Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh českého operního pěvce a sbormistra J. Navrátila, který se více než doma proslavil pod uměleckým jménem Ratili ve Finsku, Rusku a Gruzii, kde také založil první sbor, jehož repertoár byl zaměřen na lidové písně. Titul prošel kiny zcela bez povšimnutí. Operní árie zpívají: Medeja Amiranašvili, Alexandr Chaneriki. Účinkují: Lidový soubor dudukistů, soubor Rustavi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Už název mne varoval naprosto dostatečně, ale já chtěl tolik vidět Luďka Kopřivu v jiné roli. No, moc ho tam nebylo, ale což. Bohužel jsem naprostý hudební analfabet, takže jediné, co mne občas trochu zaujalo byla příroda v Gruzii. Ale jinak to pro mne, jako hudebního ignoranta bylo utrpení přečkat to celé až dokonce. Ani mužské sbory, na které jsem se docela těšil nezaujaly, a tak u mne film naprosto propadl. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Pocta opeře a Gruzii (příroda, lidová hudba), v níž Smetanův žák pomáhál rozvinout národní obrozzení gruzínské. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film moc zabavy neprinese a Vit Olmer jako operni pevec taky nevypada moc uveritelne:-). Za Kavkaz a gruzinske sborove choraly ale rad pridam hvezdicku. Bylo hezke, kolik ceskoslovenskych filmu bylo venovano ruznym osobnostem. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jít s těmi, kdo je má rád. Přispět k hrdosti v hrdle. Uspět s hlasy posvátného svitu, meditačních čarokrás. ()

brooklyn73

všechny recenze uživatele

Film film vyroben za spoluprace studia Barrandov a Kinostudia Gruzia - Film Tbilisi za ucasti Sovexportfilmu SSSR a Ceskoslovenskeho filmexportu CSSR. Reziserem byl Georgij Kalatozisvili. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pražské a gruzinské exteriéry a interiéry krásné. Hudba a zpěvy také (těch tam ale mělo být mnohem více!!) Dialogy je lepší neposlouchat.... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný oddechový film o umělci, o němž je u nás doma stále velmi málo známo a znají ho spíš jen hudební odborníci a historikové. Josef Navrátil spojil svůj umělecký život se zemí na Kavkaze a výrazně přispěl ke zmrtvýchvstání a rozvoji gruzínské lidové písně. Odmítaný doma stal se miláčkem Gruzínců. Film by zasloužil o hvězdičku víc, ale musím mu jednu strhnout za to, že velmi naivně se vše odehrávalo v češtině. Těžko by také někoho přesvědčil, že italská pěvecká diva by si z fleku vypůjčila gruzínské noviny (psané snad rusky) a plynně by z nich četla o požáru Národního divadla, přičemž by vše přímo překládala do češtiny... Ale jinak - všechna čest. Výborná koprodukce. Samotný název by měl být i pro nás mementem. Naše mladá a nejmladší generace už také zapomíná zpívat nejen české písničky, ale dokonce česky... ()

Reklama

Reklama