foto

Skipp Sudduth

  • nar. 23.8.1956 (62 let)
    Barnstable, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Lee Suddeth IV, známý spíš jako Skipp Suddeth je americký divadelní, filmový a televizní herec. Sudduth se proslavil hlavně ve filmu RONIN a hlavní roli TV dramatu THIRD WATCH.

Narodil se ve Warehamu v Massachusetts otci inženýrovi a matce zdravotní sestře. Ta chtěla aby se stal doktorem. Navštěvoval střední školu Geroge Washington High School v Danvillu ve Virginii. Titul bakaláře v oboru biologie získal na Hampden-Sydney College.

Jeden rok pracoval jako ředitel Alumni Relations na své alma mater v oddělení univerzitní administrace. Bylo to v době, kdy univerzitu řídil Josiah Bunting III, později budoucí velitel Virginia Military Institute v Lexingtonu. Sudduth pracoval taky jako stážista u výrobce vína a básníka Toma O’Gradyho v Rose Bower Vineyard and Winery. Během této etapy Sudduth působil v komunitním a kampusovém divadelním spolku a psal scénáře a recenze ke komediím. Následující rok se vrátil na univerzitu ve Virginii, do nově otevřeného hereckého programu na katedře dramatu. Potkává se tam se Spencerem Golubem, který ovlivní jeho začátky herecké kariéry. Herecká technika spočívala ve fyzickém pojetí prokládaného představivostí spolu s rozšířenou improvizací, která se stala základem jeho herectví. V roce 1985 získává Sudduth titul Master of Fine Arts.

Sudduth se téhož roku stěhuje do Chicaga a začíná u divadelní společnosti Steppenwolf Theater Company. Během čtyř a půl let strávených v Chicagu vystupoval Suddeth v nesčetném množství známých her jako třeba od Samuela Becketta Waiting for Godot, ve hře Execution of Justice od Emily Mann, v adaptaci novely The Grapes of Wrath, On the Waterfront nebo Clockwork Orange. V r. 1999 si zahrál s Kevinem Spaceym v broadwayské hře The Iceman Cometh a v roce 2003 v debutu hry Woodyho Allena Riverside Drive.

Sudduthova filmová kariéra představuje především ztvárnění menších rolí jako např. v dramatech 54 /1998/, A COOL DRY PLACE /1998/, v thrilleru Spikea Lee CLOCKERS /1995/, v krimi-thrilleru RONIN /1998/, kde hrál po boku Roberta De Nira, stejně jako v komediálním dramatu FLAWLESS /1999/. Suddeth , který je amatérským řidičem-kaskadérem, udělal ve filmu Ronin téměř všechny řidičské scény.

Je znám taky pro roli poručíka NYPD Johnna ‚Sully‘ Sullivana v drama seriálu THIRD WATCH /1999-2005/ společnosti NBC. Suddeth se objevil ve všech šesti sezónách a jeho postava patří k těm stěžejním v celém seriálu. Účinkoval také v žánrově podobných seriálech jako HOMICIDE:LIFE ON THE STREET, LAW & ORDER, OZ, TRINITY, COSBY nebo MAD ABOUT YOU.

Multi talentovaný Skipp Suddeth je zpěvákem a skladatelem písní, jeho akusticko-rocková kapela Minus Ted vydala tři alba: Hope and Damage /1994/, Really Really /1999/ a Hope and Damaged Revisited /2005/. Natočil několik audio knížek včetně krátké povídky od Stephena Kinga. V roce 2008 Sudduth ztvárnil postavu kapitána George Brecketta v revivalové hře South Pacific v Lincoln Center, která získala cenu Tony Award.

Sudduth začal svou kariéru jako režisér a k tomuto řemeslu se vrátil v seriálu Third Watch, kde si odrežíroval jednu epizodu v posledních třech sezónách. Od té doby se věnuje režírování a jeho rukopis nesou episody seriálů ER, CRIMINAL MINDS a WOMAN’S MURDER CLUB. Nyní pracuje na několika projektech pro televizi, film a divadlo. Nedávno se objevil v policejním dramatu NYC 22.  V roce 1987 získal cenu Joseph Jefferson Award Citataion pro nejlepšího herce v hlavní roli ve hře Waiting for Godot v divadle Bailiwick Repertory Company z Chicaga.

V r.1989 byl nominován na cenu Joseph Jefferson Award pro nejlepšího herce v hlavní roli v muzikálu Peter Pan v divadle Marriott Theatre v Chicagu a ještě jednou byl nominován na cenu Joseph Jefferson Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v muzikálu Big River v tomtéž divadle.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Beyond the Night
2016 The Neighbor
2015 Meadowland
To Whom It May Concern
Všechno, co mám
2013 Hunted, The
2010 Opilý koráb
2002 NBC's Funniest Outtakes (TV film)
1999 Bezva polda
1998 Bury the Evidence
Klub 54
Pod pokličkou
Ronin
Twelfth Night, or What You Will (TV film)
Vášeň a zrada
1997 George Wallace (TV film)
Hořící peklo (TV film)
1996 Likvidátor
1995 Hra se smrtí
Vlak plný peněz
1994 Same Difference (TV film)
1993 Úsvit (TV film)
Švindl (TV film)
1992 Tajemství (TV film)
1984 Mutants in Paradise

TV seriály

2018 Útěk z vězení v Dannemoře (TV seriál)
Part 7 (E07)
Part 5 (E05)
2017 Chicago P.D. (TV seriál)
Promise (S05E03)
The Thing About Heroes (S05E02)
2016 Jedna noc (TV seriál)
The Beach (E01)
Quarry (TV seriál)
Člověku voda nechybí (E01)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Potřebujeme pomoc (S02E22)
Jak prosté (TV seriál)
Do nebes a do pekel (S04E15)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Volební zvrat (S03E06)
Zaklepej u nás (S03E03)
Čuryn (S03E02)
2014 Orange Is the New Black (TV seriál)
We Have Manners. We're Polite. (S02E13)
Jak prosté (TV seriál)
Terra Pericolosa (S03E06)
Rozvedený se závazky (TV seriál)
In the Woods: Part 2 (S04E12)
In the Woods: Part 1 (S04E11)
Dobrá manželka (TV seriál)
A Few Words (S05E14)
We, The Juries (S05E12)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
What's In The Box? (S04E22)
Rape: A Modern Perspective (S04E20)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Restoration (S08E18)
2012 Okrsek 22 (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Modrý kód (S01E15)
Dobrá manželka (TV seriál)
Anatomy of a Joke (S04E07)
Don't Haze Me, Bro (S04E04)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Okurková sezóna (S02E12)
Larry, kroť se (TV seriál)
Mister Softee (S08E09)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Devět hodin (S02E09)
Hlasová schránka (S02E08)
Jedovatá pilulka (S02E06)
2008 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Sousedská hlídka (S07E20)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Profilování profilera (S02E12)
2005 Třetí hlídka (TV seriál)
Goodbye to Camelot (S06E22)
End of Tour (S06E21)
How Do You Spell Belief? (S06E20)
další epizody (11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Útěk z domova (S07E09)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
Rat Bastard (S06E10)
Sins of the Fathers (S06E09)
Broken (S06E08)
další epizody (21)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
The Spirit (S05E10)
A Ticket Grows in Brooklyn (S05E09)
Fury (S05E08)
další epizody (20)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Crime and Punishment: Part 2 (S04E10)
Crime and Punishment: Part 1 (S04E09)
Firestarter (S04E07)
další epizody (23)
2001 Třetí hlídka (TV seriál)
Act Brave (S03E08)
Childhood Memories (S03E07)
He Said/She Said (S03E06)
další epizody (18)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
History (S02E10)
Run of the Mill (S02E09)
Know Thyself (S02E08)
další epizody (22)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Modern Designs for Better Living (S01E09)
History of the World (S01E08)
Impulse (S01E07)
další epizody (9)
Právo a pořádek (TV seriál)
Shield (S09E17)
1998 Oz (TV seriál)
Animal Farm (S02E07)
Strange Bedfellows (S02E06)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Viagra (S07E01)
1997 Oz (TV seriál)
Plan B (S01E07)
Straight Life (S01E05)
God's Chillin' (S01E03)
další epizody (4)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Corruption (S07E05)
1995 Právo a pořádek (TV seriál)
Act of God (S05E17)
1990 Elvis (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

TV pořady

2001 Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
404: Flight Not Found (S02E11)
2012 Kriminálka New York (TV seriál)
Where There's Smoke... (S09E02)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
Officer Involved (S08E04)
Party Down (S07E13)
2010 Kriminálka New York (TV seriál)
Shop Till You Drop (S07E10)
Povídka o zápasníkovi (S06E20)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Obličeje (S03E06)
Pohotovost (TV seriál)
Porušení důvěry (S13E12)
2006 Pohotovost (TV seriál)
Není se kam ukrýt (S12E19)
2005 Třetí hlídka (TV seriál)
How Do You Spell Belief? (S06E20)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
The Spirit (S05E10)
Collateral Damage: Part 2 (S04E15)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace