Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkový rozjezd, tříhvězdičkový dojezd. Jak mám věřit v existenci Santa Clause, když mě s ním tvůrci celý film tahají po soudech a psychiatrech? Jo, už vím, on je vlastně ten, co všechno sežene... Ne, toto není vánoční film, ale právnické drama - jen s tím rozdílem, že obviněným je tu ona mytická postava s dlouhými bílými vousy. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jako většina v mém ročníku co si nedovedla představit Vánoce bez Mrazíka. Jenže od té doby už uplynul nějaký ten rok a Mrazíka jsem se přejedli. Nebo alespoň já. Už hledám jiný filmy s motivy Vánoc. A tohle je TREFA do černého. Lituji, že jsem ještě nějaký ten měsíc nepočkal. V každém případě si tenhle kouzelný snímek v prosinci moc rád připomenu. Nejen v tomhle. Zařadí se k mým dalším oblíbeným jako Láska nebeská, Sám doma 1 a 2 a taky Polární expres. A kdybych se měl připojit k odpovědi co se řešila ve filmu tak ANO VĚŘÍM! 10/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Téma, rok vzniku a napríklad aj plagát by mohli napovedať, že pôjde o príjemnú vianočnú sentimentálnu selanku s množstvom pátosu a neznesiteľne vtieravej hudby. Avšak výsledok je omnoho dospelejší než by jeden čakal. Ľudia od 30 do 70 rokov skrátka pragmaticky a realisticky reagujú na záležitosť, kedy jeden starý pán začne tvrdiť, že je Santa Klaus. Zničí to marketing, alebo ho naopak nakopne? Bude kľúčom k vyšším ziskom než má konkurencia? A čo na to politici a ako vzhľadom na výsledok súdu dopadnú voľby? Trocha tej naivity sem prináša jedno malé dievčatko, ale aj dejová línia s prianím vianočného darčeka vyznieva logicky a skvele zapadá do celkového obrazu. No a právnikov konečný dôkaz nemá najmenšiu chybu. ()

Devitka 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších vánočních filmů vůbec, takže bezkonkurenčních 5*. Film sice není o našem Ježíškovi (ačkoliv v tomhle případě na tom až tak nezáleží), ale dokazování u něčeho tak pozemského, jako je soud, že něco tak nadpozemského, jako je Santa Klaus, existuje, mě dostalo. I po tolika letech ta vánoční atmosféra z filmu přímo sálá a "černobílá" vše výborně dokresluje. Jsem unešen :-) ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Vánoce po Hollywoodsku, aneb jak se Santa ožral. V USA už je to možná klasika, jenže když si to pustíte v Evropě, čiší na vás ta amerikánština takovým způsobem, až přestanete sledovat děj filmu, zíráte pouze na herce a jejich někdy naivní dialogy. Ale přesto (nebo právě proto) tento film právem patří ke klasickým hollywoodským filmům. Děj je sice těžce kýčovitý, ale čert to vem... A jen tak na okraj, důvod, proč jsem zkouknul tento film byl ten, že jsem si v československém filmovém časopise z roku 1948 přečetl negativní recenzi na tento film, která upozorňovala diváky na nemorálně spoře oděné herečky, falešnou vizi vánoc atd... :) No asi měli trochu pravdu, ale furt lepší, než koukat na dojičky krav, které se tehdy staly u nás symbolem ženskosti. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Americký filmový institut zařadil snímek mezi nejvíce inspirativní filmy všech dob na deváté místo. (SeanBean)
  • Natalii Wood bylo osm let, když točila tento film. (Kulmon)
  • Přestože je film vánoční, šéf 20th Century Fox Darryl F. Zanuck trval na tom, aby byl uveden do kin před létem. Tvrdil, že více lidí chodí na filmy právě v tuto dobu. (SeanBean)

Reklama

Reklama