Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Konečně se Čt uvolila vysílat i mladší snímky Jeana-Paula Belmonda a Alaina Delona. Staré klasiky obou běží na televizních obrazovkách pořád, ale ty novější snímky už nikoli. Film je napůl komedií napůl akčňákem a je to též připomínka nejslavnějších časů obou herců. Ti si ze sebe navzájem utahují a v ději se špičkují odkazy na starší filmy. Jedna z nich je i výlez Belmonda po žebříku visícím z helikoptéry. A zase to Belmondo, i ve více než šedesáti, dokázal. Děj filmu je sice zvláštní, protože dvojice si podmaní celou ruskou mafii, vyhodí do povětří kasino a to by museli mít tedy opravdu hodně výbušnin. Nemluvě o tom, že ruští zabijáci nedokážou ani jednoho z hrdinů zabít, zatímco oni kosí všechny podobně jako Chuck Norris ve svých starých filmech. Pro milovníky obou těchto nesmrtelných legend bude ale film jasná oddechovka, která určitě potěší různorodé smysly, když tedy nebudete příliš řešit dějovou nelogičnost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková kombinace akčního filmu a komedie Otec a otec. Celou dobu jsem si řikal, že tohle už jsem viděl v nějakym jinym filmu a bylo to lepší. Navíc Belmodno i Delon ve svym pokročilym věku mi moc jako poslední akční hrdinové neseděli. Zejména Belmondo mi připadal už takovej vyčpělej. Pro mě to je celkem obyčejnej film a naprostej průměr. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Co jim reknes? Reknu, ze prodavam zachodovy stetky, a ze mam pro ne novou kolekci" Reziser Patrice leconte /Tango, tandem, Divka na Moste/ natocil sympaticky francuzsky fryler s dvoma legendami europskej kinematografie, a to Jean Paul Belmondo /100 000 dolaru na Slunci, Le Magnifique/ a Alain Delon /Sicilsky Klan, Dva muzi ve meste, Tri Muzi na Zabiti/, ktorom maju mladu sexicu Vanessu Paradis. Nasledne ju musia zachranit z pazurov mafie. Film ma dobru tematiku, dialogy, lokacie, a na konci dojde aj na spustu akcie, vybuchy a autonahanacku. 77 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dát akčnímu filmu okouzlující šarm, to snad umí jen Francouzi. Nebo možná jen staré páky Belmondo a Delon, které se po mnoha letech opět sešly v jednom filmu. Nic moc jsem od něj nečekal, ale překvapivě jsem dostal nejen vrchovatě akce, ale navíc akce bohatě prokládané nadhledem, humorem, skvělými slovními přestřelkami a vzájemným hecováním, hláškami a také zábavnými odkazy na starší slavné filmy obou veteránů. Bebel i Delon jsou výborní, své role si užívají tak, jak jsem už dlouho neviděl, a Vanessa Paradis jim k tomu kupodivu zdatně sekunduje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde je pro mě scénář a příběh hodně důležitou indicií pro konečné hodnocení, ale Poloviční šance je jedním z těch, kde udělám ráda výjimku. Je mně totiž velkým potěšením a poctou sledovat ty dva "trošinku" starší kluky Alaina a Bébeho vedle sebe, s jakou lehkostí hrají i když upřímně vzato mně připadalo, že snad ani nehrají, ale že je to přímo baví. Myslím si, že Leconte si s velkou chutí zarežíroval s takovými hereckými esy a s Vanessou, která tomu dávala tu správnou, sladkou a příjemnou příchuť a kterou si hned rok na to vybral do skvělého filmu Dívka na mostě. A Jeane-Paule Belmondo klobouk dolů před tvojí fyzičkou v tolika letech. Messieurs de grâce ! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)
  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama