Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

DansteR 

všechny recenze uživatele

Spolu s krtečkem snad nejlepší večerníčkový seriál. Výraz jak ty dva nazvat snad neexistuje, kombinace vrozeného kutilského talentu, spousty neproveditelných teoretických plánů a k tomu dostatek vybavení na úplně všechno. Ti dva by se hodili do dnešního světa, aspoň trochu by tu udělali pořádek a my bychom si z nich měli vzít příklad, ať je výsledek jakýkoliv měli bychom být stejně spokojení tak jako oni. :-D 100% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v dětství, opět i v dospělosti. Jednoduché příběhy, absurdně vtipné scénky - skoro jako ze života. Absence dialogů a naopak podkreslení hudbou je tu obrovský plus a dodává jakýsi nádech grotesky, ale hlavně možnost porozumění napříč všemi možnými kulturami. Ať už staré epizody z minulého století, či ty současné (kupříkladu z roku 2019) - stále dobré. Nemám problém dát plné hodnocení. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Vo Švajčiarsku boli zakázané niektoré epizódy, pretože obsahovali vysoké množstvo groteskného násilia a považovali to za príliš nebezpečné. Francúzske a talianske jazykové kanály tieto epizódy vysielajú ako normálne. (MerlinPolcic)
  • Během normalizace v 70. letech se postavičky staly předmětem kádrování. Autorům bylo vyčítáno nejen jejich nedostatečné „socialistické uvědomění“ ale i „záměrně“ vybrané barvy triček, které podle kádrováků měly ironizovat SSSR (červená) a ČLR (žlutá). Tvůrci tedy museli změnit barvu Matova trička na šedou. V roce 1989 po pádu komunistického režimu Mat zase začal nosit červené tričko. (Terva)
  • Když nese Mat podruhé Patovi vodu a je rád, že tentokrát nespadl do díry, chce si dát ruku na srdce. Dá si jí ale na špatnou stranu těla. (OJan)

Reklama

Reklama