Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 2

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (347)

joehot 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nechápu nízká hodnocení. Daldryho film mě zřejmě zastihl v ideální náladě, protože jsem se i přes jistou průhlednost obměkčit a okouzlit nechal. Navíc jsem k němu přistupoval bez přehnaných očekávání a výsledek byl o to příjemněji překvapující. Vyzdvihl bych hlavně herecké výkony (i hlavního dětského hrdiny) a Desplatovu hudbu . ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Několikáté podojení jedenáctého září. Sázka na dětskýho přemoudřelýho hrdinu, co putuje městem, tentokrát nevyšla, protože Oscar je prostě hodně divnej. Ale divnej takovym nesympaticky vlezlym způsobem. Navíc pointa jeho putování je očekávatelná a nijak originální. Nejsympatičtější je asi Tom Hanks a Max von Sydow. Jeho tichá role byla supr. Vzhledem k tematice, ke které se Američani rádi vracejí, ale dávám jen dvě hvězdy. Mnohem víc mě totiž zasáhlo Remember me. Tady je to poselství, kdy se telefonáty odehrávají přímo v ten okamžik, kdy se bortí Dvojčata, poněkud americké, tedy pateticky rozvláčné. No zkrátka téma pro mě nepřesáhlo jedenáctý září - osobní drama to je, ale to by bylo i bez toho politického pozadí. A to bych pak asi hodnotila výše. Víc psát nebudu, abych náhodou nepoužila spoilery. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film je třeba se předem pořádně obrnit. Pak totiž může přijít takovej tajfun emocí, že Vás to složí a nevyhrabete se z toho ještě za týden. Ale ne, tak zase nebudu přehánět. Je pravda, že jsem si myslel, že tenhle film mě sejme víc. Na druhou stranu musím říct, že od začátku do konce mě udržoval v takovém emotivním napětí, jako snad ještě žádný jiný film. 11. září rozhodilo hrozně moc rodin a každá se s tím poprala po svém. Thomas Horn hraje kluka, který se s jednou takovou nečekanou událostí musí poprat a já musím uznat, že jeho postavu zahrál tak dokonale, až mi běhal mráz po zádech. Je pravda, že někdy byl nesnesitelný, ale dětské chování takové prostě je a já jsem v té době nebyl jiný. Na druhou stranu, představit si, co se mu honí hlavou, snad ani nejde, takže i z toho důvodu obrovský klobouk dolů. Některými scénami jsem si myslel, že to s tím klukem šlehne. Podle mě skvěle odvedená práce a některé tamní názory zdejších uživatelů nedodělků, že celý film je naprosto předvídatelný, cílený a očekávaný absolutně ignoruju. Pokud někdo od filmu očekává něco, co ho předem bude štvát, tak ať se na něj radši ani nekouká. Myslím si, že udělá líp sobě, ale i lidem v okolí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Z TATÍNKA ZŮSTAL JEN PRACH. TEĎ JE NA STŘECHÁCH, V ŘECE... A V PLICÍCH MILIONŮ LIDÍ V NEW YORKU, VŽDYCKY KDYŽ SE NADECHNOU“..... /// Oscar leží pod postelí, kolem houkaj sirény, v dáli je slyšet vrtulník – 11. září je tu! Inu což, stalo se. Všechny ty události mu tak nějak nedávaj smysl a jediná jistota je, že taťka se domů nevrátí. ,,PŘEJU SI, ABYS TAM BYLA TY!“ – těžce se vyrovnává se ztrátou a věřím, že TO TAK NEMYSLEL. Teď už zbejvá jen rozflákat vázu a najít ten klíč! Speciální klíč. Klíč kterej určitě někam pasuje a tedy něco otevírá.... První hodina se utápí v nudnejch pasážích, těm, kteří v mrakodrapech o nikoho nepřišli se dokonce chce spát. Chlapec musí čelit vlastním fóbiím, a vyrovnat se se ztrátou. Na pomoc přichází Max von Sydow, oživit příběh a podílet se na Oscarově dobrodružství. Odevšad na mě padají tuny patosáckejch sraček, protože snaha dojmout je prvotním (a zřejmě jediným) účelem. ,,Chybí mi, jak mi říká miluji tě.“ A KOMU TÍM PROSPĚJETE? Uznávám, občas se to ve mě ,,láme“. Dojímavý scény versus nudou vožraný konečky prstů. Film, kterej vzbudí emoce, si pár hvězdiček zaslouží...... JSOU CHVÍLE, KDY BYCH TĚ CHLAPČE OBEJMUL! - jsem prostě rodinnej typ. ( P.S.: jsou chvíle, kdy bych obejmul i Sandru. Jak říkám...rodinnej typ.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu od Jonathan Safran Foera ,,Příšerně nahlas a k nevíře blízko" číst nebudu. 2.) Mám fóbii z veřejný dopravy, výtahů, starých lidí, běžících lidí, letadel, vysokých věcí, lidí se zkaženými zuby, opuštěných tašek i bot, věží, tunelů, všeho hlučného, z mostů ..... . 3.) Rád se hrabu v tragédiích. A tu o 11. září mám nejradši! 4.) Mám doma dítě idiota a rozhlížím se po nějakým jiným. 5.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Raduška“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Hodně komplikovaný film co se hry o divákovy sympatie týče. V podstatě celou dobu tak trochu tápete, o čem snímek je a co se vám autor snaží říct, ale sepne vám to až v samotném závěru, kdy si uvědomíte, že nejen cesta je někdy cíl, ale že hledání je někdy cesta k cíli. Příběh totiž vypráví o chlapci, který ztratí nadevše milovaného otce při útoku na Dvojčata. Celý film tak pojednává o tom, jak těžké je se s takovou ztrátou vyrovnat a připustit si některé věci. Na konci již zmíněného hledání je však něco docela jiného, než by chlapec nebo divák čekal. Jinak pro mě rozhodně nejsympatičtější role Sandry Bullock, kterou jinak naprosto nemusím, a strhující výkon a naprosto uvěřitelný výkon Thomase Horna - z téhle scény se vám zaručeně sevře hrdlo: http://www.youtube.com/watch?v=QClzGhtHvjE. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný rovnomennou knihou spisovateľa Jonathana Safran Foera. Ide už o druhú filmovú adaptáciu tohto autora. Prvou bolo Všetko je osvetlené (2005) podľa knihy s rovnakým názvom. Do roku 2011 Foerovi vyšli tri romány, z toho sú dva sfilmované. (toi-toi)
  • Režisér Stephen Daldry si přál dokončit snímek na podzim roku 2011, aby byl uveden na 10. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Premiéry se však nakonec film dočkal až koncem roku. (oje)
  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama