Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět! A taky vyzkoušet...           Vždy, když si po svých kutilských pokusech myslím, že už jsem opravdu vyzkoušel všechny myslitelné způsoby, jak si pořádně zdevastovat domácnost a utrpět všeliká zranění (o ztrátě otcovské autority ani nemluvě), tihle dva šikulové mě dokážou inspirovat a otevřít mi další a další obzory. A já se radostně chopím třeba kladiva a šroubováku a rukou v chňapce od vařiče pevně sevřu kokosový ořech... A rodinní příslušníci, zbaběle ukrytí za barikádou z nábytku, čekají, odkud a co na ně přiletí... Konkrétně tohle ovšem není ze seriálu, to je ze života ;-) ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Při jejich zrodu mysleli tvůrci na zábavu pro dospělé, dnes však baví svými kousky všechny generace. Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nedokážu přenést přes to, že jsou Mat a Pat totální retardi, který maj pěkně komplementárně k tomu trhaně postižený pohyby a obrovský ošklivý hlavy; jako malou mě jejich patologická neschopnost zvedala ze židle a do teď mi nepřipadaj vtipný, udivuje mě to, protože mají Pat a Mat jaksi groteskiální charakter a grotesky mě bavěj. Pat a Mat ne. A nechápu, proč by se to mělo pouštět dětem, pokud teda důvodem není seznámení už od raného věku s faktem, že za život člověk potká hromadu volů, který jsou často slavný. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Podle seriálu vznikly i tři knihy. První "Pat & Mat : ...a je to!" (1994) napsal Jiří Michl, druhou "Pat a Mat dokážou všechno" (2006) napsal Pavel Sýkora a třetí "Pat a Mat ...a je to!" (2012) napsal Ivan Rössler. Třetí kniha vyšla i ve formě audio CD, na kterém namluvil Pavel Zedníček šest příběhů. (Terva)
  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)
  • Série byla původně především plánovaná pro zahraniční produkci. Proto některé epizody v České republice vyšly v roce 1989 a některé zase v roce 1990. Rozdíl je (kromě roku v závěrečných titulcích) patrný i odlišným fontem, které mají písmena v úvodní znělce a titulcích. (mnaucz)

Reklama

Reklama