Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historická řežba,které chybí kvalitnější režie a hlavní hrdina.Další z řady filmů jako Solomon Kane,které měli veliký potenciál,bohužel malý rozpočet a už to opakuji po několikáte,Purefoy prostě hlavní roli neutáhne.Na úplném začátku začíná celkem slušná výprava,která ovšem postupem času neuvěřitelně stagnuje až se úplně zastaví.Dialogy a postavy jsou ploché,bez jakéhokoliv citu a nemáte šanci si jakoukoliv postavu oblíbit,či se do ní v cítit,snad jen standartně dobře hrající Brian Cox získá vaše sympatie.Z nějakého důvodu je jeden malý hrádek nejdůležitější v Anglii,tak ho banda najemných ochlastů brání zuby nechty,zatímco je bez logiky a občasným WTF napadne tisícovka nepřátel,která vždy když má skoro vyhráno,nepochopitelně prchne do zaječích :-) Do toho se nadrbaná princka snaží vojet nesmělého templáře,který evidentně umí hákovat mečem,sekyrou,nožem,pěstma,brněním ale s ptákem mu to nejde a jazykem už vůbec ne,páč sice moc nemluví ale když něco plácne stojí to za to :-D Když už se sami krájíte nudou,tvrz konečně padne a vy po hodině a půl keců,nudy a krve začínáte cítit úžasné emoce a to díky emotivnímu a skvělému monologu Paula Giamattiho.To vás nakopne a tu poslední půl hoďku plnou krve a usekaných končetin si užijete.Prostě průměrná historická řežba,která má skvěle zmáknuté brutální bitvy,ovšem dialogy,výprava a režie jsou v šedivém pod průměru.Hodně potěšil Vladimír Kulich a Brian Cox.Čekal jsem mnohem víc..... 59%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Král John (Bezzemek) byl hrozná bezpáteřní svině - nejenže si s důležitým dokumentem, listinou práv a svobod Magna Chartou, vytřel prdel, on si ještě najmul početnou bandu Vikingů, aby mu pomohli zpátky na anglický trůn. Bohužel (pro něj) zvolil nejneschopnější severské lemply, které před dobytím strategicky položené pevnosti zastaví jeden a půl ošklivého žoldáka, jeden rozháraný mnich, jedna šlechtična volnějších mravů a jedno páže, co přes noc zmorfovalo v zabijáckého ninju (jestli to správně chápu, pak jako výcvik stačí dvakrát tnout mečem do špalku). Scénář je komplikovaný zhruba tak, že i pohádka O perníkové chaloupce vedle toho vypadá jako mnohovrstevnaté, pekelně složité dílo. To všechno bych odpustila - plochost charakterů mi vynahradili dobří herci, jednoduchost příběhu s invalidní logikou vyvažují pěkné dobové kulisy a kostýmy (prostě celá ta špinavě středověká atmosféra), ale přes co se nedokážu přenést, to jsou bojové scény. Aby se zakryla nijaká choreografie, kameraman zběsile mával a třásl kamerou, vyřádil se také střihač (ani jednoho z nich neomlouvají zjevné epileptické záchvaty přímo při práci). Místo bitevních orgií ala "Braveheart" se konal převážně nekoukatelný chaos, u kterého jsem syčela oplzlé nadávky na adresy tvůrců a jejich rodin až kamsi do pátého kolene. Škoda, nebýt tak zštětkovaná tato důležitá součást "Ironcladu", bez váhání bych filmu dupla 4 krvavé hvězdičky. 67% EDIT 12.4.2012: Dnes se film vysílá v TV pod stěží uvěřitelným názvem "Železná kláda", překladatele asi někdo silně kopnul do prdele a způsobil mu těžký otřes a edém mozku! ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Fanoušci historických filmů si určitě přijdou na své, tak jako já.. Ironclad je solidní historicko-středověký snímek, který stojí za zhlédnutí... Ukázkový pevný hrad, krvelačné souboje mečy a pohodová atmosféra, tak bych tento film charakterizoval, jak na mě procitnul. Jak jsem psal, fandové historických filmů si musí přijít na své... 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Megasráč Paul Giamatti (jako král Jan) si najme partu dánských žoldéřů a s požehnáním papeže jede ztrestat všechny co... všechny. Na odpor se mu postaví parta borců, kteří za prachy, nebo z osobních důvodů nemají pro královy úmysly pochopení. Solidní scénář, dost dobří herci a pořádná řezničina plná rozsekaných hlav, uťatných končetin a probodnutých břichů. Škoda těch záběrových haprů při bitkách, ale jak říkám, krvavé chlístance a hořící prasata tomu zvedají úroveň. Historické skutečnosti se v těchle pasážích IRONCLAD blíží hodně. Když jsem byl malý, jednou jsem tajně jedl otcovy milované nektarinky. Další den ke mně přivedl služku, kterou obvinil z krádeže. Položil jí ruku na stůl, vytáhl nůž... a udělil trest. Tentýž večer, jsem neunesl stud a přiznal se mu, že to já, jeho syn jsem spáchal ten čin. A víte, co mi odpověděl? "Já vím. Proto jsem jí uříznul jen prst. Jakýkoli čin proti koruně musí být krutě potrestán. Je to jediný způsob, jak si udržet absolutní moc." ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to trochu na hraně, protože The Eagle, který se nese v duchu podobného ražení, je o nějaký ten stupínek lepší. I tak ale Ironclad zaslouží pochvalu. Především v naturálnosti si vede nadmíru reálně a pokud jste majiteli slabších žaludků, raději někdy zavřete oči. Zmínit se musím i o hudbě, která doprovází každičký krůček oné malé skupinky rytířů, kteří se zuby nehty drží na hradě Rochester. Poměrně zajímavé jsou i tváře již zmíněných "holderů", ale stačilo by je vidět o půlhodinky méně. I tak je ale pro mě Ironclad milým překvapením. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)
  • James Purefoy se kvůli roli musel nejen naučit špičkově zacházet s mečem, ale také nastudovat mnoho informací o templářích. (Olík)
  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)

Reklama

Reklama