Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jestli Hammer někdy natočil film ze současnosti, že bych nějaký takový od nich rád viděl. A ejhle. The Devil Rides Out se sice odehrává ve třicátých letech a po většinu času se stejně odehrává v kulisách interiérů, ale alespoň tu jezdí auta a létají letadla. A satanistická zápletka zpočátku vypadá velmi dobře. Naneštěstí se pak trošku rozplizne a na ještě větší neštěstí to celé skončí tím nejhloupějším způsobem (a mým nejméně oblíbeným), ale například takové zjevení černocha je opravdu děsivé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Bloody satanistický horory moc nemusím, nicméně tenhle se povedl téměř na jedničku. Je tu výborná atmosféra která by se dala krájet, film nijak moc nenudí a sem tam je tu fakt strašidelná scéna. Fisher je kvalitní režisér a umí vybudovat napětí. K tomu mu sekundují výborní herci v čele s Leem. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o jeden z nejpoctivější okultistických filmů, se kterými jsem se setkal, ale sakra, mě to vůbec nebavilo. Ze začátku jsem byl příjemně napnutý, co bude, ale pak se začal děj jaksi protivně cyklit, takže jsem měl pocit, že se dívám na to stejně už po několikáté znovu. Christopher Lee je zde v kladné roli "všady byl, všecko zná" dost minimalistický, přičemž jeho výkřiky "No!" už mně ke konci způsobovaly rollera na nehtách u prstů na nohou. Tohle mi nesedlo, ale pochopím ty, kterým se přihodí opak. 49% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Pro Christophera Lee je toto jeho nejoblíbenější snímek, jaký s Hammer Studios natočil. (liquido26)
  • Christopher Lee naléhal, aby Hammer natočili film podle Wheatleyho románu, a tak mu společnost vyhověla. (liquido26)
  • Americký název byl změněn na "Devil's Bride" (Ďáblova nevěsta), protože původní název filmu zněl příliš jako western. (liquido26)

Reklama

Reklama