Reklama

Reklama

Nezvladatelného jazzmana Natea (Mickey Rourke) chytí při krádeži auta. Brzy na to se ocitne uprostřed pouště s pohledem upřeným do hlavně pistole. Nate však záhadně unikne smrti, vyhne se kulce a utíká hlouběji do pouště, kde v moři písku najde záhadný cirkus. Instinktivně ho to táhne k Lily (Megan Fox), Ptačí ženě, jenže ta opakovaně odráží jeho sváděcí pokusy. Nicméně postupem času rozpozná Lily v Nateovi svou poslední šanci, jak uprchnout ze života v zajetí. Jenže jen co se začne psát první kapitola jejich vztahu, objeví se bohatý podnikatel Happy Shannon (Bill Murray) a hrozí, že zničí jejich šanci žít šťastně až do smrti… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Směšný pokus o novodobý film noir s nicotným rozpočtem 15 mega doláčů. Mitch Glazer je průměrný scénárista (napsal THE RECRUIT s Pacinem a Farrellem a taky přepsal Dickensovu klasiku do podoby GREAT EXPECTATIONS), ale jako režisér je naprosto příšerný. Naštěstí má za kámoše Mickeyho Rourkea, který tu hraje zase sám sebe (dokonce i hadry si vzal svoje!) a Billa Murrayho (který ale nehraje, jen tam prostě je), s nimž se zná od SCROOGED (taky skript), jinak by si tuhle pohádku pro postižený nemohl dovolit. Na Megan Fox se krásně kouká a dokonce se holka i snaží hrát, ale to je asi tak vše. "It's terrible… I don't know if you'd even want to watch a slideshow of that. In your career and all the movies you make, you’re going to make dozens of terrible ones." - Mickey Rourke ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Brrrr. To je snad nejpředvídatelnější nejultraklišovitější megakýč, co jsem za poslední roky viděl. Pro takovouhle sračku zbytečně vyplýtvat potenciál zajímavých jmen. Trochu světla a odůvodnění do toho snad vnáší jen závěrečné věnování. Ale proč kvůli tomu za to z lidí tahat peníze? Na filmu mi vadilo snad skoro všechno, od ne"hlubokého" a "procítěného" příběhu, "originální" a "zasrdcechytající" zápletky, přes naprostou tuctovost všeho možného až po strašně nesympatickou, hloupě napsanou a vzhledem ke jménu hereckého představitele, strašně zahranou postavu mafiána Štístka. To jsem od Murrayho fakt nečekal, takové zklamání. O nelogičnostech (vždycky mám "rád", když se postavy během jediného střihu dokáží rychle obléknout) a pointě nemluvě. Mickey Rourke je prostě Mickey Rourke, nepředvedl nic, co by jste od něj nečekali, halvně proto, že mu to scénář a příběh ani neumožnil. Nechápu, proč všichni tak šílí z Megan Fox, ano, je pěkná, ale naprosto tuctově, kdybych takovou krásu měl brát jako měřítko šílenství, šílel bych asi z každé druhé holky od nás z vesnice. Ano, Megan Fox je hezká, ale naprosto nezajímavá. Film je naprostou ztrátou času a peněz. Odpad nedávám jen ze dvou důvodů - výborná hudba, Rhys Ifans. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velmi zmatené (scénárista si asi dával pěkně do těla) ale někdy i velmi krásné. Takhle by se dal charakterizovat tento zvláštní film. Film, ve kterém se věci prostě dějí a nemají žádné vysvětlení (co to bylo za Indiány, kteří zachránili Mickeyho?) ale taky film, po kterém jsem si uvědomil, že bych neměl nad Megan lámat hůl. Ono to s tím hraním nebude zas tak špatné, jak jsem si myslel… Takhle, neříkám, že by zrovna za tuto roli mohla chtít nějaké ocenění, ale mohla by nás v budoucnu překvapit. Jinak po většinu filmu jsem si říkal, že je něco špatně. Něco mi zkrátka nesedělo a asi uprostřed filmu jsem na to kápl - Rourke si měl vyměnit roli s Murraym. Protože ač mám Billa sebevíc rád jako herce, toho mafiána a gangstera jsem mu neuvěřil a přišel mi, jako takový pomatený strejda. A zase naopak, toho dobráka (který byl hodně pošahaný, opět vina scénáristy) jsem Rourkeovi neuvěřil. Takže, shrnuto podtrženo - námět je fajn, Megan překvapivě taky. Pánové nemají co hrát, scénáristu zastřelit. 50 %. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi napsat zvláštní film, ale on to vůbec zvláštní film není. Je to běžný dramatický thriller s romantickými prvky o souznění krásky se zdánlivým handicapem a zvířete s pofidérní minulostí. Jejich souznění není přáno a děj se musí zamotat kvůli dalším postavám. Příběh ubíhá v pomalém tempu s příjemnou hudbou a kamerou. Ačkoli nejsem tak nesmírně pohnut výkony Billa Murrayho jako spousta lidí, které znám, tak v tomhle filmu se mi náramně líbil. Možná by měl dostávat více rolí nejednoznačných záporáků. Film musí potěšit všechny fanoušky Megan Fox a všechny fanynky Mickey Rourkeho, jimž se tenhle herec ještě stále přese vše líbí. Nejedná se o žádný převratný film, ale dle mého soudu si zaslouží rozhodně více, než 48 procent, jsem kvůli tomu na vážkách, zda hodnocení nezvednout o hvězdičku výše. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatný, strašný nepřirozený skoky ve vztazích mezi aktéry a v motivacích postav, že nemáte šanci jim jejich charaktery uvěřit. Navíc Mickey dávno není milovník, kterej by přitáhl zraky diváků (nebo je aspoň donutil zraky neodtahovat), takový role ať už, probůh, nedostává. Megan se snaží a fakt jí to sluší a s Mickeym tvořej takový milý obludárium. Konec ve stylu malýho Petříčka Vydry, co holt jde po pistáciový, neřád, má aspoň tu myšlenku, ale že by se Passion Play dočkal spasení, to ne. Leda zprasení... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • V roli "Icemana", nájemného zabijáka na začátku filmu se objeví známý zápasník Chuck Liddell. (Eldrick)
  • Mickey Rourke označil film za příšerný. Později se za svůj výrok omluvil s tím, že měl tehdy špatnou náladu, byl zrovna na večírku a snažil se zbavit reportéra. (Eldrick)

Související novinky

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

18.01.2010

To by byla opravdu bizarní představa (na druhou stranu, Billovi jsme uvěřili, že dokáže sbalit Scarlett Johansson, že?). Jde, jak jinak, pouze o hereckou spolupráci. V mysteriózním thrilleru Passion… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno