Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (960)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úplně neškodná "mírně avataří" ptákovina s jedním létajícím hadem, orlem z Pána Prstenů/Hobita a krvežíznivými šimpanzy. Ústřední potvůrka jakoby z oka J.J. Abramsova vypadla, moc pěkné. Rád bych pochopil, proč musí Shyamalan každou větu divákovi tupě zopakovat, a proč je zde tolik vysvětlování. Tvůj rukopis smrdí na míle daleko, M. Nighte. Závěrečná scéna to téměř kompletně pohřbila, ale světe, div se, rejža všechno zachránil povedeným vtipem! Chemie otec - syn skoro nic, bezemoční Will neobyčejně prkenný a Jadenův chraplák mě štve ještě teď, v nicotným tichu. P.S. Pohlavky směřujou k cca 20-ti nevychovaným plantážníkům v sále kolem mě, kteří se do kina přišli najíst za zvukových efektů mačkání obalu od křupek/chipsů/krekrů. Kdy se z ČSFD uživatelů stali takoví burani? To si říkáte fandové filmu? Že je to "blbá shyamalanovina, a že film je jasná sračka, nezájem"? To je nějaký argument? Napomenul jsem jednoho (vlasatce ve žlutym triku, kterej machroval gumovejma medvídkama, sušenkama TUC a Colou) z vás, nechtěl jsem okolí rušit více než vy. Zamyslete se nad sebou: kino není jídelna, nekažte zážitek ostatním. Díky. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jaden Smith nasadí v úvodu filmu zarputilý pohled, při kterém má na čele víc vrásek než jeho otec, a neshodí ho do závěrečných titulků, zatímco Will Smith se stejnou vytrvalostí prezentuje výraz "umírám a trpím". Ke své obrovské smůle není After Earth tak blbé, aby bylo zábavné; je jen nudné, nezajímavé a neoriginální. Po dlouhé době film, během jehož sledování jsem v kině ubíjela nudu počítáním žárovek na stropě, hledáním všech nouzových východů a sledováním času na hodinkách. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Od Shyamalana se většinou čeká nějaký pomalu vyprávěný thriller s temnou atmosférou a třaskavým závěrem, ale tentokráte mistr nad mistry úplně odbočil a dokonce si odpustil i své tradiční Hitchcockovské cameo. Skutečně žádné vodítko pro jeho fanoušky a nic, co by nasvědčovalo tomu, že v režisérské židli sedí právě on. Po zániku Země je snímek, který má hlavně pobavit a to se mu stoprocentně daří. Dobrodružný sci-fi kousek, který jede od začátku do konce podle jasně dané šablony, ovšem je velice krásně natočený a podmanivý. Willa Smithe nevyhledávám, ale nikdy mi nevadil - takže jsem ho v pohodě přijal, stejně jako jeho syna. Film je tak na rozhraní tří a čtyř hvězd, ale vzhledem k tomu, že jsem se ani vteřinu nenudil a moc se mi líbila i vizuální stránka, tak se přikloním k vyššímu hodnocení. P.S. Myšlenku filmu rozhodně nelze přejít mávnutím rukou. I když je snímek především akční zábava v krásném kabátě - nutí diváka přemýšlet o vztahu lidí k přírodě a budoucnosti modré planety. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Z nejakého dôvodu mi to nevadilo. Pritom dôvodov na pohŕdavé odpľutie je dosť. Sú tam zásadné výpadky logiky (prečo vyspelí ľudia v budúcnosti nemajú poriadne búchačky a bojujú trápnymi kopijami, prečo havarovaná loď nevysiela záchranný signál automaticky, ale musí sa ručne vystreliť nejaká debilná "svetlica" atď, atď...), Jaden je na kopačku do tváre a má to nevýslovne hnusný dizajn (aj triky sú občas na seppuku). A predsa v tom je niečo, čo na mňa fungovalo. Zrejme ten univerzálny príbeh o zbližovaní otca a syna. Neustále trpiaci Will mi takisto neprekážal, ja som mu tú emócie neschopnú gumu celkom žral. No a na mládežnícku sci-fi je tam prekvapivo dosť krvi, odtrhnutých hnátov a napichnutých mŕtvoliek. A réžia sa tentoraz dala prežiť. Určite lepšie ako Airbender a Happening. Priemerných a nezhnusených 5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku mi nesedel mladý Smith. Ich vojensko-prísny vzťah s otcom je neuveriteľný a ničí akýkoľvek pokus o dramatičnosť. Osobne si myslím že Jaden vo filmoch nemá čo robiť, nemá štipku hereckého umu a neznášam, keď sa deti slávnych hercov pchajú do filmov. Inak vo filme sa nič zvláštneho nestalo. Chlapcova cesta nemala žiadne veľké prekvapenia a končila tak, ako každý čakal. Jedným slovom - zbytočnosť. Zbytočnosť so slabým výkonom Smithovho syna. Na obranu M. Night Shyamalana by som ešte dodal, že tu párkrát zabrali jeho typické ľakačky a pár sekúnd zažijete aj akési napätie. To však nestačí a zase sa potvrdzuje, že M. Night Shyamalan má to najlepšie za sebou. A obávam sa, že rovnako je na tom aj Will Smith. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Pracovným označením filmu bol názov 1000 A.E. (MikaelSVK)
  • Pôvodne mal byť film o campingovom výlete otca a syna, pričom syn sa mal prebojovať cez les, aby našiel pomoc pre otca po tom, ako ich auto zišlo z cesty a havarovalo. Will Smith (Cypher Raige) ako producent a scenárista Gary Whitta však videli v príbehu väčší potenciál a rozhodli sa ho prepísať na veľký sci-fi projekt. (S3MIR)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama