Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Při jejich zrodu mysleli tvůrci na zábavu pro dospělé, dnes však baví svými kousky všechny generace. Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nemluvní kutilové Pat & Mat se v každé epizodě většinou snaží něco vylepšit, ale vše jenom zhorší a nakonec zdánlivě opraví tím nejméně vhodným způsobem... Kuťáci Pat a Mat oslavili v roce 2016 svoje 40. narozeniny. V roce 1998 vznikla neautorizovaná 50. epizoda Karty, která v Česku v televizi neběžela a nevyšla ani na DVD. Dvojka nešikovných kutilů má doposud na svém kontě celkem 90 oficiálních epizod. ...A je to! ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva teoretičí inženýři v jednotlivých epizodách dokazují, že ani výměna žárovky, vymalování bytu nebo sklizeň ovoce nejsou triviálními záležitostmi, pokud si na ně posvítí jejich tvořivý intelekt. S teoretickými vědomostí největších géniů fyziky a strategickou zručností vojenských generálů se vrhají do všech problémů, jejichž řešení by mohl vymyslet snad jen dlouholetý pacient psychiatrické kliniky. ()

LadyAjva odpad!

všechny recenze uživatele

Ano,ano,já vím, že hlavním tématem je nešikovnost těch dvou pajduláků, ale mě to přišlo tak strašně hloupé, neustále jsem jako dítě křičela do obrazovky, ať už to konečně opraví...ano, mám z toho doživotní trauma a obávám se, že mě to poznamenalo i ve vztazích k mužům..=D Já jako perfekcionistka jsem nechápala, jak může být někdo tak hloupý, neúnavný ve svém (ne příliš zdrařilém) počínání, nehledě na to, že doteď nevím, který je který...Nelíbilo se mi to jako dítěti, a teď se mi to už tuplem nelíbí.. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Seriál je velmi populární také v Polsku, Německu, Švýcarsku, Brazílii, Finsku, Holandsku, Norsku a v Íránu. Po světe je znám pod různými názvy. Například v Polsku se jmenuje Sasiedzi (Sousedi), v Holandsku Buurman en Buurman (Soused a soused), v Německu Peter & Paul, v Rusku Ťapa & Ljapa a v Brazílii Zeca e Joca. (Pierre)
  • Seriál zpočátku promítal jako předfilm v kinech. Teprve poté z něj vznikl večerníček. (Pierre)
  • 50. epizóda Karty bola dokončená v roku 1998 niektorými členmi pôvodnej spoločnosti AIF Studio, pripravovaná Lubomírom Benešom, ktorý začal s novým formátom seriálu. František Váša bol režisér, scenárista a animátor tejto epizódy. Epizóda Karty však vznikla po smrti Lubomíra Beneša bez súhlasu jeho dedičov. Kým táto neautorizovaná epizóda nebola v Česku nikdy odvysielaná ani zahrnutá na DVD, v zahraničí sa epizóda svojho uvedenia dočkala. Na rozdiel od predchádzajúcich epizód táto epizóda bola nafilmovaná vo formáte 16:9, bola trošku dlhšia (trvala 11 minút), s meniacimi sa výrazmi tvárí a bola nadabovaná. Postavy nahovoril český herec David Nykl. Pôvodný zámer bolo vyrobiť ďalšie epizódy novej série, možno tiež polhodinové epizódy a celovečerný film. Avšak tieto projekty neboli zrealizované ako dôsledok rozpadu vzťahov medzi autormi epizód a tímom manažmentu z pražského AIF Studia po smrti Lubomíra Beneša. Nakoniec štúdio vyhlásilo bankrot. Len málo záberov z 50. epizódy bolo uverejnených na webových stránkach spoločností AIF Studio a Pat & Mat. Bývalý manažment vytvoril nové štúdio Animation People. Štúdio neskôr uvádzalo na internete krátke videá. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama