Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž a žena, život a smrt, víra a naděje. Když se vám během vteřiny změní osud, když poklidně žijete a náhle vám řeknou, že za pár měsíců už nebudete, je to jako kdyby vás zasáhl blesk z čistého nebe. Komu to říct, kam jít, s kým se podělit o strach a úzkost z bolesti a smrti? Hrdinka příběhu Zasaženi bleskem je rozvedená učitelka s dospělými dětmi. Už delší dobu žije sama a tak nejbližší útěchu hledá na hřbitově u hrobu svého bratra. Před řadou let ho někde na horách, na horské chatě, zabil blesk. A právě tady, v intimitě rodinného hrobu, osloví Janu (Kamila Magálová) neznámý mladík (Pavel Liška). Nabídne ji sdílení a pomoc. Jana se ho nejprve bojí, ale když ji ukáže pod košilí klikatou jizvu, která nade vší pochybnost dokazuje, že byl, stejně jako její bratr, zasažen bleskem, ale přežil, Jana uvěří. Příběh začíná... Hlavní role příběhu, který se točí kolem rakoviny prsu a její léčby, byla svěřena slovenské herečce Kamile Magálové. Po jejím boku se objeví Pavel Liška, a to v roli muže, který včas vstoupí do hrdinčina života. Dokáže totiž prý pouhým přikládáním rukou na prsa zastavit zhoubné bujení. Mezi oběma hrdiny začne docházet k postupnému sbližování. Ovšem příběh Zasaženi bleskem není jen milostný film, je to i film o víře, která může uzdravit, i když je pro celé okolí směšná. Je to film o hranici racionality a iracionality. O poznávání sama sebe, které k nám může přijít tou nejméně očekávanou cestou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela nezajímavý příběh, nesnesitelně roztahaný. K tomu ho kazí nevhodně zvolená těkavá kamera a frigidní hudba, ale to je vzhledem k opravdu banálnímu příběhu zbytečné probírat. Pavel Liška a jeho monotónní herecký projev mi leze na nervy už docela dlouho - tím je řečeno vše. Takže jediná dobrá věc na filmu je Kamila Magálová, která dobře hraje, nebojí se ukázat solidní tělo a pomáhá zapomenout, že marníte svůj čas (když jsem si zjistil její ročník, opravdu jsem zatleskal v prázdné místnosti). Režisér Jaroslav Brabec je pěknej úchyl, kterej už donutil ve svých filmech podobně pofidérní scénáristickou záminkou ke striptýzu i Vlastu Chramostovou, takže už si na něj dávám pozor. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

V našich vodách rozhodně nadprůměrná TV produkce. Škoda jen, že příběh má pořád tak nějak tušený vývoj, ovšem stejně tak jisté napětí, jestli něco nebude jinak. To splnil konec, avšak až moc, protože jsem ho, žel, nepobral dokonale. Očekával jsem, že příběh zajde více do hloubky a přestože na to měl, ploul jen po povrchu. Dost se tlačilo na rozpočet, o tom nepochybuji, pivo bez pěny (čaj) a blesky snad odrazy od zrcadel... 50%, ale přikloním se ke třem hvězdám, protože jsem se na film nechtěl dívat a přesto jsem u něj zůstal. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Pavel Liška, sice né v životmí formě, ale přesto dobrý herecký výkon a potom ještě Vanda Hybnerová. Ostatní herci hrůza, přehrávání, trapnost atd. Děj velmi trapný a nudný, ač ze začátku film vypadá až mysticky, ke konci slábne. Jinak celkově z filmu vyloženě čiší nízkorozpočtovost, některé záběry vypadají jako točené web kamerou a roztřesené záběry nepůsobí dynamicky, ale spíš jako že filmaři neměli peníze na stativ. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Brabec tím svým filmařským pohledem dokáže oživit nejeden ploše televizní scénář, ale tady kupodivu všechny ty hrátky s flashbacky působily spíš nepatřičným dojmem. Zato klobouk dolů před tím, co předvádějí Kamila Magálová a Pavel Liška, na kterých to celé stojí víc než na scénáři. Výsledný film není příliš jednoduchý k uchopení, ale rozhodně stojí za vidění. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální námět, slušný scénář - ovšem s bezradným vyústěním a myšlenkou. Nebylo by bývalo lepší (i když ani to by nebylo bůhvíjak původní!) naznačit, že odhalení „Emila“ Janiným mužem nemuselo být tak docela pravdivé, a ponechat tak Liškově postavě určité tajemství, aby si názor na ni udělal podle svého divák? Co scénářem vlastně chtěla autorka říct? Víra tvá tě uzdravila? Zázraky se nedějí, věřte skeptikům? … Na druhou stranu: klobouk dolů před hereckým obsazením – skutečně excelentní Magálová (po hrůze „Líbáš jako Bůh“ konečně mohla opět ukázat, že je výborná herečka), přesvědčivý Liška, skvěle obsazení Lábus, Dvořáková a Haverl. Herci byli natolik dobří, že suverénně zahráli vše, co bylo třeba, takže opravdu nebylo třeba toho čarování s kamerou a polopatických flashbacků. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Pavel Liška s Kamilou Magálovou se dívají na televizi na jiný film režiséra Jaroslava Brabce Samota. (BoredSeal)
  • Natáčelo se mimo jiné v pražské ZOO. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama