Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buenos Aires. Zlodejíček Johnny Farrell (Glenn Ford) sa osudnou náhodou zoznámi s Ballinom Mundsonom (George MacReady), prevádzkovateľom ilegálneho kasína a začína preňho pracovať. Jedného dňa si Ballin privedie novomanželku, speváčku Gildu (Rita Hayworth) a Johnnyho požiada, aby na ňu dohliadal. V Gilde Johnny spoznáva svoju bývalú milenku. Veci sa skomplikujú viac, než by ktokoľvek z nich očakával... (MIMIC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Mol 

všechny recenze uživatele

I WANT TO GO WITH YOU, GILDA. PLEASE TAKE ME. I DID EVERYTHING WRONG!!! Na tenhle typ příběhu jsem zrovna nebyl vůbec připraven a tak jsme si musel u filmu dát pauzu abych rozdýchal svůj stav. Pak se mi ho podařilo dokoukat, ale bohužel u mě prohloubil už tak dost velkou depresi. Gilda se tam většinu času chová na facku a nechápu jak to Johnny vydržel. Film i přes všechny bolesti končí dobrým koncem. Varování pro lidi se zlomeným srdcem: nekoukejte na to! ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Režisér Charles Vidor pripravil pre chlapcov vracajúcich sa z vojny film s ich najobľúbenejšou pin-up girl, ktorý sa vďaka nej stal oslňujúcim a nadčasovým art-deco klenotom. Rita Hayworthová bola schopná svojou aurou prežiariť žiarivé strieborné plátno do takej miery, že i priemerná dráma sa jej zásluhou zmenila na fascinujúci, omračujúci zážitok plný vône ópia, drahého parfumu a dymu z cigár. Aj keď si ju producenti z Columbie zoštylizovali podľa svojich predstáv, v Gilde ukázala, že je naozaj dobrá herečka (konfrontácia s Glennom Fordom po vstupe do hotelovej izby, napríklad). Ak však mám byť úprimný, pri Gilde zabúdam na dobrý vkus a len vyjavene civím na Ritu ako na nejaký zvláštny digitálny efekt. Chce mi niekto niečo vyčítať? ()

Reklama

Thurin 

všechny recenze uživatele

Gilda splňuje všechno, co od filmu noir očekáváte. Od věcí, jako je skvělé nasvícení, přes "kouřové scény" až po výborného padoucha, kterého výborně stvárnil George MacReady, a neskutečnou femme fatale v podání Rity Hayworth, která dokáže každou scénu nabít takovým erotičnem až člověk zapomíná dýchat. Přesto pár věcí mu k dokonalosti chybí. Tím hlavním je přesvědčivý hlavní hrdina. Glenn Ford je z jmenovaného trjúhelníku jednoznačně nejslabší k čemuž mu dopomáhají i ty povětšinou naprosto zbytečné vnitřní monology. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne podival na zoubek Gilde, tedy zene, ze ktere je komplet odvarena cela veznice Shawshank v cele s Morganem Freemanem a musim rict, ze trestanci jsou podle ocekavani skutecne zvrhlici a to vcetne vkusu na zeny, protoze Gilda nema se sympaticnosti spolecneho vubec nic. Naopak, ukazkova zena na facku, obzvlast byt v kuzi Glenna Forda, kteremu pri fackovaci scene Rita vylamala 2 zuby (a on statecne vydrzel s kouskama zubu v puse, nez se dotocil zaber, ktery byl nakonec ve finale pouzit.). Takze celkove pekny noirek, ale fakt strasna hlavni zena (na ktere to bohuzel docela stoji). Mam slabost pro zpevacky, takze jsem myslel, ze ji usetrim kritiky alespon za to jak ve filmu nekolikrat zpivala a ted se docitam, ze to take nebyla ona, takze Rita Hayworth to u me projela na cele care a doufam, ze uz nikdy nebudu mit tu cest. 5/10 ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nebyl na rozdíl od (nejen) zdejší většiny tak oslněn Ritou, dostalo se mi pouze slušné detektivky, kde se hlavní postavy chovali místy trochu podivně. Téma mírně psychopatické lásky "až za hrob" sice výrazně lépe (a temněji) zpracová např. Polanski v Hořkém měsíci, ale jako solidní ukázka vyřizování účtů pomocí psychologické války film určitě obsotjí. Nicméně od Rity jsem čekal poněkuď více, to už mě spíš zaujal Glenn Ford. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Rita vrací zpět do Argentiny od Toma plácne Johnnyho přes obě tváře. Ve skutečnosti mu zlomila dva zuby a Glenn Ford držel dokud se scéna nenatočila. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama