Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shrnuto - On správná hláškující fašistická svině (BTW opravdu nesundá helmu), Ona dosti pohledná s taky docela dobrými hláškami (typová podobnost s Jennou Haze rozhodně není na škodu;)), hlavní záporačka správná odporná psychopatka, spousta barviček (jde tam přece jen o drogy, že), a hlavně spousta starého dobrého ultranásilí;) Vynikající nikam neodbočující žánrovka jdoucí si s trochou toho správně Dreddovsky černého humoru za svým. S ohledem na stopáž výtečná jednohubka, které vévodí nepochybně maskérsky dotvořená brada Karla Urbana (tak dolů stažené koutky jako má po většinu filmu by vyžadovaly buď těžkou mrtvici nebo neméně těžký reverzní lifting), kterému jen tak BTW tahle helma sluší víc než lidsko-elfský gay hybrid s chocholem z kobylího ocasu... Jede to jako namydlené ve svém úzce vymezeném prostoru tak hladce, že si ani moc nestihnete říkat, jaký je ten Dredd ultrafrajer, že mu třeba stačí zašít si průstřel jen z jedné strany;) Jako žánrové cvičení rozhodně parádní, a jeden z filmů, které je rozhodně potřeba vidět v co největším rozlišení (v kinech to prý opravdu ale opravdu nikdy v českých zemích neuvidíme). 80%, i když je to možná přece jen trošku nadsazené (ňadra Olivie Thirlby by vynesla plnou osmdesátku;)). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

pro mě velké překvapení, jsem rád, že Urban je tím Dreddem, kterého znám z komiksů, proto zas o něco víc zamrzí brutální komerční neúspěch, ale naštěstí je tak velký, že mu nehrozí "direkttů placka" pokračování (což by si snad nikdo nepřál). A to obligátní srovnání se Serbuan Maut.... Dredd mě bavil víc a to i díky větší syrovosti, absence béčkové rodinné zápletky, výrazný hrdina i efektivnější akce (nikoli efektnější) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Formální stylizací odvážné a sebevědomé béčko, které je dobře herecky obsazené, dostatečně přímočaré, s jednoduchým dějovým náčrtem. Zdolávání pater megabudovy ala The Raid, akorát že po americku, je v akčním žánru vděčná variace. A když si říkáte že je konec, tak na vás nenápadně zamrká odkaz na Blade Runner. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Časem možná kultovka. Ani bych neřekl že o nějaké lepší hodnocení připravil DREDDA indonéský totální nášup The Raid. Malinko jsem očekával více, přesto určitě je co chválit. Hudba je vynikající, například úvodní honička na silnici je díky hudebnímu podkreslení skvělá. Dalším kladem je jednoznačně brutalita, která k tomuto typu filmu prostě patří. Špatný není ani Karl Urban, který mě snad ještě nikdy nezklamal. Trošku škoda, že DREDD nedostal trošku silnějšího protivníka. Naproti tomu film vypadá, naprosto samozřejmě a bez křečí, jako komiksová adaptace. Možná je škoda, že druhý díl, kvůli finančímu propadáku, nehrozí. 65% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krvavé jatka. Hodně mi to připomělo letošní ZÁTAH, jen bez bojového umění. To nahradily vymazlené bouchačky se spoustou modifikací, týkajících se střeliva (sen každého malého i velkého kluka) a klasické mlácení pěstí... třeba do krku. Urban je perfektní Dredd, umí cedit hlášky děsivěji než Sly a budí větší respekt. Lena Headey jako Ma-ma je solidní protivník a na nováčka se dobře kouká. Slo-mo se postaralo o vizuálně působivé scény (očividně jen za pár liber šterlinků) a 3D tu mohlo být hodně zajímavé, kdyby to ti distributorští bastardi pustili do našich kin. Když nevydělává, tak nevydělává. Další těla na recyklaci. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Kromě Peach Trees jsou ostatní "megadomy" pojmenovány podle významných osobností časopisu 2000 AD, v němž komiks "Soudce Dredd" vycházel. (Caszidy)
  • Väčšina filmu sa natáčala rovno na 3D kamery. Scény natočené obyčajnými kamerami boli neskôr v post-produkcii prekonvertované do 3D. (Greenpeacak)
  • Ma-Ma (Lena Headey) byla původně míněna jako starší ženská postava. Headey ale přesvědčila scenáristu Alexe Garlanda, aby ji změnil v ženu ve středních letech, která nenávidí muže. (Linkyc)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama