Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Fanservisová apokalypsa v níž nejsou záběry na detaily nevhodně oblečených/neoblečených dívek něčím navíc, ale naopak tvoří společně arzenálem zbraní a spoustou krve integrální součást seriálu. Nejlépe je to vidět v desátém dílu, který přísun jmenovaného podstatně omezí a v důsledku se stane naprosto otravným a nudným, protože o nějakou přesvědčivou psychlogii nebo propracované postavy se seriál opřít nemůže. Pochvalu zasluhuje důslednost s jakou nás autoři valí zmiňované atrakce a především vynalézavost s jakou je dokáží kombinovat - obzvláště se vybaví záběr na poprsí absorbující ve zpomaleném záběru zpětný ráz po výstřelu z pušky, čemuž předchází rychlá instruktáž, jak z oné zbraně střílet; nebo krvavý "déšť" při jízdě na motorce. ()

Tsukikage odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem se málem pozvracel, není to kompliment, že by jako byl tak dobrý zombie horor. Nejvíce dostalo moje zažívání rychlé střídáních ecchi scén s požírání mozků, opravdu to by se líbilo snad jen nekrofilům. Navíc v tom seriálu nenacházím nic nového, zásadního, co by kdo chtěl vidět. (opravdu nedoporučuji nazvat hlavního hrdinu a milence jeho milenky Takeši a Hisaši, dost se to plete a zbytečně dochází k parodování věty jako "Takeši Hisaši není mrtev"). JInak suma sumárum tento seriál, kromě pro nekrofily, je ztrátou času. ()

Reklama

maciii 

všechny recenze uživatele

Nudná trapnost, která svými hloupými dialogy, zápletkami a uječenými dívčími charaktery nadchne tak akorát dvanáctileté holky, zatímco spousta na kaši rozmáznutých zombie, krvavých stříkanců a záběrů oněm ječícím děvčatům pod sukni nebo na těsně obepnutý hrudník rozšiřuje divácké publikum o chlapce na prahu puberty a zdálnivé dospělosti.... podivná a sebevražedná to kombinace. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické anime kde hlavným nepriateľom našich hrdinov budú zombie (chodiace mŕtvoly) (Wau použil som dlhé ŕ). Celý príbeh sa začína na škole. Zopár študentov sa začne brániť hordám zombií a musí opustiť školu. Problémov študentov sa neskôr stanú nie len zombie, ale aj iný ľudia. Každý ma iné zámery a k tomu ešte chce aj prežiť. Takže správanie okolitého sveta a hlavne to, že ľudia sa chovajú úplne sebecky je tu v podstate dobre zachytené aj keď niekedy zjednodušene. Napätie samozrejme je prítomné, ale hlavná chyba je zrejme v tom, že sa treba presúvať z bodu A do bodu B a nevenuje sa anime iným zaujímavejším veciam. Do istej miery je to echci (veľmi jemná erotika). Zopár zaujímavých situácii a záberov tam rozhodne je, ale ako celok je to skôr jemný nadpriemer. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama