Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První vyprávění o potenciální existenci mimozemšťanů je skvělé, zajímavé a hodě mě bavilo, navíc po celou dobu doporvázeno pěknou animací. Takže zatím po prvním díle 4* Po druhém díle: Time travel. Druhé vyprávění Stephena Hawkinga je jedno s nejlepších, nejnapínavějších a nejzajímavějších co jsem kdy vůbec viděl, ono v podstatě moc dokumentů o cestování v čase není. Zde je ale cestování v čase vysvětleno tak srozumitelně a prakticky, že jsem neměl menší problém pochopit a uvěřit! Tohle mě neskutečně vtáhlo do děje. Time travel 5*. Po třetím díle. 5* :) Doporučiju pro všechny milovníky vesmíru a těm, co se chtějí něco dovědět. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Reklama

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o některých záležitostech týkajících se Vesmíru. Vůbec bych mu nevyčítal malou informační hodnotu (kdo o to má zájem, může si nastudovat kvanta populárně naučných i odborných publikací, tak jako to dělám já), protože si myslím, že toho bylo řečeno tak akorát i pro pochopení relativními laiky a celé je to pojaté spíše jako uvažování a přemýšlení v rámci toho, co už víme... V prvním díle si Hawking pravda zaspekuloval trochu více, ale proč nepopustit uzdu fantaziím, kór když se jedná o něco tak přitažlivého, jako jsou mimozemské formy života. Druhý díl se věnuje otázce, zda je možné cestování v čase; a konečně třetí díl nám předkládá ucelený pohled na historii Vesmíru... Tato minisérie má stoupající kvalitu, třetí díl je opravdu jedinečný. (Škoda že nevznikl ještě další díl věnovaný třeba M-teorii). Ergo závěrem - dobrá grafika, příjemný komentář, samotná přítomnost Hawkinga, vynikající hudební podbarvení a nejzajímavější téma, jaké existuje...prostě dokument jak má být. A věřím, že z některých jeho diváků mladšího věku se, třeba i díky němu, stanou astrofyzici... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Asi to zhodnotím díl za dílem....Takže číslo jedna(o naších možnásousedech Alienech) je tak z 60ti% sračka pro uputání pozornosti tuctového tatíka s lahváčem v ruce aby pak mohl před chlapama v práci machrovat, že kouká na vědecké dokumenty--Hlavně vizuální stránka je naprosto bulvární a tuctová a beztak na to Hawking kývnul jen proto,že se mu nechtělo pracně-pohybem očí-sepisovat jací jsou to lůzři....Navíc nechápu proč předabovávali Hawkingův strojový hlas nějákým Lojzou s hlasem plným tajemna a naučeného nadšení=zní to lacině a trochu jako manipulace)..Z dalších 20% je to čiré Hawkingovo šoumenství, kdy divákovi předhazuje vděčné a líbivé teorie o tom coby kdyby alá star trek4Ever(nic moc dechberoucího ale ukazuje se, že pán má hezky bujnou představivost otevřenou ledasčemu..A posledních 20% obsahuje krutě přesné,logické,překvapivé postřehy a teorie, které názorně ukazují proč je ten člověk na vozíku tak uznávaná autorita..60%.....................................Druhý díl (zabývající se čestováním v čase)je o poznání hodnotnější, protože nedává tolik prostoru k naprostému upouštění fantasie a Hawking musí mnohem více operovat s fakty..navíc operovat tak aby to pořád pobral i běžný televizní konzument..V tomhle ohledu to ale Hawkingovi vždycky docela šlo,takže je vše pořád dost přehledné a srozumitelné=od minula-velký pokrok ve kvalitě...80%............................ Třetí díl (tak něják o všem :) ) Je nejdelší,nejobsáhlejší a zároveň odhaluje nenápadné (a možná zásadní)mezery ve vědění "všeználků" ..Hawking tu zase vysvětluje vše velmi pečlivě a srozumitelně,vše má poskládané a tam kde nestačí pozorování a výpočty předhazuje logické teorie...Jen prostě u té základní otázky velkého třesku jen slepě tápe-velkému panu mysliteli dochází slova a ve zkratce vše odbývá jen jakýmsi chabým animovaným, blikavým obrazem zevnitř bodu,který se má stát vesmírem.....Nevím nevím-na mě z třetího dílu téhle série dýchala neoprávněná velkohubost-sice sympatická a lákavá ale přesto pořád neoprávněná a velkohubá......Spousta otázek zůstala nezodpovězena a o některých bodech by se asi dalo i s Hawkingem úspěšně debatovat...přesto ten velký muž s obrovskou fantasií jakoby se s obavou vyhýbal všemu co neodpovídá fyzikálním hodnotám,všemu co nejde spočítat,všemu co by jen naznačovalo možnost existence něčeho složitějšího než jsou čísla a konstrukce vědeckých pojmů....škoda....70% ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama