Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodový, miestami mierne úsmevný film na vážnejšie spoločenské témy. Veľmi som držal palce sympatickému chlapíkovi, práve prepustenom z väzenia, aby sa úspešne zaradil do spoločnosti. Ako býva zvykom, ide o vec skoro nemožnú, pretože minulosť tá si vás skoro vždy nájde. Ulrik si však aj napriek svojej ťaživej životnej situácii dokáže zachovať svoju charakternú gráciu, je to proste sympoš a gentleman. Nečudo, že sa každá žena, ktorú stretne nad ním zľutuje, dobre mu navarí a ešte ho k tomu aj pochová na svojej kočičke :). Časté, dlhé zábery kamery mi však trochu vadili, tiež na hĺbke problému sociálnych tém sa mohlo ešte trocha popracovať. Inak spokojnosť, lepší priemer. 67/100 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

při prvních záběrech mě jako první napadlo :proboha co to zas bude - ale vzhledem k tomu ,že Skaarsgard umí tak jsem si počkala.Děj je sice někde zbytečně pomalý ale na druhou stranu divák dostane čas aby rozdejchal kejkle paní domácí se spodním prádlem apod.Pro někoho kdo se dlouho díval jen na načančané filmy může být tenhle příběh fuj.Ale takový je život lidí na hraně existence.A závěr nemá chybu....když vypadne z pasírovaného auta kulka.To jen tak někdo nevymyslí :-))) A vůbec nebylo na škodu původní znění s titulky ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Cit mají i coury, víš ?!" ;) City má i Stellan Skarsgard.. Stellan je bezva chlap, i když má slabost pro obludy !! A Bezva chlap Hanse Pettera Mollanda, který ty (tragi)komické polohy ve vypjatých situacích zvládá jako málokdo, je taky bezva !! Nebo je možná spíš bezva(VA)dnej ?? ;) Jeho festivalový snímek mísí cílenou esenciální lidskou trapnost s dosti bizarním severským humorem, kde velká část nezřídka se opakujících pokusů o vtip i dík fantastickým kamerovým hrátkám Philipa Øgaarda hraničí s genialitou, s těmi Ulrikovými sexuálními eskapádami v čele, když mě třeba docela zajímavej nápad s kouřením při čištění zubů třeba naprosto odrovnal..;) Bezva chlap staví vedle Skarsgardova jistého herectví a banalizování těžkých témat možná překvapivě na jakési dvojí hloubce, jak svých postav, zdánlivých karikatur, tak i svého poněkud vyprázdněného příběhu, který se sice plíží stejně jako smrt, ale dokáže vám na tváři vykouzlit úsměv.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z vězení bachař radil dívat se dopředu. No jo, jenže co když to, co je zpátky, je zase vedle vás a dívá se dopředu spolu s vámi..? Postavené na spoustě drobných detailů (nedetekované nadšení okolí, že už je venku, nebo třeba výraz Skarsgårda, když bytná poprvé vydá kalhotkový signál a on si uvědomí, že je zle) a postavách, které se skrze ně profilují (od Hennieho prodejce zbraní, který zná svou komoditu až po Rolfeho, toho třetího vzadu á la Buscemiho Donny z Big Lebowski). Takové to severské pohlazení proti srsti, které se v nejtěžší chvíli přelije z deštivé zimy do slunného jara.. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Promiň Ulriku, ale my tu nekouříme. Film podpíraný třemi pilíři - Skarsgårdovým odtažitým charisma, gangsterské poetice a její skandinávské ironizaci. Bohužel, nevyvratitelná je pouze podpěra první. Stellan Skarsgård sytí plátno svou jedinečnou člověčí kvalitou nepřetržitě, jde ostatně o sólo s několika schopnými nahrávači. Film díky tomu pajdá o to zřetelněji. Bizár korektního severu, v němž pro macho zločince přestává být místo, protože v post-době úsvitu třetího tisíciletí se jejich mužné násilné kvality zdají směšné a mimo mísu, a v němž se před očima rozpouštějí tváří v tvář univerzálním, ženštějším hodnotám, našinci až příliš připomíná filmy jako Jedna ruka netleská. To může být dobře pro Ondříčka, protože Bezva chlap je na úrovni jednotlivostí skutečně jinde, ale filmu to škodí, i když za své chudší příbuzné možná / přímo nemůže. Jsem odrazen od Boje sněžného pluhu s mafií. I děvky mají srdce. / Ovšemže mají! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama