Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Dale 

všechny recenze uživatele

Čistá telenovela s veľmi jemnými thrillerovými prvkami (po nejakom napätí ani chýru ani slychu). Celý príbeh a všetky postavy sú tak nereálne až blbé, že je to ťažko pozerateľné a každú chvíľu som mal chuť tie postavy preplieskať. Herecké výkony na zlaté maliny komplet celá podarená rodinka od najmenšieho dvojčaťa po starú mamu (Louise Fletcher ani zďaleka nedokázala zopakovať jediný skvelý herecký výkon vo svojej kariére a Victoria Tennant bola podpriemerná TV herečka na to, aby dokázala zahrať šialenú krvilačnú matku). Ťažko uveriť, že by sa to takto domrvilo filmovým spracovaním, už kniha musela byť riadny brak. No schopný režisér by dokázal aj z tohto materiálu urobiť aspoň obstojne napínavý film, nie takúto brečku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označil za převeliké zklamání. Ne snad proto, že bych se na něj nějak extra těšil, nýbrž kvůli potenciálu, který je cítit doslova z každé situace a jehož se vůbec nepodařilo využít. Flowers in the Attic mají předně vynikající pochmurnou hudbu a celkem dobré herce, kteří jsou bohužel nuceni odříkávat dosti naivní dialogy a chovat se nepříliš uvěřitelně. Zkrátka chtělo by to ve všech ohledech přitvrdit, více zapracovat na psychologii a bylo by vyhráno, téma je dostatečně silné pro velmi dobrý psychologický thriller/horor. Tohle si hlasitě volá o remake. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kvety v podkroví" je adaptáciou rovnomennej literárnej predlohy, ktorú napísala v roku 1979 americká spisovateľka Cleo Virginia Andrewsová. Zatiaľ som nemal možnosť si ju prečítať. No po zhliadnutí tohto bizarného komorného snímku sa určite pokúsim si ju niekde zohnať. Tragický príbeh štyroch súrodencov, ktorí sa po smrti otca musia spolu s krkavčou matkou presťahovať do obrovského rodinného sídla ich bigotnej, autoritatívnej a despotickej starej mamy ma zaujal. Nie sú tam vítaní. Čaká ich tam len opovrhnutie, psychický i fyzický teror a smrť. *** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem si nemusel číst ani obsah a přesto jsem věděl o čem bude. Svýho času jsem totiž bejvalce pracně sháněl knížku. V té době žádnej novej dotisk knihy nebyl a tak jsem ji sehnal po delší době až na nějakým knižním bazaru. Osobně jsem jí ale nečetl. Teď už k filmu. Jde o celkem silný psychologický drama. Za zmínku určitě stojí Louise Fletcher, kterou si mnoho diváků vybaví jako sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem(1975). Řekl bych, že tady si zahrála ještě větší svini. Ratchedová level 2. Jak už jsem psal knižní předlohu jsem nečetl takže hodnotím jen to co jsem viděl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu akoby len v náznakoch - náznak o bezútešnú a dusivú atmosféru, náznak o zaujímavé vyústenie deja... len škoda, že nič z toho nebolo dotiahnuté do konca. Všetko sa nakoniec pokazilo a ostalo len pri náznaku. Herci boli vybratí dobre (typovo), samozrejme najviac ma zaujala L. Fletcher, ktorá v postave bigotnej a zvrátenej babičky dokázala vo mne navodiť riadnu nechuť. V tomto smere za asi najslabší článok považujem obe staršie deti, ktorých naivita (plynúca zo scenára aj z ich hrania) mi miestami dosť vadila a narúšala inak solídny psychoteror a atmosféru. Oceňujem aj hudbu, ktorá bola presne taká aká mala byť - jednoduchá, no po atmosferickej stránke veľmi účinná. Záver ma ale dosť sklamal - pár vecí tu zostalo nevysvetlených a mne jednou veľkou záhadou a samotné vyústenie mi prišlo veľmi, ale veľmi rýchle, odbité a príšerne lacné. 65/100 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama