Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

velmi zajímavé, snímek vlastně není ani tak romantický, jak by měl romantický film být, ani tak vtipný, jak by měla být komedie, nebo tak záludnodramatiozní, jak by mělo být drama. A to dělá přímo ideální kombinaci pro toho, který nehledá jen tak nějakou romantickou komedii, navíc je přítomen humor ražení relativně černého. Co je výborné jsou herci, komplet sestava včele s Ewanem McGregorem zahrála skvěle, od Jemenského šejka, po skákajícího lososáka. "Muškaři.. To je podobná banda jako Al-kaida!" ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ach, neiveriteľne naivná a smiešne vykonštruovaná rozprávka pre dospelých, ale ewan je roztomilo trápno-smiešny ťuťmák a emily celkom kosť, takže to tú hodinku a pol so značnou dávkou cynizmu a piva vydržíte, ale ak ten záverečný spomalený záber lososa vyskakujúceho z vĺn zachraňujúc tým vieru šejka-humanistu/vizionára a rodiacu sa lásku dvoch nekompatibilných ľudí myslel starnúci a sentimentinelnúci hallstrom vážne, tak vám ani všetok cynizmus a pivo sveta nepomôžu; ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Lov lososov v Jemene pôsobil láskavo, milo a príjemne ako spoločnosť vášho štvornohého miláčika, ktorý sa však náhle rozhodol skočiť do vody a potom vás nepríjemne svojím otrasením ošpliechal. Na chvíľu vás tým vyviedol z miery, ale o pár sekúnd ma odpustené a všetko je zas fajn. Takéto chvíle nastali aj v tomto filme, ktoré mi veľmi neprospeli a tak film prišiel o lepšie hodnotenie. Jednou z nie najlepších vecí, ktoré boli zapojené do tejto lásky plnej predohry bolo nezlomné tlačenie do popredia politickú ambíciu a príliš časté skloňovanie slova viera okolo, ktorej sa to začalo stále viac točiť a z romantického koláča sa začalo stále viac ukrajovať. Koniec nesklamal, láska bola naplnená, spečatená a s pridaním zopár pekných obrázkov z fascinujúcej prírodnej fauny a flóry to u mňa vyšlo na priemerný film za 50%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dokonalá chemie mezi Ewanem McGregorem a Emily Blunt, režijní jistoty feel good filmů Lasse Hallströma a neokoukaný námět. Není to taková šleha, jako jiné kultovky v tomto žánru, ale v době sucha na poli dospělých romantických dramedií rozhodně kousek, ke kterému se po letech vyplatí vrátit...8/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten film je od začátku tak strašně průhledný (a pracuje s tolika klišé), že nemá žel čím překvapit, natož v romantické linii, a po té údajně politicko-satirové už vůbec ne. Jen si odškrtáváme položky jako nezávislá partnerka chladná jako led, nesmyslný úkol, který lze provést jen s hromadou miliard dolarů či liber („Proč si raději nekoupí fotbalový klub?“ - skvělá hláška, ale popravdě mi pak celou dobu vrtala v hlavě, protože to nedávalo smysl), postupné sbližování... a jasně, nějaká ta hezká příroda, pohádkově bohaté kulisy jak v českých komediích 30. a 40. let, a to je asi tak vše. Nepředává to kromě prvotního, postupně utahaného a zvláčeného nápadu nic navíc. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama