Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylové, to je bez debat, Rocknrolla wannabe. Řehořek není génius, který spasí národní kinematografii, ale důrazná snaha kráčet proti tradičnímu filmařskému proudu, který teče srdcem Evropy, už na potlesk. Jediné, s čím mám zásadní problém, je hlavní hrdina, který svým zjevem a vystupováním dokonale splňuje definici – citlivky prominou – arogantního debila. A že má svůj předobraz v reálném člověku mě nedonutí mu fandit ani omylem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipné a filmově profesionální. Výborná kamera, hudba, střih, a dialogy (resp. monology). Není mi sice vůbec jasné, kam tíhle tvůrci mířili, ale jak nemám rád Jana Budaře (Nuda v Brně!), tady ho dokážu ocenit. Tuzemskému diváku se připomene i slovinský herec Predrag Bjelac (opravdu to není David Suchařípa!), potěší exotická kráska Veronika Hong a i dvojka registrovaných maminek. Příjemné překvapení a aspirant na nejlepší český film roku (což je samo o sobě největší překvapení). ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Palace Cinemas Anděl - Velké překvapení! Nečekaně vkusně vtipné a Budař mi tentokrát vůbec nevadil. Film o "šmélo" podnikateli, který se uměl vypracovat, dobře on :) Zkrátka tak, jak to v českých luzích a hájích chodí :) 75% (with J.) // (26.2.2012) - Viděno podruhé a jen potvrzuji, že je to dobrý vtipný a zajímavý film. Počet procent nechávám. 75% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Prokreslení charakteru skřípe, jak může např. takovej (ve filmu ztvárněný jako víceméně) buran ovládat němčinu a angličtinu, jaktože je z něj najednou prvotřídní ajťák? Holé konstatování "V lochu jsem byl samouk" k tomu určitě nestačí. Motivaci k hloubce vztahu Budař-Brožová jsem nepochopil vůbec, vykrádačky Guye Ritchieho jsou taky úsměvný, jinak ovšem solidní zábava od začátku do konce! 75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak to uchopit. Vizuálně a režijně je to podle mého na naše poměry hodně vysoko. Zajímavá kamera a akčnější scény konečně vypadají tak, že se člověk nemusí stydět, hudba je taky překvapivě cool. Technicky je to fakt hodně povedené a patří k silnému nadprůměru v našich končinách. Škoda, že ten scénář je hodně epizodický a Budařův komentář je někdy otravný. Je to pořád to samé, někdy mi přijde, že trošku sklouzl ke karikování. Jsou tu taky dost nevyrovnané herecké výkony - na jedné straně výborní Budař, Šteindler, Čtrvtníček, Lichý a na druhé straně nic moc Brožová, trapný Hranáč a nevýrazný Písařík. Chtěl jsem dát čtyři, ale nějak mi už v hlavě uvízly jen střípky, tak musím hodnocení snížit. Nevím, jestli je to úplně celé pravda, ale dobře to vypovídá o naší povaze. Řehořkovi patří dík, že se pustil do tak relativně provokativní látky a zpracoval ji, jak ji zpracoval. Solidní kousek. 60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Nápad natočit film Czech Made Man vznikl podle výpovědi jednoho byznysmena. Producentská společnost NOGUP agency s. r. o. nejprve pořídila kamerový záznam téměř dvouhodinové zpovědi. Pro film pak vyprávění zpracovali spisovatel Milan Bukovecký a debutující scénáristé Jiří Hubáček a Oto Klempíř. (Taninaca)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčení některých scén probíhalo přímo v Šanghaji. (Hroozley)

Reklama

Reklama