mystery jako prase, ale mě to zas až tak nesedlo. Možná to bude podruhé lepší, možná... 65% ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Jedná se o film s originálním nápadem, famózní hudbou, a reálným průběhem. Tedy až do doby, než se jedna postava začne chovat iracionálně. Vy v tu chvíli doufáte v grandiózní pointu. Pak přichází druhá polovina filmu, která obsahuje komediální děj. Jak asi je těžké schovávat se před invalidou na vozíku? Jo, 15 minut nám ukazují, jak těžké to je. A to ani člověk netuší, co přijde místo grandiózní pointy. Takže nakousneme bagetu, a připravujeme se na zjištění, že se na to scénárista jednoduše a drze vykvákl. ✔ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně otázek a odpovědí strašně málo. Zkusím vám sem napsat moje domněnky, tak to prosím nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. SPOILER: Jde tedy o to, že jsou 2 domy propojené podzemní chodbou, která ústí do sklepa obou domů. Máme 4 hlavní lidi. Chlap číslo 1, který se nejdřív bojí, že ho někdo straší a potom je sám tím duchem v druhém domě. Za tím vidím jen snahu tvůrců ukázat nám, že lze takovým to ´´neviditelným´´ způsobem fungovat. Chlap číslo 2, jakýsi Martin, ten opustil svou ženu na vozíčku a velmi pravděpodobně se zamiloval do ženy chlapa číslo 1. Tato žena s ním pravděpodobně má dítě, a proto chodí neustále do domu chlapa číslo jedna. PRVNÍ KRAVINA: Proč se pohybuje po domě, i když tam není jeho milovaná??? Na konci zjišťujeme, že tento chlap uvízl zavřený mezi sklepy obou domů. DRUHÁ KRAVINA: ta zeď musí být průchozí...dále je nám ukázáno, že chlap číslo 1 nepostřelil chlapa číslo 2, nýbrž svoji bývalou ženu, která si předtím šla jen pro obraz (smutná náhoda)...TŘETÍ KRAVINA: chlap číslo 1 dělal ducha v tom druhém domě několik dní, jak tedy mohla tak dlouho přežít jeho postřelená bejvalka???........Na filmu se mi líbila hlavně originalita a atmosféra. Vadilo mě, že se děj hodně vleče a ještě víc mě mrzí nelogičnosti filmu. Když už mystery, tak dějově ucelené a zbavené nesmyslů. Škoda...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE JE NĚKDO V DOMĚ.… NĚKDO ŽIJE V TOMTO DOMĚ. BYDLÍ TU A JÁ HO NEMŮŽU NAJÍT. PRÁVĚ TEĎ JE NAHOŘE… COPAK HO NESLYŠÍŠ? - VERO, VĚŘ MI. DŮVĚŘUJ MĚ, PROSÍM. COPAK HO NESLYŠÍŠ?..... /// Felix je magor do prostornýho bydlení. Jenže je doopravdy magor, a tak ve svým domě zůstane sám. Postupně zjišťuje, že někdo seděl na jeho hajzlíku, utíral se jeho ručníkem, holil se …. Kolik lidí bude muset umřít, aby mu uvěřili? Nebo je paranoik? Blázen? … Rozlehlost domu, ztracenej (nezvanej) host, zajímavě nebezpečná kamera, ale hlavně DOKONALÁ NEVĚDOMOST mě udržuje v napětí. Úžasný je, že jde vlastně o hovno. Nebo ne? Skvěle natočená a hlavně napsaná, zvláštní atmosférou narvaná, španělská pecka. Žádní zombíci ani devianti. Jen jednoduchej příběh, ze kterýho je vymáčklý maximum fungujícího různorodýho napětí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jako by se mnou někdo bydlel (nevztahuje se na ženatý a vdaný). 2.) Paní odnaproti má pěknej bejvák. Chystám se ,,s ní“ bydlet. 3.) Thx za titulky ,,pecaS“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama