Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

bloom 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie na způsob české normalizační kinematografie. A vůbec ne špatná, i když hodnocení hodně zvedá nahoru hudební doprovod Petra Hapky, který romantickou letní atmosféru několikanásobně umocňuje, a silné herecké obsazení. Ústřední dvojici paradoxně trochu zastiňuje Oldřich Vízner, který v roli nerváka doslova zazářil. Škoda, že podobných komediálních příležitostí už se mu později moc nedostalo. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Až teď zjišťuju, že to nemám ohodnocený, i když jsem to viděl několikrát a pokaždé se u toho bavím. Vcelku minimalistickej film, kde je důležitých jen pár postav, ale hlášek je hromada... "Znám všechny krávy v okolí, ale vás jsem tady ještě neviděl!" nebo "Rafnout se s maminkou? Táta radši umřel, než aby se s ní hádal...", to jsou nezapomenutelný perly, který vždycky pobaví, jsou ze života a taky s pohodovým nadhledem. Ano, máme určitě lepší filmy z téhle doby, nicméně musím uznat, že se to vždycky rád podívám. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Koncert v televizi, který sleduje Doubravka (Daniela Kolářová) s rodiči, babičkou a prababičkou, je „Koncert pro dvoje housle, smyčcový orchestr a cemballo“ d moll, BWV 1043 (1. věta), skladatele J. S. Bacha. (Idée_fixe)
  • Hned po filmu Noc na Karlštejně (1973) jde o druhý film, kde Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík ztvárnili zamilovaný pár. (boul)

Reklama

Reklama