Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - S poctivostí leda pojdeš.......... V 56 minutě je pěkný kamerový záběr. Až se vám zatočí hlava. Fakt ti vole nevím, co si o tomhle filmu myslet. Příběh dobrý, to jako nic, ale to zpracování vole, no to je fakt síla. Někdy mě to dohánělo až do šílenství. Chvilkama jsem ty vole byl i nervózní. CITÁT - Tak se napijem na největší bordel na světě............ No a pak vole, dvě lesby, dítě a já a bude klid. No tedy možná. Ty vole. Ukrajina se prostě hlásí o svá práva. Forma vyprávění tohoto příběhu je špatně stravitelná ale obsah je fakt slušněj. CITÁT - Hlava mi to nebere..........to je v prdeli.......vole.......... Příběh o lásce, penězích a lidské povaze a odolnosti. Prachy však vole skórujou, ne. Tak to je celý, vole. CITÁT - To je talent, nebo spíš taková vychcanost.......... 50% Na konci přijde i pan Havel, ale vole, kde se tu vzal?..........ale to zas předbíhám. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi 100$ a já je votočim“. Život je v prvé řadě o prachách a Czech Made Man Jan Budař se vyzná. Ví, že peníze čekají na každém rohu, stačí natáhnout ruku, malinko pomůže štěstěna a už se sypou. Samozřejmě, že všechno nejde hned, začátky jsou trnité, je potřeba si párkrát nabít hubu, ale stačí vytrvat, počkat si na příležitost(i), zatnout zuby (popř. svoje „půlky“) a úspěch se dostaví. Tentokrát mě to hodně mrzí, ale nedá se nic dělat, uživ. Radek99 mi sebral vítr z plachet a jednoduše mě „předběhl“. ANO, režisér Tomáš Řehořek je malej českej Guy Ritchie a Jan Budař je českej RocknRolla. (Přesněji řečeno samotář. Nikoliv však ten ze Seattlu, nýbrž ze Šanghaje resp. z Prahy. A to nemůže dobře dopadnout, protože chlast, drogy a samota vás semelou. Anebo ne)? Záměrně říkám RocknRolla, protože Podfu(c)k popř. Lock, Stock and Two smoking barrels jsou o parník jinde. Přesto, (na české poměry) se jedná o slušnej (netradiční) źánrovej zářez. Já se (narozdíl od zdejší pohoršené intelektuální většiny) bavil. Byť přiznávám, snímek „kolem vás profrčí“ bez zpětné rezonance, nicméně i vhledem k místnímu nízkému hodnocení (které si opravdu nezaslouží) já tasím nadhodnocených? 77,7% p.s. pojem komunismus s lidskou tváří tu dostává zcela nový (netradiční) rozměr. p.p.s s tím českým lvem bych byl přeci jenom opatrný. Pevně věřím (doufám), že se objeví někdo lepší. Byť přiznávám, zopakovat (resp. přiblížit se) výkonu Ondry Malého (coby “ sympaťáka”Antonína Rusnáka) ze Špačkových Pout z roku 2010 bude obtížné, ne-li nemožné? Proti samotné nominaci (Jana Budaře) však nic nenamítám. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

O tomhle člověku jsem slyšela hotové legendy, které by bez problému vydaly na další samostatný snímek a taky na mě a na všechny ostatní v metru čučel z plakátu Jan Budař. Nejlepší z celého filmu je právě Budařovo vyprávění. Občas se mu podařilo vtipně a trefně zahláškovat. To ostatní je jenom vata, která slouží k vyplnění. Málem to semnou seklo, když jsem viděla toho blba z Vyvolených. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bylo to všelijaké, zpočátku mě vadila ta roztržitost (skáčeme z jednoho období do druhého) ale na konci jsem pochopil pár věcí - takovýhle film tu hodně, hodně dlouho nebyl, Jan Budař je opravdu velký frajer, jehož nenominování na Českého lva je opravdu hodně velká křivda a Tomáš Řehořek je naděje, která doufám nezklame a časem natočí opravdovou pecku. Czech Made Man má své chybky, to ano. Ale většina filmu mě bavila, nehorázně mě bavilo sledovat nevšední osud člověka, kterému štěstí hodně, fakt hodně pomohlo k bohatství, které teď má. A proč ne, já mu to přeju. Za Budaře, za jeho parádní hlasové provádění filmem, za cameo Václava Havla a za ten milionový nápad dávám 80 %. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jak moc pro mě kamera Antonia Riestry fungovala v Normalu, tak byla úplně mimo zde. A fakt, že i technická stránka měla takové nedostatky, to už je příliš na tak slabý scénář. Vizuálnímu pojetí schází koncept, a tak se snažil být jen cool, ale byl skutečně (narozdíl od Normalu) vyprázdněný, a když je takový i obsah, tak výsledek si dokážete domyslet. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní posteľných scén Kataríny Hasprovej musela väčšina štábu opustiť pľac. Herečka si ešte aj tak musela dodávať odvahu popíjaním šampanského. (Raccoon.city)
  • Natáčení začalo v pavilonu 34 psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích, kde se točily záběry jak z prostředí psychiatrické léčebny, kam se hlavní hrdina Jakub Vrána dostane, tak i z patologie a ze záchytky. Prostory psychiatrické léčebny posloužily zároveň i jako kulisy pro natočení scén z temné kobky tajného vězení kdesi v Číně. (Taninaca)
  • Na střelnici oslovuje Vrána (Jan Budař) Čápa (Milan Šteindler) hodností plukovník. Později je však záběr na noviny  Metro, ve kterých je fotka Čápa, když přebírá vyznamenání na Hradě a tam má hodnost nadpraporčíka. (Horryx)

Reklama

Reklama