Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Opět má oblíbená německá kinematografie na kterou nedám dopustit. Náckové? Kdepak. Začínající filmaři,vypadající fakt potřebně,že mají nárok na americkou snídani zdarma a s úsměvem. Leningradští hřebci, kteří dovedou rozpálit celý gay bar :-) Nejmilejší,svobodní,němečtí komouši jaký můžete potkat. Když je nejlepší přítel stále nablízku,dá se překonat i ten nejbolestnější okamžik. Matthias Schweighöfer & Friedrich Mücke, tihle dva sympatičtí hoši mě příjemně pobavili :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro road movie mám slabost a pokud se spojí zajímavý námět a namíchá vyrovnaný mix komedie a dramatu, má film z půlky vyhráno. Čekal jsem jen prdlou komedii a proto mě jistý důraz na dramatickou linku velmi potěšil. Dvojice mladých svobodných komunistů byla od pohledu sympatická, story nikterak objevnáa místy trochu přitažená za vlasy, avšak s poměrně nečekaným vyústěním. Dobrodružná atmosféra mě na tu chvíli naprosto pohltila a hned jsem měl chuť na cestu napříč Amerikou vyrazit taky. ()

Reklama

khedy 

všechny recenze uživatele

Po prvních 30 minutách mi to celé připadalo tak trochu jako Eurotrip očima němců. Nicméně němci mě nadále přesvědčují, že točit umí a to jsem ty jejich filmy vždycky nesnášel(!). Chybělo mi tam trochu víc toho "slibovaného" humoru, celé se to tváří spíš jako drama, přesto některé scény pobavily. /75% ()

Pablinho 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, na který jsem narazil docela náhodou. Možná o to mi byl tenhle příběh o přátelství dvou kluků, kterym se otevřela brána do jinýho světa a svojí lehkovážností a minimem peněz si uživaji západní kultury, sympatičtější. Druhá polovina filmu mi teda přišla poněkud slabší, ale to všechno napravil konec, kterej mi doslova vyrazil dech a donutil mě přemýšlet. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Sympatická road movie. Mé očekávání v německou verzi Road Tripu se nevyplnilo. Jde o poměrně inteligentní zábavu s pozadím temné doby komoušu. Ikdyž zde si to ti dva kluci v Americe po většinu času užívají, nakonec je minulost nějak zasáhne. Fajn scény při promítání dokumentu v kině a setkání se "skutečným" otcem na konci. Kamera si vyhrává a některé záběry Americké krajiny jsou fakt skvěle. Fajn hudební doprovod a krásná Alicja Bachleda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama