Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

majo25 

všechny recenze uživatele

Iba ťažko sa ide odstrihnúť od prvých dvoch filmov s Donnie Jenom, jeho charizma nie je bohužiaľ nahradená. Aj keď je znova obsadený Siu-Wong Fan a aj keď sa nový mladý hrdina činí. Aj historicky sú tam nejaké zádrhely. Našťastie, súboje veľmi neutrpeli a divák sa znova môže tešiť na kvalitnú choreografiu a veľmi dobre natočenú akciu. Príbeh síce začína nie príliš zaujímavými etapami Ip Mana ako je detstvo, prvý učiteľ kung-fu a prvá láska, našťastie sa to v polke zmení na celkom pozerateľnú akčnú drámu s fungujúcou zápletkou. Starý wing-čun predavač dokonale prekvapil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem byl odhodlán dát 3*, ovšem nakonec přivřu oči a přihodím jednu navíc. Ne, že by se mi třetí pokračování Ip Mana nelíbilo, ale podle mého už je příliš akční a dost by mě zajímalo, jak moc se tvůrci drželi skutečného Ipova života. Postrádal jsem také hudbu Kenji Kawaie, která k předchozím dvěma dílům perfektně pasovala. Donnie Yen mi tu také chyběl, ale náhrada za něj nebyla úplně špatná - vzájemná podoba obou herců je velkým kladem. Z milosti tedy dávám 4*, ale jde opravdu o nejslabší článek trilogie. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

S rozumným očekáváním jsem pokořil tento Ip Man-ovský kousek, kterých vyrostlo nedávno jak hub po dešti. Dostal jsem sice zajímavou akci, ale také ničím nadprůměrný film. Téma je široké, zpracování velmi kostnaté, serióznější vyznění ruší souboje. Některé jsou velmi naturalistické, jiné dost ala Tygr a Drak. celkem zvláštně pojatá zápletka, kde nic nepřekvapí s vyčpělým happy-endem. Z mého pohledu je to tedy ničím výjimečný Hong Kongský průměr... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné zakončení trilogie, která glorifikuje čínského mistra bojových umění Ip Mana. The Legend is Born - Ip Man dějově předchází první části, kdy líčí Ip Manovo útlé mládí a dospívání, přičemž podobně jako první dva díly trilogie předkládá fikční příběh vsazený mezi několik styčných bodů Ip Manova života (výuka Wing Chun a studia v Hongkongu na St. Stephen's College a pozdější návrat do Foshanu). Menší zajímavost nakonec - v roli Leung Bika, Ip Manova mistra Wing Chun v Hongkongu, se představil Ip Chun, skutečný syn Ip Mana. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Divím se, že film není zařazen mezi romantické. Životopisná složka je ucházející, akční složka je na rozdíl od předchozích Ip Man filmů značně za hranou fyzikálních možností, dramatická zápletka je hodně hloupoučká, ale ta romantická, ta funguje a drží film nad vodou. Je to paradox, chci se podívat na film o bojovém umění, a dostane se mi místo něj rozverného romantického snímku, o němž pohybuji, že by mohl dnes na západě vůbec vzniknout. – „Ten panák mi ublížil, potrestej ho.“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama