Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 2

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (166)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale čekala jsem víc :-(. Film Odpad mě zaujal, ale nenadchnul. Trailer slibuje špičkovou podívanou ze života tří chlapců z chudé země, kteří na skládce na které pracují najdou docela důležitou peněženku a roztočí se kolotoč naprosto nečekaných událostí. To se sice stalo, ale místo opravdu špičkového dramatu mě naštvalo vytrhování z děje zpověďmi kluků. Napadlo mě, jestli je možné, že by se taková událost stala v reálném životě. I když co my víme co se děje v USA apod.. Líbil se mi závěr filmu, ale neoznačila bych film jako naprosto nejlepší co jsem kdy viděla. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Naivní a velmi nevěrohodná představa, jak zatočit se zkorumpovanými politiky. Film se bude líbit hlavně "předlistopadovým", ale i těm současným komunistům. Pohádka o třech malých chlapcích, kteří obelstí všechny, včetně policie, získají prachy "zlého" kapitalisty a korupčníka a rozdají je chudým. Ti pak v budoucnu udělají revoluci, k moci se dostanou konečně ti správní a dobří lidé a nastane nebe na Zemi. Nechápu, že se stále ještě najde někdo, kdo takovému bludu věří. Za podobnou nepravdivou ideu jsem do odpadu hodil sci-fi "Vyměřený čas". "Odpad" do odpadu nepošlu, ikdyž by si to jistě zasloužil. Přes všechny výtky mě to totiž docela bavilo. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Sláva, nazdar Olympiádě a MS ve fotbale. Město bohů z jiného úhlu pohledu, kde oběti nejsou zároveň vrahy. Chápu ten sociální, až náboženský vykupitelský podtón. V případě těchto děti se jedná o zvláštní kombinaci dobrodružství a syrové společenské kritiky. Politické systémy v Latinské Americe jsou velmi divoké a nepředvídatelné. Odrážejí chaotickou, emocionální a živelnou mentalitu/kulturu. 69%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVĚŘ POLDŮM! ZACHÁZEJ S CHUDEJMA JAKO S ODPADEM…“ /// Nalezená portmonka změní Rafaelovi (+3 dalším) život… Vlastně je to téměř do konce přesně to, co jsem očekával. Život v městě bohů trochu jinak. Bez gangů, ale s korupcí, se kterou tihle týpci dostali šanci (jo, je to trochu naivní…) zatočit. Vyprávění je to svižný, a přestože jim jde o kejhák, udržuje si to takovej „chlapeckej“ nadhled. A zkazit to může jen konec. A taky, že jo. Ne, že by snad „pánům klukům“ optimismus neslušel, ale přeřadit z thrilleru na sociální pohádku alá Danny Boyle, nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Ovšem to bude spíš problém scénáře a ne Daldryho. 3a½! A fláknu 4*, i když se na to už znova nepodívám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2010 Andy Mulligan, číst nebudu. 2.) Přemejšlím o sídláku na smeťáku. 3.) Thx za titule „Mark82“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Na "odpad" to není, ale když vidím ta jména (Daldry, Curtis, Moura) a nevyždímaný potenciál, nemá to k němu daleko. Úvod docela odsejpá, ale ještě před půlí začnou vystrkovat růžky kýčem prosycené podivnosti, což vyeskaluje v notně přepálenou báchorku o boji chudých chlapců ze skládky proti ošklivým pánům z korupcí prolezlé státní správy. Jako kdyby tvůrci chtěli natočit špinavé sociální drama ze slumu, ale pak si řekli, že by to vlastně mohlo být trochu jako ty konspirační superakčňáky s Jasonem Bournem. Jo, je to děsná hovnařina. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)

Reklama

Reklama