Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z blízké budoucnosti, kdy věznice musí vykazovat zisky. CITÁT - Svět se hroutí a Manchester united s ním...... Snímek v produkci a podle příběhu Paula W. S. Andersona. A proto není divu, že se zde objevuje společnost, která má hodně společného z příběhy o Vetřelcích a Predátorech. Ano je zde společnost Weyland. Nehledejte však žádnou spojitost, jde určitě jen o irelevantní záležitost. Paul to napsal a tak určitě jen podvědomě použil společnost Weyland jako vzpomínku na jeho blízká setkání z Vetřelci. Ale k filmu : CITÁT - Ztlumte světla, masakr začíná......... Ve snímku hraje Danny " Machette " Trejo ( mimochodem hrál i ve filmu Predátors ) a to postavu se jménem Goldberg. CITÁT - Jsi poslední Mexickej žid, nebo co ?..... Já se u filmu docela bavil, musíte vypnout mozek a pak to můžete sledovat. V poslední době jsem viděl tolik nudnejch, stupidních a odpadovejch snímků, že mi tohle připadalo jako Oskarovej zážitek. Ztlumte světla, masakr začíná !!!! Jedna hvězda za Paula W. S. Andersona, druhá za Dannyho Treju a třetí za odvahu to natočit. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Že prý se tu nic neděje? Pche .. během úvodní "nejezdící pětačtyřicetiminutovky několik "death matchůˇ", přesdržkovaná ve věznici, loupež banky atd ... Druhá půlka má tu smůlu, že musí přednavazovat na Death Race 1, takže je celkem křečovitá a bez pořádného konce (něco jako Pomsta Sithů ve Star Wars :-D), ale filmík jako celek je nařachané krvavé a prsaté béčko s prima herci. Doufám a věřím v trojku. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

No tak co nám přichystala dvojka ? Vcelku slušnou nálož akčních scén jako bojových tak závodních. Potom vcelku slušné herecké obsazení v čele s duem Trejo - Goss. No a v poslední řadě tu máme pro mě teda lepší soundtrack. Pak už je to hrůza, děs. Konec je zmršený a nedává moc smysl s prvním dílem a nejen ten konec je nesmyslný. Ve filmu je vícero blbostí (spálený ksicht - v dalším záběru vousy). Film je až na pár vcelku solidních akčních scén neslaný, nemastný. Víceméně ztrátou času. Těží jen z úspěchů jedničky, která byla kvalitním akčákem. 34% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lidé častou nechápou, co mají, dokud nepřijde změna a oni to ztratí. Vemte si třeba Death Race. Je to sice hloupý, předvídatelný a „…“ (za tyto tečky si dosaďte jakákoliv přídavná jména, která vás napadnou) film, ale je na něm vidět, že to točil někdo, kdo tomu alespoň trochu rozumí a má hodně velký smysl pro akci. Navíc v tomto filmu máte chodící charisma v podobě Jasona a to už je polovina úspěchu. A v tomto pokračování (vlastně, v tomto začátku) všechny tyto věci chybí. Luke Goss má možná nějaké to charisma, ale tady nemá šanci se více projevit, snad poprvé jsem viděl Vinga Rhamese a Seana Beana přehrávat a to tak, že dost (mají to tito herci zapotřebí, hrát v D2D filmech?) Navíc akce je zde místy nepřehledná a ta, co přehledná je, je zase pěkně na nic, slušně řečeno (sprostě řečeno je na hovno, ale nebudu sprostý. :-)) Prostě a jednoduše první díl se u mě stal stálicí na poli "tak blbé, až to je krásné", ale tohle si spíše budu pamatovat jako "tak špatné, až to je na nic". 40 % s tím, že jsem ve velmi, velmi dobré náladě. P. S. A kdo nadává na Andersona a jeho styl, měl by zhlédnout tohle, aby pochopil, že je rozdíl mezi "neumět" (umět jen akce, ale skvěle) a neumět (kopírovat prakticky každý motiv z předešlého dílu). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o nevydarený film, v ktorom je zlé skoro všetko. Réžia, scenár, dementné dialógy, v ktorých nepočujete súvetia, ale len kliatby a vulgarizmy. Keď som videl obsadenie v tomto filme, neveril som svojim očiam. Ale ani hviezdy čo tu hrajú, tento film nemali šancu zachrániť. Strih je tak šialene rýchly, že nemáte šancu sa v ňom zorientovať, ani keď sa tam nič nedeje. Hercom nejde veriť a proste všetko to dohromady pôsobí ako niekoľko filmov v jednom. Nápad a príbeh sa mi celkom páčili, len keby to nebolo natočené tak príšerne. Hudba hrala na plné pecky, ale len prvá a posledná pieseň. Škoda, taký potenciál to malo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama