Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvojka trpí trochu tím, že působí jako takový ten retardovaný sequel. Znásilňuje pravidla původního filmu, zbytečně tam cpe prostředí Mayfloweru, ale pokud se nad tohle přenesete, tak se jedná o solidní béčko. V první polovině pár lekaček, v druhé zase nějaká ta akce. Za týden si na to asi nevzpomenu, páč to stejně moc smysl nedávalo, ale nenudil jsem se. Slabší 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008 natočil režisér Alexandre Aja snímok "Zrkadlá". Je to americký remake kórejského filmu "Geoul sokeuro". Zdal sa mi to byť celkom podarený duchársky horror. Takže som si pustil i "Zrkadlá 2". Réžie sa ujal omnoho menej skúsený Víctor García. Natočil však obstojné pokračovanie. Max spôsobí autonehodu pri ktorej zahynie jeho snúbenka. Trápia ho výčitky svedomia. Po čase nastúpi do luxusného obchodu s umením ako nočný strážnik. Tam začne v zrkadlách vídať prízraky mŕtvych ľudí. *** ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Už první díl nebyl kdovíjaký zázrak, v porovnání se jeho video-pokračováním si ho přeci jen už vážím o poznání více. Alexandre Aja měl oporu v kvalitních hercích, formální stránku zvládl více než dobře, gore výjevy byly zatraceně šťavnaté a v rámci žánru se jednalo o jasný nadprůměr. Mirrors 2 mají akorát tak nevýrazného Nicka Stahla, který sice v třetím Terminátorovi obstojně zahrál jako John Connor, zde se ale díky chatrnému (a patřičně provařenému scénáři) zmůže maximálně tak na pár vyděšených výrazů. Režisér Victor García vůbec neumí pracovat s napětím, film není vůbec strašidelný, a tak je veškerá působivost podívané stavěná na samoúčelné brutalitě. Řezání achilovek se mnou docela pohnulo, mord v koupelně taky není špatný (ubohá Amy Smart ve vaně v prvním díle však zůstává nepřekonaná...), ale hned první útok vraždících zrcadel mě díky stoické režii a otřesnému herectví dokonale pobavil a jen těžko jsem se bránil smíchu...v případě starší tvorby Petera Jacksona by se jednalo o pochvalu, u tohoto striktně vážného hororu to je však velký průser. Přímo amatérsky působily některé hrdinovy vize, mezi nimiž kraluje trikově naprosto nezvládnutý obraz dívky trhající si vlastní hlavu. Nebudu k filmu shovívavý jen proto, že je určen přímo pro video-distribuci, je to prostě nehorázná a žánrově nefunkční nuda s několika vyloženě trapnými momenty. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem zmiňovala v komentáři k jedničce, zrcadla ve mně vždy vzbuzovala nepříjemný pocit. To ovšem na faktu, že se ve druhých "Zrcadlech" vytrácí i ta trocha mysterióznosti, nic nemění. Scénář nestojí za nic (nemohla si za to náhodou částečně sama?!?), Nick Stahl působí překvapivě nevýrazně, a i když to bylo uděláno dobře, odtrhávající se čelist byla přeci jen efektivnější než střeva vylézající z dutiny břišní.;-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle si parádní jednička Zrcadel Alexandre Aji ale vážně nezasloužila. Přesně tomuhle já říkám filmové parazitování. Tohle pokračování totiž jen čistě zneužilo kvalit a poměrně slušného ohlasu svého předchůdce, vypůjčilo si z něj hlavní téma „funkčnosti“ Zrcadel a šlo se na věc, ovšem vzniklo něco tak nehorázně špatného, že celý ten původní výborný nápad kolem zrcadel je zde totálně pohřben a jakákoliv jejich další budoucnost je již silně nejistá. Zatímco totiž první Zrcadla fungovali především jako ultranapínavý a silně atmosférický originální thriller s hodně výrazným výborným vizuálem, dvojka má vyloženě televizní parametry, s mizernou, nudnou a nezáživnou zápletkou, tuctovým závěrem, nulovou atmosférou a napětím a s plochými hereckými výkony. Jediné, co zde tedy stojí za zapamatování a za pozornost, jsou parádní kozy Christy Romano a následně její vážně brutálně zpracovaná smrt ve sprše, to je fakt velká paráda, jinak je ale celý film zralý na odpad, na mě z něj nezafungovalo a nezapůsobilo už opravdu vůbec nic jiného, takže takhle vážně ne! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama