Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou nejnovějšího Vejdělkova počinu je výtečné ženské herecké osazenstvo v čele s Eliškou Balzerovou, která po dlouhé době dostala pořádnou roli, a skvělá hudba Honzy Muchowa, který opět dokazuje, že v českém prostředí naší současnosti nemá konkurenci. Velká výtka padá na Šáchovu kameru, která místy připomíná televizní inscenaci (až na jednu flashbackovou scénu - ta je výtvarně zajímavá). Režie zručná, ale Vejdělek - scénárista si několik těch příliš laciných vtipů mohl odpustit. Příjemných 7/10. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ŽENY V POKUŠENÍ jsou nejlepším, protože na nic si nehrajícím a svou cílovou diváckou skupinu nejlépe oslovujícím Vejdělkovým filmem, ale i tak se jedná o neředěné měšťácké peklo, s kterým nelze za žádných okolností jako rozumná a slušná lidská bytost souhlasit. Ono je totiž problém v tom, že dost dobře nelze převzít určitý model, jako je v tomto případě ten ze SEXU VE MĚSTĚ, a přitom opomenout jeho národní specifičnost. Nemůžu ocenit s přehledem zvládnutou formální stránku, kdy klasicky hollywoodský "neviditelný" styl za pomocí "graphic-matchů" slouží vyprávění s motivovanými vzpomínkami a citem pro načasování, když ta slouží implicitnímu významu, který říká, že je bezva být kurva. Zatímco čtyři americké kamarádky byly emancipované natolik, že měly práci a byly finančně zabezpečené, a tak si nezávazně užívaly života, v české nápodobě je vše podřízeno optice hedonistické rašple, která si může vyrazit z kopýtka a dovolit si luxusní styl života, pokud dostatečně otevře svou bezednou pičku. Pokud dáváte vysoké hodnocení a neuvědomujete si, co je vám filmem podsouváno/nechcete to řešit - jedná se přece o "zábavu", tak s sebou snadno necháte manipulovat. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie, vhodná na nedělní odpoledne a na oddych, s výbornou Eliškou Balzerovou excelující v roli nestárnoucí babičky proutnice. Vyvážený podíl tragiky a komiky, film, který rozhodně pobaví nenásilnou formou. Pan Vejdělek konečně našel styl, kterým by se mohl ubírat i nadále a natočil divácký hit, který neurazí ani kritiku. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Povětšinou trapná vykrádačka Sexu ve městě a dalších amerických žánrovek. Nefunkční postavy, nepřesvědčivý vývin charakterů i děje a vykonstruovaný konec. A okaté moralizování by mělo u jakéhokoli zahraničního filmu automaticky odpad, ale protože je to naše, tak se všechny tyhle věci s grácií přehlíží. Maximálně dvě hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2013 vznikla muzikálová verze filmu, jejíž režie se opět ujal Jiří Vejdělek a autorem hudby byl František Soukup ze skupiny Nightwork. (JUK_JANA)
  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama