Reklama

Reklama

Nezvladatelného jazzmana Natea (Mickey Rourke) chytí při krádeži auta. Brzy na to se ocitne uprostřed pouště s pohledem upřeným do hlavně pistole. Nate však záhadně unikne smrti, vyhne se kulce a utíká hlouběji do pouště, kde v moři písku najde záhadný cirkus. Instinktivně ho to táhne k Lily (Megan Fox), Ptačí ženě, jenže ta opakovaně odráží jeho sváděcí pokusy. Nicméně postupem času rozpozná Lily v Nateovi svou poslední šanci, jak uprchnout ze života v zajetí. Jenže jen co se začne psát první kapitola jejich vztahu, objeví se bohatý podnikatel Happy Shannon (Bill Murray) a hrozí, že zničí jejich šanci žít šťastně až do smrti… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem rozporuplnější podívanou, nakonec ale pozitivní dojmy převažují, a to poměrně silně. Krev na křídlech si brzy určitě pustím znovu - pak (když už znám pointu) buď odhalím spoustu nových věcí, dvojsmyslů, a všimnu si lecčeho, čeho jsem si napoprvé nevšiml, nebo naopak prozřu a řeknu si, že je to celé vlastně až moc jednoduchý blábol. Nicméně - Mickey Rourke se mi v netypické roli moc líbil stejně jako Bill Murray, obrovským plusem ovšem byla Megan Fox, která se mi navíc poprvé zdála opravdu krásná. Magickou atmosféru dotváří jemně citlivá hudba, celý film na mě působil nesmírně uklidňujícím a hřejivým dojmem, což se mi poslední dobou moc často nestává. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Tak toto si napísal aj zrežíroval jeden človek - a tak to aj vyzerá. Príbeh aj scenár je riadne hlúpy, a keď sa ešte k tomu pridá tragický výkon dua M + M, blamáž je na svete. Nechápem zmysel tohto filmu, o čo tam vlastne po celý čas ide, a keďže sčasti ide o fantasy, tak až zarážajúcu nepresvedčivosť. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si o tom mám myslieť. Tak to uzavriem vecne. Nedám 40%, lebo mi to pripadalo dostatočne „iné“ a originálne, než bežná hollywoodska produkcia. To je plus. Zároveň našťastie film napriek svojej bizarnosti nepôsobí nechcene smiešne, ani unavujúco. Dokonca som sa napriek zaspatému tempu skoro vôbec nenudil. Plusom je tiež to, že sa nejedná o „nezávislé umenie“ - takže som nemusel rozmýšľať, či to, že Rourke nájde dievča v cirkuse, je metafora na to, že našiel sám seba v kuriózne pokrútenom svete obrátených zrkadiel. Znamená to proste to, že ho našiel v cirkuse. Ale 80% nemôžem dať tiež: skrátka ma to nijako geniálne nechytilo (napr. som čakal, že v cirkuse). ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, s nápadem × klišé, nudné, rádo-by-umělecké, trpící, mučednické, umělé, trapné. Takový Mouline Rouge bez emocí a vyditelnější lásky, hozené do pomalého tklivého jazzu, silných slov, andělských křídel a herců, kteří k sobě prostě nepasují. Hudba depresivní, jako celé prostředí, což mělo evidentně dát filmu hlubší myšlenku. A ten konec, ten vás rozseká, zarušeně. Film, který když neuvidíte, tak se nic nestane. ..a oni si říkaj, že by rádi křídla, aby mohli uletět.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na osudových křídlech lásky s božskou Megan Fox v milostném příběhu, který se rozplyne dříve, než kráska roztáhne svá křídla a s Mickey Rourkem odletí někam do...pryč. Předně je nutné napsat, že Megan Fox do detailu splnuje úděl osudové ženy v poněkud komorně laděném milostném příběhu částečně nenaplněné lásky, a je přesně tou ženou, při které se muži probouzejí s erekcí a píšou jí milostná vyznání. Oproti tomu Mickey Rourke v roli dříve slavného trumpetisty, který sešel na scestí a vyměnil spokojený život a manželství za drogy a alkohol, není přímo volbou vedle, ale nedivím se, že ho Lilly láskovala jen zřejmě z lítosti a z toho že si zbyli, protože nebýt její anomálie v podobě ptačích křídel, tak by mu určitě dala vale a poohlédla se někde jinde. At mě nikdo netvrdí, že by se jí líbil chlap po botoxu a náhoda, která je oba svedla dohromady nebyla zrovna z rodu těch propracovaných. A propracovanost ostatně chybí celému příběhu, který není schopen zakotvit v jedné rovině, není si jistý tím, co chce a nedokáže umožnit divákovi ponořit se do milostného vzplanutí mezi mladou ženou, co vystupovala před svým útěkem za svobodou v potulném cirkuse jako ptačí žena a mužem, který dávno ztratil naději na lepší život. To mohl být tak úžasný milostný příběh o dvojici utíkající před nepřízní osudu, ale to my musel být debutující Mitch Glazer zdatným režisérem a scénáristou. Není dost dobrý ani v jednom. Jeho film nese známky nejistoty, k divákovi se dostane jen v několika scénách, a to hlavně přes krásně tklivou hudbu Dickona Hinchliffa, a když už mám být hodně povrchní, ani chlípníci si nepřijdou na své. Krasavice Megan vystřídá spodního prádla, až to vypadá jako skrytá reklama na Armaniho, ale kamera nesklouzne na její partie, a když už to vypadá nadějně, tak si přes výstavní poprsí dá ruku. Na cudnost má tenhle film patent, ale jinak je to celkem selhání, a to jsem si od filmu sliboval nevšední milostný příběh plný emocí a křehkých nuancí. Doslova příběh mezi kráskou a zvířetem, na který je radost pohledět. Na nevyzrálém, rozkolem trpícím a v podstatě větší originalitu postrádajícím výsledku navíc v chabém vyznění se zřejmě podepsaly potíže při vzniku filmu a jeho dlouho odkládaná premiéra. Na výsledku je to znát a snímek má většinou symbolická křídla bojácně stažená a roztáhnout a opravdově vzlétnout se mu až tak moc nedaří. Ještě štěstí, že si při jediném letu Megan nepomlátila svůj fajnový obličejíček. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mickey Rourke označil film za příšerný. Později se za svůj výrok omluvil s tím, že měl tehdy špatnou náladu, byl zrovna na večírku a snažil se zbavit reportéra. (Eldrick)
  • V roli "Icemana", nájemného zabijáka na začátku filmu se objeví známý zápasník Chuck Liddell. (Eldrick)

Související novinky

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

18.01.2010

To by byla opravdu bizarní představa (na druhou stranu, Billovi jsme uvěřili, že dokáže sbalit Scarlett Johansson, že?). Jde, jak jinak, pouze o hereckou spolupráci. V mysteriózním thrilleru Passion… (více)

Reklama

Reklama