Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (1 383)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedna z najpríjemnejších hollywoodských mainstreamoviek roku. Síce plná klišé o rodinných hodnotách, ale tentoraz neotravne. Film umne spája osemdesiatkové prvky s modernými trendami a je z neho cítiť, že jeho tvorcovia majú svoj príbeh a postavy radi a na výsledku im záleží. Čo je pri hollywodských mainstreamovakách vzácne (tento rok tým istým – a do ešte väčšej miery – prekvapilo tiež Zrodenie planéty opíc). Shawn Levy sa nakoniec javí ako veľmi dobrý, nadšenecký režisér, len potrebuje kvalitné scenáre (Real Steel ma pohladil po srdci viac nez Spielbergov Tintin). Presne napísané a oddane zahrané postavy Hugha Jackmana a malého Dakotu Goyo robia film osobným a úprimným. Emócie medzi nimi sú vyboostené mrštnou energiou skvelých robotích zápasov, ktoré presne vedia kde ubrať a kde pridať. Film, ktorý ma potešil a nabil pozitívnou energiou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jezuskote, to bylo tak dojemné, když ta černá hromada kovu třískala do té hromady šrotu s modrýma očičkama! Úúúplně jsem to prožívala, zamačkávala slzičky a držela palce, až mi slezly nehty! A jak se z toho asociálního hajzla Wolverina stal nakonec zodpovědný táta, to bylo takové překvapení, div mi úžasem spodní čelist neklesla až pod prsa (takže ke kolenům:-)). Dobrá, dost bylo sarkasmu, prostě nejsem ani zdaleka cílová skupina tohohle filmu: mám nadbytečných 20-25 let a postrádám pindíka, přesto si umím představit, jak nadšená bych z "Ocelové pěsti" byla v odpovídajícím věku. Dvě hvězdičky jsou za současný dojem, třetí čistě za nepopiratelný fakt, že jako 10-letá bych si z toho nadšením pomočila paty. 50% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemný jesenný blockbuster, ktorý však dieru do sveta nespravil. Pokiaľ hľadáte pobavenie, tak dostanete nárez, pokiaľ hľadáte nárez dostanete pobavenie. Kiežby som mal o desať rokov menej a užíval by som si každú jeho minútu. Rodinné hodnoty boli strašne okaté už od začiatku a celý príbeh priam kričal jednoduchosťou scenára, alebo neschopnosťou tvorcov zabaliť ho do serióznejšieho a nevotrelejšieho obalu. Občasné klišé v príbehu a dialógoch striedajú minúty originálnosti, dobrých hlášok a efektov. Inak herci vcelku príjemní, hlavne Hugh a Dakota to zvládli spolu prekvapivo prirodzene. Technicky je film zvládnutý na maximálnu spokojnosť, všetky akčné scény do detailu vyšperkované a to je jeden z hlavných aspektov prečo som sa priklonil k štvrtej hviezdičke. 75%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Walt Disney točil filmy o mluvících psech nebo kočkách a všem se to líbilo. Dneska už je potřeba do pořádnýho Walt Disney filmu nasypat peníze, aby měl co nejlepší efekty a co nejlepší herce. To se jim sice povedlo v Pirátech z Karibiku, ale to mi přijde, že jen proto, že měli dobré herce, kteří hráli originální postavy a perfektní prostředí. Tady je průměrné všechno od a do z, kromě samotných efektů. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na začátku mě ten malej spratek docela dost iritoval, aby se však později stal snesitelným, ba dokonce milým článkem filmu. Jackman dobrý, role mu sedla slušně a vcelku si ji i užíval. No a hlavní prvek filmu, roboti a jejich zápasy: efekty vypadají prvotřídně, vzezření robotů supr, zápasy mohly být promakanější, chtěl jsem vidět víc kombinací, technik a kick ass momentů. Absolutně jsem nepobral to ovládání robotů, jednou hlasem, pak zase pohybem operátora, Atom si vystačil s joystickem, Zeus potřeboval partu lidí a holografické projekce, přičemž pohybově si byli téměř rovni. Klišovitý scénář pomrkává na filmy jako Rocky nebo Over the top stejně intenzivně jako zpitej barman na spoře oděnou slečnu na tanečním parketu, nechybí slzopudné finále a hollywoodský konec. Ačkoliv se stopáž přenesla lehce přes dvě hodiny, přišlo mi to soudržné a celkově pohodové. 110 miliónů dolarů(rozpočet)/295,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Původní scénář, který vznikl z pera Dana Gilroye, odkoupilo studio DreamWorks v roce 2005 za 850 000 amerických dolarů. (Martrix)
  • Sponzory robotích zápasů jsou např. Nokia, Bing, Coca Coca, Cadillac a Xbox 720, o kterém se mluvilo jako o nástupci Xboxu 360. Nástupcem se však poté stal Xbox One. (Blackhand47)

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama