Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, který ukazuje život s nemocí se kterou už zkrátka nejde nic dělat,jen s ní žít co to dá.Film vás dostane tak jak dostal i mě - nejdřív jsem myslela že Vincenta hraje nějaký neherec s tou nemocí.Ale ten mladý kluk si tu roli napsal sám pro sebe.Strčil do kapsy i věhlasné scénáristické matadory.ty tři =Marii,Alexe a Vincenta vidět jak tu jízdu prožívají to muselo být i tady pro ty mladé herce náročné.Závěrečné scény vás stopro dostanou! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem vůbec nevěděla do čeho jdu a docela jsem váhala. Jestliže jste na tom podobně - neváhejte! Německá kinematografie je mi cekem vzdálená, ale v tomto případě jsem byla velmi mile překvapená. O Tourettově syndromu jsem nic nevěděla, tak jsem nelenila a něco si o tom přečetla. Mohu tudíž napsat, že se Florian David Fitz své role zhostil na výbornou. Přidejte k tomu výtečné výkony i ostatních protagonistů, nádherné exteriéry (po kterých jsem okamžitě zatoužila jet do Alp) a kvalitní scénář a bude to pro vás stejně příjemný zážitek jako pro mě. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

ten film si kuknite aj keď neviete čo je Tourettov syndróm, predpokladám, že len málo divákov ten jav pozná. Patril som k nim. Film bol natočený s nemeckou precíznosťou, zmyslom pre sentiment, výborný výber hercov, nádherný soundtrack, (vrátane Bacha , či Bethowena) . Večerná scéna s dirigovaním Bachovej sonáty s nadšeným aplauzom , či chvíľa pohody trojice sediacej na ramene vrcholového kríže v nádherných tirolských Alpách, koniec koncov aj samotný príbeh bol zaujímavý .... a pozerateľný s ľahkosťou a úsmevom ... no jednoducho film má u mňa 5 b. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vincent will Meer je hodně povedený film, ve kterém se perfektně mísí prvky komedie a dramatu, takže ikdyž jsou hlavní protagonisté opravdu nemocní, tak je to zde bráno jaksi v humorném duchu, což je dobře. Všichni tři herci byli ve svých rolích přesvědčiví a skvělí, zejména chválím Floriana Davida Fitze, kterému jsem Touretta bezmezně věřil. Vedlejší postavy v podání doktorky a otce jen dokreslily příjemnou atmosféru filmu. Zkrátka snímek, který vřele doporučuji ke shlédnutí, a ikdyž je pod ním uveden žánr drama, tak se dá u něj skvěle odreagovat. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem říkala, že Německo nepřineslo světu nic dobrýho. A to hlavně ve směru kinematografie. Protože je tu spousta těch pitomých filmů a seriálů z NDR, které vypadají krásně, ale musíte vypnout zvuk, abyste každou minutou nepřicházeli o chromozomy. Tohle je ale něco úplně jiného a Německo by takové filmy mělo vytvářet, protože jsem dlouho neviděla film, který by mě tolik překvapil a nadchnul. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama