Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na pomalost filmu. Ne že bych se nudil, to ani omylem, ale film se prostě zpočátku trochu táhl. Po chvilce už jsem se naladil na jeho tempo a začal jsem se výborně bavit. Postapokalyptická atmosféra je velmi dobře vykreslená a vzhled upírů jakbysmet. Měl jsem trochu problém s postavami, ale je to stejné jako s rychlostí filmu, člověk se musí přizpůsobit. Nakonec jsem jim hodně fandil a finále je více než uspokojivé, i když ten konec by nemusel být takový, jaký byl. No, je to zvláštní a rozporuplný snímek, ale vidím ho hlavně pozitivně. Určitě doporučuji dál. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ponurý a ze všech sil vážný horror s depresivní neútěšnou atmosférou a excelentně děsivými zombie-upíry. Tedy velmi dobrá horrorová kombinace, jejíž scénář by navíc vystačil snad na dva filmy. Příběh je rychle vyvíjející se pestrá mozaika konfrontující tuláky s řadou postav i míst, ve kterých zomíci nejsou zdaleka jedinou hrozbou. Je znát, že režisér není žádný matador a že peněz na to dostal jak školák na svačinu, Stake Land ale i tak zůstává velmi sympatickým filmem, co vydřel z minima maximum. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická atmosféra skvělá, vzhled upírů skvělý. Nedivím se, že byla Stake Land úspěšná na festivalech, ale bacha na očekávání. Sice tam párkrát někdo někoho akčně zabije, ale označení "akční horor" bych nepoužil ani náhodou. Mnohem blíž to má třeba k The Road. Je to takový sled scén bez výraznější gradace a ucelenějšího děje. Ještě štěstí, že se filmu podařilo vyvolat ve mně zájem o postavy (takže když se jim pak případně něco nepěkného stalo, bylo mi jich líto), jinak by jej šlo snadno odstřelit. A nepochybuju, že tak spousta diváků učiní. Budu dnes hodný a dám čtyři hvězdy, ale je to jen tak tak ... Horror movie of the year ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kapčína to zcela není, no musím uznat, že mě to neotravovalo a to je co říct... Putovní rozprava o konci světa, kde vládnou bezduší a hloupí upíři, no pozor až na jednoho a ten mi to celé pokazil. Důkaz toho, že vysvětlení náboženství je irelevantní nejenom pro celkový chod děje, který blije na všechny dosavadní "podstaty", no taky proto, žee... proto. 6/10 Jo a lepší než Transposers... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch levnějších hororů. Je to vidět jak na upírech, tak na hercích. Děj se odehrává v postapo Americe, která je ovládána upíry. Lidé přežívají jen v malých komunitách a žádné zákony už neplatí. Sledujeme příběh Mistra, zabijáka upírů a mladého Martina. Ty osud svede dohromady a oni putujoí skrz USA směrem na sever do Kanady. Po cestě potkávají různé lidi a následně o ně přichází. Ani se nezdá, že by je to nějak štvalo. Děj si sice není špatný, ale ani nijak strhující. Je to prostě taková depka a místy je to dost předvídatelné. "Kdo je teď prezident?" ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama