Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

Psema 

všechny recenze uživatele

Drew, John a další (půl)tucet relativně známých ksichtů ve filmu, jehož důvod vzniku mi totálně uchází. Aneb koho, sakra, zajímá, jak Amerika zachraňovala v době Reagana tři velryby a potřásla si přitom rukou i s rudou armádou? Zvlášť když Kwapis režíruje tradičně jako po obrně, hlášek i dramatu je smrtelně málo a celé je to tak strašně zbytečné a projímadlové. Dal bych 2, ale za trikově neuvěřitelně punkovej závěr, kdy nezbyly prachy na víc než o něco lepší pre-vizualizace, musím jít do slabších 3. 5/10 ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby! Velryba s pepřovou máčkou, velryba na medu....bože, napadá mě tolik možností, které jsou téměř k pomilovaní. Prostě Hruškovo srdce by zaplesalo! Nemyslete si, že jsem bezcitná zrůda, ale nějak mě dráždí filmy, u kterých si rozmažu řasenku. To je celou dobu buéééé buééé, a co z toho? Opuchlý očička z toho! A vůbec, už musím jít...lehnu si na led a budu poslouchat kapříky na Munickém rybníku. Až nějakej led bude, voe! ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, za normálních okolností bych šel do tří hvězd, ale mnoho místních reakcí se mi zdálo být až přehnaně negativních, takže maličko nadhodnocuji. Dobře, je to (až na jeden nečekaný zvrat) předvídatelné a jde svým způsobem o strašný kýč, ale možná i díky faktu, že líčí příběh inspirovaný skutečnou událostí, na mě film zafungoval - a pozor, to jsem vůči ždímačkám emocí často hodně kritický. Stopáž svižně odsýpala, animace velryb, pravda, nebyla očím lahodící, ale nešlo o překážku, která by zážitek degradovala, hudba pěkná, herci v pohodě a ani ten scénář nebyl úplně debilní - citelný mírný nadhled. Filmařsky solidní, příjemná jednohubka, kterou nic nezkazíte, ani pokud máme averzi vůči Greenpeace. Film je, mimochodem, ve výsledku mnohem lepší, než jak jej prezentují upoutávky. 70% ()

HaceR 

všechny recenze uživatele

Klasicke hodnotenie tu na CSFD. Ine som ani necakal. Dnesne filmy stoja len na rozpocte a velkych efektoch. Filmy podobne tomuto uz pomaly vymieraju podobne ako velryby a to je skoda. Spracovanie bolo skvelé ale ako som zistil, najde sa tu mnoho odbornikom, pre ktorych to nemalo uroven. Dokonca sa tu riesi koho zaujima, ze Amerika zachranovala 3 velryby a podobne. Zostava mi nad tym rozum stat ale doba je taka. Preto je pekne vidiet, ze ludia su ochotni obetovat nemale usilie a peniaze na zachranu (nazujimavych) velryb. Mozno raz pochopime, ze zivot je dolezitejsi ako peniaze a nezalezi na tom, ci je to zviera, alebo clovek. Este raz, nadherny a inspirujuci pribeh. Snad budu len pribudat pribehy, podla ktorych sa budu tocit podobne filmy. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný a smutný příběh o třech uvězněných velrybách mi vehnal slzy do očí, jelikož jsem též velkým zastáncem Greenpeace jsem ráda, že se jim povedlo dohnat obyvatelé po celém světě k tomu, aby jen neseděli u TV a nechali to plavat, ne! Přinutili je jednat. Dali do toho všechno! A tak to má na téhle planetě vypadat. :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • Štúdio Glasshamer bolo požiadané, aby postavilo obrovské pracovné modely troch veľrýb, ktoré dostali prezývku Fred, Wilma a Bam Bam. Asi najväčšou výzvou bolo pre štúdio vyrobiť niečo, čo sa nezačne rozpadať pri mínusovej teplote -20 °C a tak, aby hydraulika stále fungovala. (Cue1)
  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)

Reklama

Reklama