Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (65)

Morholt 

všechny recenze uživatele

LG agitka v kombinaci s citovou ždímačkou. Pro mě vražedný mix, ale kupodivu to na mě docela fungovalo. Sollett to totiž ani s jedním z faktorů nijak zvlášť nepřeháněl, takže diskriminace měla reálné kontury a na emoce se tlačilo v přesně tu správnou chvíli. Celek pak působil přirozeně a uvěřitelně. Na tom mají samozřejmě podíl i herci. Julianne Moore a Michael Shannon zklamou málokdy a i tady odvedli svůj vysoký standart. Steve Carell v roli bláznivého židovského gay-aktivisty byl rušivým elementem v dobrém slova smyslu, ale za největší hvězdu tu byla podle mě Ellen Page. Zprvu jsem měl s tím jejím dětským ksichtíkem trochu problém, ale jakmile jsem si zvyknul, byl jsem čím dál tím víc přesvědčenější, že tu lesbu nehraje. 80% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že slova jako lesbický aktivismus mě trochu odrazují. Nejspíš to bude tím, že se za podobným označením skrývají lidé jako postava Steva Carella v tomto filmu. Na druhou stranu politika je jen jedním z několika témat, kterými se Freeheld zabývá. Chemie mezi Julianne a Ellen je mizerná, nicméně ke konci snímku jsem jejim postavám fandila. Obě mám jako herečky ráda, ale tady mi vlastně moc nesedly. Asi moc tlačily na pilu, nevím. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Úplný začiatok filmu mi prišiel lacný, potom zase akoby nám toho chceli veľa a rýchlo povedať ... myslela som si, že ma film nebude baviť, že nepôjde viac do hĺbky. Opak je pravdou a navyše ma príbeh Stacie a Laurel neskutočne dojal. Doslova. Natočené to bolo s citom, výborne zahraté a hudba skvelo pasovala. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dost vadilo, že už zase umírá Julianne Moore, dále Ellen Page je největší castingový fail za hodně dlouho (kdo si počká na fotky u závěrečných titulků, rozhodně neuvidí drobňoučkou Stacie, ale pořádný kus ženské), a fakt, že se v roli gay-žida aktivisty měl původně objevit Galifianikis..co dodat. Z důchodu prostě povolali scénaristu Philadelpie, ať jim ze zajímavého příběhu udělá další citovou ždímačku. Navíc kdo čekal po parádním Rande na jednu noc, s čím kdy konečně zase příjde Sollett, tak tady to má. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, ale táto homosexuálna agitácia ma až tak veru nebrala. Áno, Julianne a Ellen boli výborné, a pointa filmu podľa skutočných udalosti bola v podstate veľmi kvalitná a v mnohých ohľadoch dojemná. Čo bolo na tom priam neznesiteľné, tak to bol Steve Carell, ktorý hral toho pošahaného aktivistu. Inak, dúfam že po tom ako sa Ellen Page priznala so svojou lesbickou orientáciou, tak už nebude vystupovať výlučne v takýchto úlohách - to by bola veru obrovská škoda... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se převážně v městě Manhasset v New Yorku, scény u soudu se natáčely v městě Rye ve stejném státě. (hansel97)

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama