Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět bývalých členů speciálních jednotek se společně pokusí okrást narkobarona, spustí tím ale řetězec nečekaných důsledků a jejich vztahy budou podrobeny zkoušce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Takový to, když se Batman, Oberyn Martell, Nicholas Nickleby a mutant Apocalypse rozhodnou okrást drogového krále, ale krapet jim selže únikový plán. Triple Frontier je kvalitní a bohužel i vcelku nepovšimnutý akční thriller, který slušně pracuje s hlavními hrdiny a představuje vcelku originální zápletku, kterou člověk ve filmech podobného ražení (drogové gangy a americké vojenské jednotky) jen tak nenajde. To sympatické herecké obsazení tomu dodává na šťávě, plus rozhodně by divák neměl očekávat, že tam budou kulky lítat každou vteřinou. Snímek hodně sází na napětí, které si po většinu doby udržuje velmi slušně, svou roli v tom určitě sehrál i autor hudby, Rich Vreeland, který je zodpovědný i za creepy hrozivý soundtrack k hororvce It Follows. Možná škoda těch několika logických lapálií, nad kterýma jsem trochu kroutil hlavou, ale ve výsledku rozhodně spokojenost. Průměrné 4* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Svěží, přímočará, jasně chlapská akce, u které jde jako (skoro) vždy o pořádný balík peněz. A když říkám pořádný, nemyslím nějakou zapadlou lokální banku, někde na středozápadě, ale rovnou ranč největšího narkobarona v zemi. A pak už zbývá jen maličkost, sehnat asi pět lidí, mít člověka přímo u zdroje a tahle nemožná mise může začít. Nevím a ani se mi moc nechce lámat hlavu nad tím, jestli je to vůbec technicky proveditelné, ale jako akční výplach je to všechno ok a pokud tohle přijmete, nemůžete po konci odcházet nespokojení. Možná se ta akce nepovede úplně na sto procent, možná se něco, nebo někdo po cestě ztratí, ale s tím člověk musí počítat. Důležité je mít víru a odhodlání, že dokážu něco, co nikoho před tím nenapadlo. A pak samozřejmě výbornou znalost zeměpisu, zeměpisné šířky a délky. Tady se Vám budou po konci setsakramentsky hodit. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Čistej žánr, kterej má všechno. Geniální chlapáckej casting (Hunnam opět na jedničku), archetypalná zápletku, sympatický postavy, sobectví, chamtivost, morálku, napětí, libovou akci, fajn pointu a ještě jednou napětí. Normální masterclass v napínáku pro všechny ty kaskadérský kokoty za kamerou (zdravíme Vyproštění), co si příběh pletou s hezky nacvičenou jednozáběrovkou v potoku demence. Pozorně koukejte, debilové, jak se to má dělat a proč jste měli zůstat jen u tý choreografie. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách výborně rozjeté (zápletka, postavy, režijní styl), v druhé půli dějově překvapivě zemité, uvěřitelné a netuctové. Nepochybuju však, že právě tato stěžejní část snímku bude pro mnohé zklamáním. Obzvlášť pro ty, kteří budou od Chandorova filmu čekat standardní drsnou akční naháněčku party sympaťáků s přesilou nekompromisních gangsterů. Zpočátku Triple Frontier taková očekávání sice vzbuzuje zcela oprávněně, posléze ale žánrově "uhne" spíš ke "komornímu" dobrodružnému survivalu, kde akční a spektakulární scény rozhodně nehrají prim. Osobně mi to přišlo docela osvěžující, smysluplné a hlavně filmařsky dobře podané. Silnou stránkou je nepřekvapivě ústřední pětice herců. 70 % ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila už od oznámení castingu a jsem naprosto spokojená. Příběh je jako spin off Narcos, kde vysloužilé vojáky už nebaví makat za malý peníz bez žádného výsledku a rozhodnou se nakrást si hromadu narco miliónů jen pro sebe. Chandor od začátku nasadí skvělé tempo, které si udržuje hladinu mírného napětí. Heist samotný už více přitlačí na pilu a vy zjistíte, že film je nakonec vlastně o tom, jak hrabivá je naše rasa, a že dost nikdy není dost. Do nějaké závratné hloubky scénář bohužel nezachází, ale ono to nebylo vlastně třeba. Co tenhle film přenese přes cílovou rovinku je skvělá chemie mezi herci (Isaac, Hunnam, Pascal a Hedlund v jednom filmu je můj splněný sen oops), nádherné lokace/kamera a rockový soundtrack. Triple Frontier řekne právě to, co chce a stačí to na lepší film, než jaké Hollywood produkuje posledního půl roku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Někteří herci byli trénování skutečnými Navy SEALs, aby se dosáhlo co největší autentičnosti. (NiWi)
  • Scéna, ve které skupina pálí peníze za účelem udržet se v teple, je inspirována reálnými událostmi, konkrétně narkobaronem Pablo Escobarem, který při svém útěku před úřady v 90. letech 20. století též pálil peníze, aby zahřál svoji rodinu. (NiWi)
  • Na filmu se začalo pracovat již v roce 2010. (MeanWhile)

Související novinky

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Kdo navštíví Triple Frontier?

Kdo navštíví Triple Frontier?

20.03.2018

Jen málokterý projekt se v posledních letech rozpadl víckrát než Triple Frontier. V akčním thrilleru od Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) si původně měli zahrát Tom Hanks, Will Smith a Johnny Depp. Z… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Reklama

Reklama