Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Rssa 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit po australsku. Teenageři z Austrálie se vzbouřili a začali zatápět invazním vojskům znepřáteleného státu. Scénaristicky kravina, zábavné to však svým způsobem je, navíc OST je hodně povedené, nemluvě o řemeslné stránce věci. A hlavní hrdinka, ač její proměnu v "revolucionářku" nežeru, je opravdu povedená kost. 70 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Austrálii anektuje elita japonské armády, která z těžkého kulometu na dvacet metrů netrefí ani pomalu se pasoucího slona, všichni dospělí jsou rázem totálně v prdeli v zajateckých táborech a jedinou nadějí zůstává homoguerrila šestnáctiletých fakanů, kterou zapomněli v buši. Až tohle uvidí císař Akihito, vzteky si otevře břišní dutinu nebo se nechá preventivně obsadit Číňany. Docela nadějný úvod vybujel do totální pubertální kokotiny a já jen s hrůzou čekal, kdy někdo začne hrát famfrbál nebo se bude snažit ošustit Bellu. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Inu já mám pro tyto snímky asi slabost, "Rudý úsvit" a jemu podobné mám rád a tak i tohle se mi poměrně líbilo, kdy to opravdu dorazil až ten závěr :-) Nicméně faktem zůstává, že se raději budu dívat na středoškoláky a jejich "svět" pocitů a lásek v tomto prostředí, kdy realističnost jde sice opravdu do kytek, ale člověk se aspoň pobaví a navíc neslyší tuny naprosto idiotských dialogů o nesmrtelnosti brouka. Jinak první polovina, která zavádí do děje, je v pohodě a druhá půlka, kdy děcka sáhnou po zbrani je zábavná a s vypnutým mozkem dokonce velmi zábavná. Guerillovou válkou by takto vést nemohli, ale na druhou stranou, by to aspoň mohli zkusit a kdyby u toho vypadali takhle dobře, možná by je ani nezastřelili :-) 7/10! ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Fakt se omlouvám, ale absolutně nic mi to neřeklo. Z popisu to vypadalo dobře, ale nejde si nevšimnout toho, že ten kdo to psal je pěkný lempl..Nejvíc u mě film srážela demence postav. Hned z fleku si vybavím pár těch lepších momentů, jako když "hrdinové" zůstávají stát tupě ve světle někoho, kdo je vyhlíží. Ve spacáku je had, tak to vyklepu ven a nechám ho pobíhat okolo nebo proměna vrchního gangsty ve slušňáka byla také nevyhnutelná a třešnička na dortu byla hláška "Dostal to (jenom) do nohy (takže asi stejně hned běhat nebude), naštěstí šla skrz". Samé klišé, tváří se to sakra hustě, ale mě to prostě neřeklo vůbec nic. Jednu nechám za plakát se samičkou, který se mi fakt líbí. Kdyby někdo sehnal wallpaper 1920x1080 bez nápisů, budu mu vděčný.. :D Jo a doufám, že to bude mít všech 7 filmů podle předlohy, protože pak budu moct konečně říct "Ano, už jsem viděl všechno!" ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle Vánoce fakt strašnou smůlu. PPL mi nedodali dárek, druhej dárek nefungoval, došlo k brutálnímu přepadení a dneska jsem dokoukal už druhej film, kterej zasluhuje odpad. Pokud tohle všechno neznamená, že rok 2011 pro mě bude perfektní, tak už nevim. Teď k filmu samotnýmu: Ono by to nemuselo bejt vůbec špatný, kdyby se ovšem napsal nějakej solidní scénář, vyloudil slušnej rozpočet a našel režisér, kterej by byl trochu schopnej. Problém spočívá v tom, že to všechno působí jako pilot k nějakýmu hroznýmu seriálu, kterej je financovanej kapesnym desetiletýho dítěte, který se zároveň ujalo režie a obsadilo o pár let starší kamarády. Snaží se to bejt cool a to předevšim explozemi, kdy vždycky kousek čehosi ne/efektně prolítne před kamerou. Když se střílí, tak se to pokouší působit strašně dynamicky, zatim co se divák směje. A když se mluví tak už jde veškerá vážnost stranou. Prostě stupidní debilita plná klišé se špatnym scénářem a špatnym režisérem (neříkám však, že bych byl lepší ;). Uznávám ale, že jsem se bavil víc, než u posledního dílu Saw, kterej mě mučil před pár hodinama. I tak odpad. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)
  • Natáčanie prebiehalo v Austrálii, konkrétne v štáte Nový Južný Wales, primárne v regiónoch Blue Mountains, Port Stephens, Raymond Terrace. (Real Tom Hardy)
  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama