Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

POMO 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nepros o to, čo ti malo byť ponúknuté." Winter's Bone pôsobivo zobrazuje riešenie ťažkej situácie neúplnej rodiny v už tak ťažkom živote v neľahkých podmienkach (kde sa obživa zaobstaráva vlastnoručne v lese). Motorom filmu nie je ani tak scenár, ako atmosferické prostredie stredoamerického zapadákova, kde záhrady skrášľujú hrdzavé vraky áut a v kôlňach sa pěcie a fetuje perník. A kde medzi obyvateľmi fungujú spoločenské pravidlá, z ktorých mrazí v kostiach. Jennifer Lawrence je tu skutočne teenage ťahúňom, aký sa na plátne vidí raz za čas. Pocitovo blízke Coenovic Fargu, akurát bez nadsádzky. Missouri si ako turista nechám ujsť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Drsné drama s atmosférou, která by se v pár scénách i dala krájet, bohužel jen v pár. Winter's Bone ne úplně dobře rozjíždí začátek filmu, kdy se hledání otce příliš vleče a celou první hodinu se tak snímek pouze skoupě spoléhá na výkon Jennifer Lawrence, dokud nezačne v druhé polovině trochu "přituhovat." ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mně se to prostě líbilo. Je to trochu zvláštní film, který v divákovi jistě zanechá pár otázek a taky s dost zvláštními postavami, které bych skutečně v reálném životě nechtěla nikdy potkat. Zároveň film ale výborně zobrazuje tu odvrácenou stranu amerického venkova a nic nepřikrášluje. Hodně se mi líbila ta mrazivá až syrová atmosféra. Napětí taky nechybělo, já se nenudila ani chvilku. Jennifer Lawrence podala naprosto dokonalý herecký výkon a v pohodě utáhla celý film. Pokud se tato herečka nenechá zcela pohltit slávou, která ji jistě za chvíli díky Hunger Games čeká a nezanevře i na tyto malé filmy, tak se z ní může stát jednou opravdu velká herečka. Winter's Bone není žádný převratný film, zápletka není nijak složitá, ale už delší dobu jsem neviděla takto pojatý film a pro podobná dramata mám prostě slabost, dolů s hodnocením rozhodně nepůjdu. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, tenhle film stojí především na atmosféře a vynikající (a krásné) Jennifer Lawrence. O podobných, často také nezávislých filmech se obvykle píše, jak jsou hrozně lidské, syrové a realistické, a spousta z nich si na to jenom hraje, ale Winter's Bone takový doopravdy je. Samozřejmě nevím, jak přesně to chodí na americkém středozápadě, ale tyhle skoro až post-apo krajinky a naprosto přesní herci jsou fascinující. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Syrový, autentický snímek s mrazivou vůní tlejícího listí a country tóny. Americká Pouta, s o něco lepším scénářem a o dost širším pohledem do krajiny. Film tvořený atmosférou, o hlavní představitelce Jennifer Lawrence - Ree bychom moderně řekli, že má pořádný "koule". Film nemá na Oscarech šanci v "královské kategorii", Jennifer Lawrence asi nepřetlačí Natalii Portman (i když by to bylo moc milé překvapení, které bych jí docela přál, a to jsem si po Černé labuti myslel, že Natálka nemůže mít letos konkurenci), obrovská tlačenice bude v mužské kategorii pro vedlejší roli, mediálně protežovaný bojovník Christian Bale, proti němu dobrácký dárce spermatu Mark Ruffalo a ne vlastní vinou na druhé koleji supící Geoffrey Rush, tady asi nebude mít malá rolička Johna Hawkes nárok. Zbývá Nejlepší adaptovaný scénář, který se všeobecně čeká pro Social Network. Takže film nejspíš ostrouhá, ale my na něj budeme vzpomínat pro jeho syrovou atmosféru dosud neznámého amerického prostředí, a tedy něco, co se jen tak nevidí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)
  • Seržant Russell Schalk, který si zahrál armádního náboráře, je jím i ve skutečnosti. Jde o válečného veterána, který sloužil u 1st Cavalry Division. (Mr.Hudson)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama