Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohledný pětatřicátník Alex a jeho sestra Mélanie s manželem Marcem mají speciální společnost, která se zaměřuje na rozbíjení partnerských vztahů na objednávku. Jedinou etickou podmínkou je, že onen vztah musí být alespoň z jedné strany nešťastný. Vždy pomocí rafinovaných manipulací nic netušící ženu či muže přesvědčí, že pravá láska na ně čeká s někým jiným. Když se na něho obrátí bohatý podnikatel Van der Becq, jemuž se nelíbí úspěšný nápadník jeho dcery Jeanette, Alex váhá, protože vztah snoubenců je i po bedlivém prozkoumání harmonický a láskyplný. Zakázku ovšem přijme, neboť je po uši zadlužený a v patách má obřího srbského vymahače... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (570)

Marze 

všechny recenze uživatele

Málokterý filmový žánr je tak zaplevelený kýčem a klišé jako romantická komedie. Jednou za rok se ale i v něm objeví perla. Tou je (K)lamač srdcí. Žánr romantické komedie vypadá jednodušeji, než jak to s ním ve skutečnosti je. Většina příslušných filmů sází nepokrytě na první ingredienci rovnice a končí v močálu červené knihovny s několika bahenními pukanci v podobě prvoplánových vtipů. To je lenost. Dobře vybalancovat romantiku s humorem je jinak velmi náročný úkol, který se na plátně řeší už desítky let – minimálně od zlaté éry takzvaných screwball komedií z Hollywoodu 30. let, pokud pomineme inspirace sahající až k Aristofanovi. (K)lamačem srdcí je hezoun Alex, který provozuje vskutku ojedinělou službu: na objednávku umí rozbíjet vztahy. Jeho agenturu dále doplňují jeho sestra a její manžel, kteří jsou vždy připraveni vzít na sebe jakýkoliv převlek či profesi. Když rozjezd diváka dostatečně namlsá, vyraší zápletka. Bohatý tatík není spokojený s partnerem své dcery Juliette, která se má za pár dní vdávat, a je ochotný za zmaření sňatku štědře zaplatit. Jenže Alex po rekognoskaci terénu zjistí, že Juliette a Jonathan jsou ideální pár – a takové on ze zásady nerozbíjí. Zásady jdou nicméně stranou ve chvíli, kdy najatý zabiják začne Alexe tlačit ke splacení dluhů pod pohrůžkou, že mu rozmlátí jeho hlavní pracovní nástroj – krásnou tvářičku... Film se nepokouší o inovace: stojí oběma nohama ve francouzských romantických komediích 60. a 70. let. Ano, Alex se do Juliette zamiluje, ale to není nic překvapivého, nýbrž žánrová nutnost. Nejde tu o to, co se stane, ale jak to proběhne. Alex je hrdinou podobně absurdního střihu jako James Bond: stejně jako agent 007 zvládá extrémní fyzické eskapády i šarmantní konverzaci, dokáže být na několika místech téměř zároveň, a ještě se stíhá převlékat z jednoho kostýmu do druhého. Ke kouzlu filmu přispívá prostředí Monaka, kde se většina děje odehrává, a takzvaná chemie mezi ústředními představiteli. To, že Romain Duris bude se svým projevem věčného rošťáka pro roli Alexe dokonalý, se dalo čekat; větší překvapení představuje Vanessa Paradis coby Juliette. Životní partnerka Johnnyho Deppa se na plátně moc často neobjevuje, ale tahle postava jako by jí byla psaná přímo na tělo. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, kdyby to nedávali v televizi, ani by mě nenapadlo na to koukat, protože jak má film něco společného s Francií, zásadně od toho dávám ruce pryč, obzvlášť, když je v hlavní roli Vanessa Paradise. O co, ale bylo větší moje překvapení, když uplynuli dvě hodiny, film skončil a já jsem byla překvapená jak rychle to uteklo a hlavně, že mě to bavilo. Vanessa Paradise se mi sice nelíbí, ani trochu, ale Romain Duris (hlavně svlečený do půl těla) mi to vynahradil a na konci ten tanec z Dirty Dancing, což sice není můj oblíbený film, ale tady se mi to líbilo. 4* ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá a příjemně zábavná pohodovka s vysokou hladinou elegance, romantiky i humoru. Typicky francouzská a tak nějak ze života. Holka odmítne hodného, pohledného a bohatého prince, aby se mohla vrhnout do náruče prohlaného, zadluženého frajírka. Skvělou dvojkou je manželská dvojice tvořící Alexův tým. Ta filmu dodávala nejen švih, ale také humor. Bavila mě víc než poněkud fádní ústřední dvojice a občas jsem litoval, že film není o nich. Není to nic, co by člověk musel vidět podruhé, ale každopádně to byl velmi přijemně strávený večer. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Francúzi dali opäť na vedomie, že romantická komédia nevymrela, a že ešte stále je v tomto žánri čo objavovať. Pokiaľ máte k dispozícii originálny scenár, aj to najväčšie klišé v ňom bude fungovať. Dobrí herci to vedia rafinovane zamaskovať, scenárista ponúkne vtipné hlášky a zábavné dialógmy, režisér sa postará o bezproblémový priebeh a nerozhádzaný sled dejových udalostí a svieža, milá, úsmevná romanca je na svete. Viac takých zo starého kontitnentu, nech Hollywood pukne od žiarlivosti! 85%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Romain Duris je hnusný pižďuch!!! Navíc pižďuch nikoli přírodní, pižmodojný, ale jen suchopárný pižďuch studiový, umakartový. A neptejte se mě, co tím přesně myslím, zkrátka je to nepovedený pižďuch a basta! Při pohledu na jeho „herectví“ mi lezly housenky po zádech a ježily se mi odporem chlupy po celém těle. Dokonce i na uších, v nosních dírkách a taky těch pět, co mi s prominutím raší na prdeli. Zajímaly by mě dvě věci. Za co se mi Pascal Chaumeil svým (K)látičem tak strašně pomstil? Prachy mu přece nedlužím, ani holku od oltáře jsem mu neodehnal, tak za co, Pascale, za co?! Druhou záhadou je zdejších neskutečných 72 procent. Dobrá, trailer byl čtyřhvězdičkový (to holt trailery bývají), ale to, co pak ten otravný pižďuch ve filmu předváděl, to byla nepoživatelná směsice trapnosti, nudy a rádoby romantických scén. V jakémkoli jiném filmu mi pohled na líbající se Vanessu Paradis spolehlivě zvýší nejen tep, tlak a rosný bod, ale i napětí v mém... kardiostimulátoru, ale tohle cicmání „mé princezny“ Vanessky s pižďuchem Alexem, podivnou karikaturou muže, to byla opravdu hrůza! A přitom já se na ten film tak těšil... Já debil. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Producenti velmi stáli o to, aby komedie zakončila MFF KV 2010 s tím, že určitě dovezou Vanessu Paradis a možná i s manželem Johnny Deppem. Nakonec dovezli jen film. (Money_too)
  • Scenárista Laurent Zeitoun dostal nápad na film na rodinné svatbě, kde si všiml, že jedna z jeho sestřenic chodí s chlapíkem, který se k ní nechová hezky. Řekl si, že by měl najmout herce, aby ty dva přiměl k rozchodu. (Coldrex)

Reklama

Reklama