Reklama

Reklama

Tady to musí být

  • Itálie This Must Be the Place (více)
Trailer 1

Cheyenne je bývalá rocková hvězda. Ve svých padesáti letech se stále obléká ve stylu gothic a žije v Dublinu ze svých autorských honorářů. Smrt jeho otce, se kterým dlouhých 30 let nekomunikoval, ho zavede zpět do New Yorku. Cheyenne zjišťuje, že jeho otec byl celý život posedlý jednou věcí: vyhledat postu za pokoření, které utrpěl v koncentračním táboře v Polsku. Cheyenne se rozhodne pokračovat tam, kde jeho otec skončil a vydává se na cestu napříč Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (382)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Divné a dobré. Sorrentino je mistr přepínání nálad a dynamiky, v tomhle mi dost připomíná Tarantina. To, že jsem to tak úplně racionálně nepochopil mi nevadí, řídím se hlavně pocity. Sean Penn brilantní, Luca Bigazzi zas neuvěřitelně maluje a můj oblíbenec pod radarem Shea Whigham je novej Joe Pesci, to co tady předvádí na několikaminutovém prostoru je parádní, doufám, že brzy dostane nějakou pořádnou velkou roli. Never for money, always for love. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tato vizuálně brilantní skulptura se tváří hodně artově, ale zakrývá tím svou vyprázdněnost po smysluplném a uvěřitelném příběhu. Je vidět, že se režisér se soustředil právě jen na stylovost a film o jedné vyšinuté existenci, která má problémů až nad hlavu nedokázal ukočírovat. Teda aspoň já jsem se v něm nedokázal pořádně vyznat a nesedělo mi to moc dohromady, i když Sean Penn hraje jak o život. Prostě taková bizardní divoká hříčka. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Uhrančivě odvyprávěná a nepředvídatelná road-movie, která sice občas zabředává do příliš meta vyjadřování a "nadherectcí" Seana Penna, ale každým záběrem současně prokazuje, že Paolo Sorrentino je jedním z nejzajímavějších filmařů tohoto století. Hlavní postava, plahočící se skrze dogmatizovaného ducha amerického prostředí za morálním porozuměním, nám nakonec přiroste k srdci, což by se nikdy nemohlo stát nebýt precizních proměn nálad a tempa v závislosti na pocitech hrdiny a také vyvážené dávky absurdity. Místy se sice zasekává a ztrácí poutavost, ale celkově film zanechá velmi silný dojem... A opět mě potěšil také skvělý Shea Whigham ve vtipné vedlejší úloze. 80% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Hypnotický snímek o jednom přestárlém dítěti, které se rozhodlo hledat samo sebe. Sean Penn opět rozšiřuje sbírku rolí o jednu smutnou, komickou a úchvatnou. A když Pennův Cheyenne otevře pusu, co slovo, to perla . Těšila jsem se na každé jeho slovo. Skvělý film s koncem, který mi do celého vyznění filmu nesedí a kazí mi dojem. Cheyenne možná dospěl, podle mě, ale za to zaplatil svou jedinečností. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Paolo Sorrentino to má v malíku. S obrazem, kompozicí a náladami kouzlí, k tomu se Sean Penn ždíme na maximum (kéž by And the Oscar goes to...) a film je rozhodně potěšení sledovat. Kamera je v neustálém pohybu, záběrování rozmanité a navíc s perfektním hudebním výběrem. Trochu vázne v rovině scénáře, kdy různé vrstvy občas moc nesedí na sobě a přesah taktéž. Ale dialogy a většina audiovizuálních momentů nemá pocitově chybu. Cool trip. 75%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (11)

  • Filmovou skladbu „This Must Be the Place“ napsal David Byrne, který si ve filmu i zahrál. (R´Hell)
  • Scénář k filmu napsal režisér spolu se svým italským kolegou, scénáristou Umbertem Contarellem na základě dřívější spolupráce na La partita lenta (2009). (SydneyB)
  • Snímek soutěžil už v roce 2011 na populárním filmovém festivalu v Cannes, ze kterého si odnesl Cenu ekonomické poroty a na kterém byl nominován na Zlatou palmu. (272827)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama