Reklama

Reklama

Máma mezi Marťany

Trailer 1

Lidé vyslali sondu na Mars a zjistili, že kdysi dávno býval na této nehostinné planetě život. Netuší, že hluboko pod povrchem planety život stále existuje a že Marťani právě řeší vážný problém - potřebují někoho schopného a spolehlivého, kdo by zajistil výchovu jejich potomků. A někoho takového právě objevili na planetě Zemi. Je to Milova maminka, která se o chlapce dobře stará. Milo ale bývá drzý, nechce vynášet odpadky a nechce jíst zeleninu. Jednoho večera nemůže usnout, mrzí ho, že byl na mámu ošklivý. Uprostřed noci vstane a jde za ní, aby se jí omluvil. Vzápětí zjistí, že jeho maminku právě unášejí Marťani. Zachytí se podvozku rakety a odlétá s nimi na planetu Mars. S pomocí technické inteligence, pozemšťana jménem Gribble a rebelské marťanské dívky jménem Ki se Milovi podaří najít cestu zpátky ke své mamince. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (144)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samotný námět pozdvihává obočí a samozřejmě horem spodem nalévá do hlavy průhledné moralitky o mateřské lásce, šťastné rodině a laskavé výchově (zlobivých, nevděčných) potomků. Nicméně zaobaluje se do ujetého sci-fi dobrodružství, které příliš nezadrhává, a (povětšinou) úchvatné, bezmála fotorealistické "motion-capture" grafiky – ty živé pohyby, věrohodná mimika, dynamická kamera, detailní prostředí! ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Průměrný tuctový příběh sem tam zaujme nějakým dobrým nápadem ale jako celek to nedrží pohromadě, což je patrně i důsledek slabého scénáře a příliš šablonovitých postav. Velké plus je ale vypiplaná animace a to do nejmenšího detailu! Především u lidských postav jasně uvidíte že grafika je na špičkové úrovni. Děti to asi bavit bude, pro dospělého jedno skouknutí bohatě stačí. 3* za 64% ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce, co chce říká, jde o jeden z nejlepších animáků vůbec :-). Kvalitní, i když na jednu stranu malinko kýčovitý (pro děti ale poučný) příběh doplněný nádhernou animací. Po technické stránce je Máma mezi Marťany spolu s Legendou o sovích strážcích a Rangem asi to nejlepší co můžete mezi animovanými filmy nyní najít. Nádherné barevné lokace, pěkné animace lidí i marťanů, jedním slovem pěkné! Nevím proč, ale jediné co se malinko nepovedlo je animace Milovi maminky, ta jediná mi přišla trošku ošizená a nezapadala do nádherných obrazů celého filmu. Po dlouhé době animovaný film, který dává dětem dobrý příklad. Obecně mi přijde, že je dnes zvykem točit animované příběhy pro děti, které vlastně ani pro děti nejsou. MmM jde mimo tento zavedený trend a je to jen dobře. Animáky jsou sice pro každého, bez rozdílu věku, ale stejně si troufám tvrdit, že hlavně děti jsou jejich hlavními diváky :-) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který má na svou dobu jedno z nejlepších animačních rozpohybování i snahu o reálnost obličejů a mimiky, což je dané i metodou snímání pohybu živých herců. Režisér Wells zúročil nabyté zkušenosti u Roberta Zemeckise, který tvoří své animované filmy právě těmito metodami (Polární expres; Beowulf; Vánoční koleda), kde jsou postavy svým způsobem reálnější oproti figurkovosti konkurentů. Tedy pokud natrefíte jen tak letmo od plotny na tento film a budou tam záběry na lidské postavy budete přesvědčeni, že to jsou živí herci, jen v trošku divných maskách. Divný je bohužel i tento sci-fi animák, který působí velmi ujetě i na tenhle žánr. Disneyovská premisa, že matky jsou základ života, výchovy a podobné tradiční snahy tohoto studia snížit rozvodovost a neposlušnost dětí je zde pojato téměř halucinogenně a divák na jednu stranu okouzleně kouká na parádní vizuálnost a na stranu druhou se podivuje ději, scénáři, chování postav a tak nějak celkové blbosti, kterou tenhle film prýští. Máma mezi Marťany je nejvíc prodělečným filmem studia Disney, byť není úplně špatný, jen typický divák pohádek nepozřel tuto demo nahrávku animačních technologií. I přes moje výtky dávám čtyři hvězdy, protože když jsem film poprvé viděl byl jsem v té době prostě okouzlen jeho vizuální formou. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

skaredo vyzerajuci mega-prepadak ktory ma par svetlych okamzikov, ale vacsinu casu ide o nudu, ktora nedava ani prilis zmysel (i ked co ocakavat od filmu ktory sa odohrava na marse... ze...) a navyse je plny otravnych postav (od fracka milo-a po gribblera) mars to nema poslednou dobou v hollywoode lahke... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Berkeley Breatheda z roku 2007. (Terva)
  • Seth Green strávil 6 týždňov v špeciálne vyvinutom motion capture obleku, aby nahovoril hlavného hrdinu filmu, Milu. Počas post produkcie však tvorcovia prišli na to, že jeho hlas znie príliš dospelo, a tak nechali postavu predabovať. (classic)
  • Jeden z najväčších prepadákov histórie: Počas prvého víkendu si 150 miliónový projekt v kinách Severnej Ameriky a Kanady zarobil 6,9 milióna dolárov. (Hystory)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

24.04.2012

Samozřejmě, jen obrazně. „Padání hlav“ se po fatálním neúspěchu vesmírné fantasy John Carter (ztráta se odhaduje na 200 milionů dolarů) dalo čekat. Nakonec musel odstoupit i výkonný ředitel Rich Ross… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama