Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky nadýchaná cukrová vata, ze které vás bude bolet břicho. Filmy podle skutečných událostí jsou vždy tenký ledem a svádí k uslzeným dramatům, ve kterých by se všichni nejraději rozdali. Delfíní samička Winter si soucit a pomoc určitě zasloužila a ani k tomu nepotřebovala tuto prvoplánovou agitku. 35% ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tenhle film a docela mě překvapuje, že je v červených číslech (k 20. 3. 2012 má 72 %), protože jestli si pamatuju pár dní po premiéře, tak to mělo nějakých 54 %. Každopádně pro milovníky zvířat téměř povinnost. Já jako milovník zvířat a s občas až příliš melancholickou povahout tomu ty čtyři hvězdy dám, protože nebýt tam ten delfín a ten námět, tak filmařsky to za moc nestojí a byl bych rozhodně v nižších hvězdičkových relacích. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

Fimy se zvířaty to je moje srdcová záležitost, ty prostě miluji, tak dojemný film jsem už dlouhé neviděla, ano režisér hodně hrál na city díváka, ale o to byl tento film krásný, příběh, který je nejen o záchraně zraněného delfína, ale i lidskosti, a odvaze v každém znás, navíc, je tento film podle skutečné události, a o to si toho víc cením, jak já bych chtěla taky plavat s právě takovýmto delfínem, doporučuji se na tento film určtě podívat, stojí to za to, ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Můj přítel delfín vypráví velmi milým a lidským způsobem příběh o vytvoření těsného pouta mezi malým chlapcem a handicapovaným delfínem. Scénář věrně rekonstruuje osud jednoho z nejznámějších delfínů na světě a seznamuje diváka s těmi nejdramatičtějšími událostmi jeho života. Velmi povedeným způsobem nachází snímek paralelu s osudy obdobně handicapovaných lidí z reálného světa, pro něž se delfín Winter stává prostřednictvím filmu symbolem naděje a inspirace. A právě v tom tkví jeho kinematografický přesah a největší síla. Režiséru Charlesu Martinu Smithovi se podařilo velmi citlivým a nenásilným způsobem odvyprávět příběh, který diváka chytne za srdce, a jemuž i s radostí odpustí product placementovou reklamu na Clearwater Marine Aquarium a jejich živé sledování delfínů. Jeden z nejlepších rodinných "feel good" filmů vůbec. Čtyři hvězdy. 👍 (06.11.2021) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)

Reklama

Reklama