Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

castor 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jen horko těžko hledám mezi českými zástupci film, který by mě zásadněji oslovil. Přesto se tu a tam našel (Kráska v nesnázích, Venkovský učitel, Tajnosti). Vlastně se mezi ně dá počítat i poslední Vejdělkův film Václav, na kterém se dají vyčíst velké ambice. Vejdělek se sympaticky vyvíjí a z lidových komedií přesedlává na silnější témata, kde humor spíš jen probleskuje kdesi na pozadí. Nejprve ale trochu rýpání.. Stejně jako Václav ale i Ženy v pokušení trpí nejasným dramaturgickým rozvrhem. Divák chvíli sleduje komedii, pak zase rodinné drama s vážnými momenty. Navíc jsem si přál, aby ve mně snímek mohl víc doznít. Mnohdy namísto emocionálního mrazení divák čelí prázdnému utnutí děje, situace.. I tak většinou vybruslí se ctí (bez pocitu trapnosti a studu), a to je jenom dobře. Samotný příběh je prostý. Matka načapá svého manžela v náručí vnadné černošky, oporou je jí dcera a foukat bolístky přijede i babička. No, babička.. každopádně okolo ústředního tria se ještě motá dceřin přítel, matčina potencionální nová známost a babiččin sepisovatel memoárů-další zářez. Zaslechl jsem něco o srovnání s nedávným diváckým hitem Líbáš jako bůh. No, buďme nohama na zemi. Vejdělkův snímek má nesrovnatelně vtipnější a navrch netriviální dialogy, hutnější zápletku a herectví bez umělé přepjatosti. To asi docením nejprve. U Lenky Vlasákové si divák chvíli musí zvykat na herecké pojetí své postavy, ale poté je znamenitá. Dokáže nabídnout sebeironii, nadhled i rozjařenost šestnáctileté puberťačky. Minimálně znamenitý je i návrat jedné české herecké lady na filmové plátno. Filmaři trestuhodně opomíjená Eliška Balzerová srší vtipem, půvabem, šarmem i charismatem a scény, ve kterých se objevuje, krade pouze pro sebe. Její živočišná Samantha ze Sexu ve městě má Českého lva dle mého jistého. A zaslouženého. Potěší i začínající naděje Veronika Kubařová, stejně jako pánské osazenstvo (třeba všeuměl Dyk neztrácí svou přirozenost ani v intimních scénách). Když chválit, tak je třeba vyzdvihnout i ty drobné detaily (nadvakrát nedořečená historka!!) a situační žertíky (skákání panáka po „mrtvém“ těle), které v českém filmu dlouho nebyly-chyběly. Sečteno, podtrženo.. Zhruba o deset patnáct minut bych zkrátil, ale jinak bych neměnil. Díky za to.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Především musím říct, že jsem se výborně bavil. Oddychovka natočená s osobitým přístupem scénáristy a režiséra v jedné osobě. ... Pokud někdo točí filmy pro širší masy s vkusem a herci mu hrají tak, že vám není ani na chvilku trapně, já nemám co vytýkat. .... Lenka Vlasáková nám nenápadně dopěla na úplnou špičku své herecké generace (pro mě i exteriérově :) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Asi bychom měli Vejdělka proklínat, protože kasovní úspěch jeho filmu u nás rozjel nekončící éru romantických komedií z imaginárního světa, kde se řeší jen vztahy. Na druhou stranu jde o zábavnou jízdu s pozitivním vibem, kterou se ani po letech nepodařilo překonat a velikost zdejšího fanklubu to jen potvrzuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já ještě neskončil pořádně s Kajínkem a už zase vidim jak zdejší machři přes filmy opět znehodnotili jeden velice příjemný a neskutečně pohodový film. Pročítám si takhle komentáře a nestačim se divit. Naši uličníci odborníci totiž dostali zdarma propustku na předpremiéru a srazili filmu hřebínek tak, že mu sebevědomí muselo klesnout k bodu mrazu. 60ti procentní hodnocení tak nenechalo dlouho čekat. Každopádně já jsem si počkal a po necelém roce si všim, že film nakonec vyrost do červených čísel. A při psaní komentáře drží v ruce solidních 73 čísel z celé stovky. Panejo páni odborníci. Kde to asi vzal? Že by přecijen v něm něco bylo? Něco co ocení jen slušný divák, který chce filmy vidět, a ne je kritizovat za to jaké jsou a jaké nejsou? Škoda že se z téhle kovbojky jen tak neprobojujete a budete si svoje rozumy hlásat dál. Jak vidíte, poslední dobou už Vám na ně nikdo není zvědavej. Strčte si tak svoje průměrná hodnocení s body, která určili, že právě vaše hodnocení bude na špici, s prominutím do řitě, a nechte obyčejné diváky sledovat filmy, které si to skutečně zaslouží. Ženy v pokušení jsou totiž naprosto pohodová zábava, která sice příběhem občas trošku blbne, ale kdo kdy řekl, že vztahy musejí mít přesně ucelený směr, takže bych si i ohledně této kritiky vůči Vám ten komentář odpustil. Na ty Vaše rádoby chytrý názory skutečně už není moc lidí zvědavejch. Takhle jste za poslední rok sundali už několikátej českej film. Po Tobruku, Kajínkovi a Bobulích to je tak další zářez, kterého já se nezúčastním. Ten film si prostě zaslouží vyzdvihnout, to spíše Vaše komentáře si nezaslouží zveřejnění. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení filmu probíhalo v září a říjnu 2009 v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. „Nechť jsou Ženy v pokušení romantickou, pikantní i citlivou komedií, kterou složím hold ženám za jejich lásku, obětavost, toleranci a geniální schopnost najít během tří sekund ve staromládeneckém bytě pár odpovídajících čistých ponožek,“ přeje si dojatě režisér Jiří Vějdělek. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Strašnické krematorium, ve kterém se koná Vilmin (Eliška Balzerová) pohřeb, umožňuje nahlédnutí na zesnulého pouze v místnosti k tomu určené, nikdy v prostorách obřadní síně, jak je tomu ve filmu. V prostorech síně je rakev vždy zavřená a navíc na katafalku, nikde jinde. (funhouse)
  • V roce 2013 vznikla muzikálová verze filmu, jejíž režie se opět ujal Jiří Vejdělek a autorem hudby byl František Soukup ze skupiny Nightwork. (JUK_JANA)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama