Reklama

Reklama

Velký třesk

  • Česko Hledání zmizelých (více)
Trailer

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí... na počátku. Jedné pozdní noci v Los Angeles, zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze (Antonio Banderas). Ruský boxer nedávno propuštěný z vězení přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru Lexie a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Cruz však brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Životem unavený soukromý detektiv, všudypřítomné šero, déšť, tajemná kráska v nesnázích...víceméně. Všechny náležité rekvizity noir detektivky tady jsou, Krantz si je ovšem upravil k obrazu svému. Velkým třeskem vzdává tomuhle parádnímu žánru uctivý hold, a zároveň jej lehce, vlídně paroduje. Jo a taky trošku míchá s LSD tripem. Asi to zní hodně divně, pro mě osobně to ale funguje skvěle, jednak protože noir detektivky miluju, jednak díky skvělém Banderasovi, ale hlavně protože rozhodně nejde o samoúčelovou pseudouměleckou masturbaci režiséra, který roupama neví coby. Ač se to nezdá, pod kapotou fialové mlhy, zdrogovaného soundtracku a metafyzických řečí o částicové fyzice v postelových scénách brumlá zápletka, která má hlavu a patu, a rozuzlení nejen že dává smysl, ale navíc i pobaví. Velký třesk je nejspíš prvním představitelem žánru "weird noir", nebo možná lépe "acid noir". Co se mě týče, jen houšť a větší kapky. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Film má od začátku našlápnuto a noří se v celku zajímavé atmoséře. Banderas se sestřihem na kastróla se ujímá vyprávění a jde mu to poměrně dobře a pro diváka lákavě. Jakmile do toho vstoupí Snoop Dogg, dostane snímek ještě větší grády a já si říkám "sakra proč tak nízké hodnocení?"...Celé se to ovšem pohnojí závěrem, který zanese, už tak uneseného "sledovače" do říše nepochopytelných temnot..............70%!!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já už nevím, kdy jsem Tondu Banderase viděl naposled v nějakým dobrým vostrým filmu, kde se jako správnej proutek s ničím a nikým nesere. Buď dabuje kocoura v botách, dělá otroka dvěma zasraně votravnejm špionskejm harantům a nebo se objevuj v absolutně nevýrazných rolích, které staré dobré Desperado nepřipomínají ani z procenta. Tenhle film měl náznak něčeho dobrého, ale zabila to děsně nudná atmosféra, u který jsem myslel, že umřu smutkem. Antonio se tam chová jak mrtvola, chodí z jednoho záběru do druhého a snaží se tvořit alespoň nějaké hodnoty. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Na začátku vypadalo docela nadějně, že to tímhle podivně sestřihaným vyprávěcím stylem dotáhnou ve slušným tempu do konce. Jenže pak se to zvrhlo v pouhou snůšku „of bulshit“ (ani nevím, jak to vyjádřit česky), kde nás měly v napětí udržovat nějaký diamanty, který mě ovšem vůbec nezajímaly už v době, kdy se o nich mluvilo podruhý. Ovšem je třeba přiznat, že název filmu je naprosto přesnej. Všude tma, jenom v epicentru září jedinej výbuch – Antonio Banderas. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

The Big Bang je detektivka, přesněji moderní noirovka, jež vše staví na jednoduchém příběhu a Banderasovi. Proč moderní noirovka? (Menší spoilery): Fialové mraky jen tak někde jinde neuvidíte:-)). Nezapomenutelná je sexuální scéna, kterou doplňuje výklad fyziky, jak z Big Bang Theory:o)). Sice konec filmů spadá už do vod béčkových, ale i tak to Tonda B. utáhl. Mezi 3/4. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Diamond Job. (MikaelSVK)
  • Ed Limato, slavný filmový agent, který pracoval například s Richardem Gerem nebo Melem Gibsonem, se dle vlastního vyjádření do filmového scénáře na první pohled zamiloval. Účast ve filmu nasměroval bezprostředně Antoniu Banderasovi, jemuž se shodou okolností scénář zalíbil stejnou měrou. (Conspi)

Reklama

Reklama