Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (143)

sona123 

všechny recenze uživatele

Tohle je film pro mě - pro mě, která věřím na osud a že všechno má svůj smysl. Sice nesjíždím v jednom kuse Shyamalana, jako Jeff, ale kdoví, jestli bych s tím neměla začít. Bylo to krátké a to je dobře, kolikrát člověk úplně cítí, jak je film natahovaný na průměrnou stopáž a trpí tím kvalita. Je tu nádherná Sarandonová a skvělý "Marshmallounek" Jason Segel, u kterého po tomto filmu nemůže být pochyb o tom, že je velmi dobrý herec. Má to vtip, je to velmi optimistické, byť žádný z hrdinů nežije život, jaký si vysnil. Anebo že by ano? ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Tenhle film jsem chtěla vidět ve Varech, ale nějak jsem se k tomu nedostala, tak jsem si ho pustila po příjezdu domů. Vzhledem k tomu, že se promítal i jako závěrečný snímek v letním kině poslední večer festivalu, tak jsem čekala něco skvělýho a hlavně aspoň vtipnýho. Většina postav mi byla vyloženě nesympatickejch, a to bohužel zejména dva hlavní hrdinové - bratři. Chápu, jaká měla bejt pointa snímku, ale nějak s takovym pojetim světa asi ani moc nesouhlasim. Jediný, co mi celkem přišlo zajímavý (a možná by to stálo za samotnej film). byla postava Susan Sarandon a její neznámý ctitel, resp. ctitelka... Přece jen z její strany asi chtělo velkou odvahu vyjít si se svou kolegyní (ač to nakonec skončilo jen na mostě), když očividně na ženy nebyla. Navíc se mi vůbec nelíbí točení filmů roztřesenou kamerou bez stativu. Vim, že to je teď populární, ale mně je to při sledování filmu nepříjemný. Nevim, jestli jsem se vůbec někdy u tohodle filmu zasmála. Možná jednou dvakrát? Snad ano... Ale to je na komedii dost málo. Suma sumárum mě tenhle snímek ničim nezaujal a znova bych si ho rozhodně nepustila. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Kdo bude čekat extra komediální výstupy Jasona Segela, jak je u něj zvykem, moc nadšenej určitě nebude. I já jsem očekával něco jinýho, ale s výsledkem jsem byl nakonec docela spokojenej. Klasickej nezávislej film, natočenej hlavně pro obrážení filmovejch festivalů. Jde o jeden ze snímků, kde divák sleduje příběhy několika lidí, který začnou dávat pořádnej smysl až v samotnym závěru filmu, za kterej spolu s hereckym obsazenim, přihazuju třetí hvězdu. PS: Neustále zoomující "akční" kamera mě místama pořádně vytáčela - jakej má smysl při konverzačních scénách fakt nechápu. ()

KOZEL84 odpad!

všechny recenze uživatele

Sice je to už neuvěřitelné,ale hollywoodská žumpa je hlubší než se mohlo zdát.Ano,pod tlející zdechlinou Spielbergovy kokoniny a mart'anskou buznou,bydlí Jeff (u mamky).Jeff je čurák.Chová se jako čurák-mluví jako čurák-a díky dokonalému Segelově splynutí s rolí,se i tváří jako čurák(fakt dík Marshale).Jeff má bratra.I ten je čurák.Řídí jako čurák-k manželce se chová jako čurák-mluví jako čurák (''Chtěl bych být jako ty.''(??!!!)) -a díky ksichtu Eda Helmse i vypadá jako čurák.No asi to má svůj důvod jako všechno (např.:12-tileté dítě umírající po nekonečném martyriu chemoterapií na rakovinu nebo můj naprostý favorit mezi osudy-zmučená znásiln'ovaná a brutálně zavražděná položka na dlouhém seznamu nějakého úchyla.To se takhle spojí vesmír a je to.Druhá možnost je nevyzpytatelný všudydebýlek)Tuhle chorobně tupou zhovadilost je schopný opravdu vyzvracet jen američan.Dokonalý ekvivalent tupce,co si hraje na chytráka a výsledkem je něco tak neuvěřitelně pomýleně trapného a totálně vedle jak ta jedle (nefunkčního),že sem začal uvažovat o velikosti Alláha a zvažuju papíry na boening.Já úplně vidím tu vyjebanou fet'áckou (tu musel být crack,ne tráva) bandu,jak se poplácávají po zádech a mají radost,jak moudrý film natočili.Konec může pohnout tak leda s naivním kreténem s IQ hollywoodského scénaristy (nebo Edy(S)).Mě zbylo jen s výrazem zděšeného úžasu sledovat,jak Jeff s výrazem totálního degena,konečně přilepí tu zasranou šprušli (šichta jak svin'a) a jako každý správný hovnožrout,naplní svůj spešl osud.Nehorázně hloupý a diletantský průjem po kterém mám tak leda chut' vytřít si prdel Coelhovým Alchymistou!!!PS:ale chápu,že spousta z vás se tu najde ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od komedie o nějakym zhulenym flákačovi jsem si teda sliboval větší zábavu. Jeff je totiž dost nezajímavá postava, která jenom čumí do blba a blábolí nějaký zhulený nesmysly. Jako komedii bych to ani neoznačil. Našel jsem tam všeho všudy asi 3 vtipný momenty. Jason Segel a Ed Helms se tam v podstatě celou dobu jen tak plácaj od ničeho k ničemu, až se cca po hodině doplácaj někam na most, kde se najednou zpomalenej hulič Jeff promění v Davida Hajzlhofa z Pohřební hlídky, nasadí ke sprintu a bez váhání skočí z mostu do vody a začne zachraňovat nějaký lidi. Nakonec si všichni padnou kolem krku a začnou chápat, že se vlastně maj všichni strašně rádi. Naštěstí je film dost krátkej, takže se to dalo dokoukat. Jinak kameramanovi by měl někdo přerazit ruce. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)
  • Na konci lze zahlédnou Jeffa (Jason Segel), jak přikrývá dekou svou matku, v dalším záběru na sobě však už deku nemá. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama