Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl svoji drahou čtvrtinu vyprstit pokaždé, když je hysterická, do týdne to odserou karpální tunely. V historickém kontextu proto považuji vynález elektrického manžela za naprosto zásadní, ihned po migréně a na třetí místo bych dal asi kolo. Velice mě proto pobouřilo, že z tak závažné věci je někdo schopen splácat takovou dementní, romantickou sračku. Nebýt té nechutné, extrémní, exploitační vložky, putuje tohle bez mrknutí oka směr žumpa. Lidská stonožka mě nechala chladným, u Martyrs a Inside jsem se příjemně bavil, ovšem když jsem tady viděl, jak někdo rve prsty do jámy lvové šeredným anglickým důchodkyním, znechuceně jsem odvracel zrak a myslel na fialky. Ale stejně jsem ten přímořský stánek s uleželými krevetami na přímém slunci nemohl dostat z hlavy! To se fuckt nedalo! BRUTAL!! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O vzniku vibrátoru, zastaralých lékařských metodách a snaze o ženskou rovnoprávnost v prudérní společnosti (konfliktem „pokrokovosti“ s prudérní společností mi lehce připomíná Easy Virtue). Film není přímo vtipný, nečekejte výbuchy smíchu. Avšak kontrast toho, jak vědecky, zastarale nabo „suše“ se baví o výše jmenovaných věcech, mi na tváři trvale vykouzlil přihlouple nevěřícný úsměv a vykulený oči. Příběhově to až takový zázrak není, ale film mě moc bavil a můžu ho doporučit; ostatně – viděli jste někdy film o vzniku vibrátotu? A určitě nevynechejte závěrečné titulky. Chytrý citát na závěr: „Náš život bude do velké míry takový, jakým si ho uděláme.“ # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vstup volný i pro zaryté puritány, mezi které se naštěstí nepočítám. Nevědět o filmu nic, po přečtení stručného nástinu děje bych se podivoval, co za látku z toho může vylézt a zda mě nečeká nějaká plytká prcičkoidní taškařice, ale omyl! Tohle je veskrze příjemná a vkusná zábava, která nepodceňuje inteligenci svého diváka. Zlehka a zajímavě naťukává dobové reálie a probouzející se boj žen za svá práva a historie vibrátoru je tady vtipným bonusem navíc. Objektivně by to bylo tak na 4*, ale za ten pozitivní pocit, co mi film navodil, lehce nadhodnotím. Nenápadné klenůtky musí člověk podporovat. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no... nenáročná, oddychová záležitosť pre páry a mladé moderné ženy, ktoré ale nie sú "príliš" moderné; a snáď jediný prípad v histórii slovenskej distribúcie, kedy slovenský názov zodpovedá pôvodnému, pričom všetky ostatné (český, nemecký, francúzsky) sú príšerné a smiešne; maggie je skvostná a rupert tiež; ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šteklivá témy o liečení "hysterických" žien je zasadená do viktoriánskeho Londýna ( vraj podľa skutočnej udalosti ) a už táto skutočnosť dodáva príbehu nezvyčajný šarm a vtip. Zošňurovaná spoločnosť nie je pripravená pomenovávať veci pravými menami a preto je dôvtipná slobodomyseľnosť osviežujúca. Inteligentný scenár, poctivá realizácia a príjemní herci sú najlepšou pozvánkou pre tento snímok. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)

Reklama

Reklama