Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 1

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní jednohubka na jedno podívání,která ovšem v rámci žánru nepřináší nic nového.Největší problém Odpadu je nejen v jeho přílišné délce,ale hlavně v tom,že Daldry pořádně neví co by divákům chtěl servírovat.Ve finále tak nejde ani o syrové drama ani o svým způsobem rodinou podívanou.A možná až moc je z Odpadu cítit,že by se chtěl vyrovnat Boylovkám...60% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Originální snímek, který si vskutku člověk dá jen jednou. Aneb korupce v rukou dětských hrdinů, kde nechybí ani náležitá policejní brutalita, dávka napětí a úzkostných honiček, ale i dost protahovaných míst. Celkově působí film strašně dlouhým dojmem a byť jsem si akčnější části opravdu užíval se zatajeným dechem, už jen kvůli tomu zbytku bych se na film znovu nepodíval. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na Wagnera Mouru,ktory tu hra asi tak dve minuty cisteho casu,ale to nevadi...Co vadi,je to,ze Curtis si sa nehodi na podobne pribehy. Ta miera naivity,tak potrebna pre Boat That Rocked a paradne Love Actually sa sem skratka nehodi. S Daldrym mam tiez asi problem,lebo aj jeho filmove hity ma vzdy nechali skor chladnym. Asi zla konstelacia tvorcov... To,ze favely su vykreslene "pekne" a decka hraju ako o dusu je fajn,ale aj v tejto kategorii tu mame prvu ligu ako Tropa de Elite a Mesto Bohov! Slabucke *** ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na tento film z brazílskeho prostredia som sa dosť tešil. Rád sa dívam na to ako niektorí pindajú jak je u nás na chuja a pritom nedovidia za roh. Potešila aj prítomnosť Wagnera Mouru známeho hlavného hrdinu z Elitnej jednotky. Film je doplnený o Rooney Mara a Martina Sheena čo mu dodáva na exotičnosti. Keďže títo dvaja pracujú ako vyslanci. Starý pán Sheen ako kňaz a Mara ako učiteľka angliny. Práve jej žiakom sa podarí životný objav. Na smetisku nájdu dôkaz. Majú 14 rokov, do školy ani ovoňať tak pracujú v slume pri spracovaní odpadu. Tu sa dostávajú do konfliktu so zákonom, ktorý túži všetko ututlať a trom malým hrdinom ide o život. Odpad je skôr filmom pre mladšie publikum. Trošku som čakal niečo v štýle Mesto Bohov, Jerusalema, ale dej je príliš jednoduchý a priamočiary. Je však úžasné vidieť, že aj keď človek žije v meste, ktoré má možno najkrajšie pláže na svete, má to zo slumu asi tak ďaleko ako mi zo Strednej Európy. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale čekala jsem víc :-(. Film Odpad mě zaujal, ale nenadchnul. Trailer slibuje špičkovou podívanou ze života tří chlapců z chudé země, kteří na skládce na které pracují najdou docela důležitou peněženku a roztočí se kolotoč naprosto nečekaných událostí. To se sice stalo, ale místo opravdu špičkového dramatu mě naštvalo vytrhování z děje zpověďmi kluků. Napadlo mě, jestli je možné, že by se taková událost stala v reálném životě. I když co my víme co se děje v USA apod.. Líbil se mi závěr filmu, ale neoznačila bych film jako naprosto nejlepší co jsem kdy viděla. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno