Reklama

Reklama

Nae yeojachinguneun gumiho

(seriál)
  • Jižní Korea 내 여자친구는 구미호 (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Poté, co potká záhadnou dívku, zjišťuje rádoby hvězda akčních filmů, že je ve skutečnosti gumiho – devítiocasá liška z pověstí. (Netflix)

Recenze (34)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

V korejských komediálních filmech a seriálech je důležité překlepat první půl hodiny. Pak se zpravidla skončí s expozicí: hlavní hrdina je vždy předveden jako pitomec, aby mohl být napravován osudem a dívkou, co touží napravovat pitomce. Jednou je to pitomec bohatý, jednou chudý, jindy chytrý, nebo něčím výjimečný. Dokonce někdy jde i o pitomce úplně průměrného. No a dívka, ta musí být krásná. Hodně. Dál už si to zpravidla užijete. Tady je to místy trochu kameňákovské, ale jen trošku... A zbytek humoru dost často stojí zato. Nejvíc mě zatím (rozkoukáno pár dílů) baví dědeček. ||| Edit: trochu jsem si říkal, že jestli bude 16 hodin postavených jen na rozverných situacích, je otázka, zda to nebude protivné. Posun ke klasickému příběhu a darovaná knížka.... mmmm.... to je nádhera... P.S. nechal bych to skončit vlastně stejně, ale jiným postupem -- zkrátka nejsem korejec :) ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou něco dostalo:-) Skvěle skloubená romantika s humorem, to vše podtrženo hudbou, která to všechno výborně doplnila. Ústřední dvojice je dokonalá (Lee Seung-Ki je dokonalost sama), vedlejší role taky nezklamaly. Největší pecky byly v podání režiséra Bana Doo Honga - tomu se snad nepřestanu smát! Nemám prostě nic, co bych mohla vytknout. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nádherná Gumiho, sympatický Cha Tae-Woong, dobře zvolené vedlejší postavy, chytlavý děj, překrásná hudba, jedinečný humor, silná romantická stránka... Chybí mi tu něco? Nasmála jsem se, pobrečela jsem si (hodně, hodně, hodně), byla jsem napnutá a často i ohromená. Asi 2 díly byly sice trošku slabší, ale ani to neubere na mém hodnocení. Shin Min-a je sama o sobě nadpřirozeně krásná a když ji k tomu v jednom díle navlnili vlasy, její roztomilost oslňovala. Opět jsem našla v srdci místo,o jehož existenci jsem nevěděla. 5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když ono to je fakt roztomilé Gumiho :). Navíc tak dobře zahrané, že jsem "viděl" Gumiho a ne krásnou dívku. To samé (podobné) s goblinem. Tubirubirurafá! ■ Sympatické hudební video: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=-x0CKbRn_z0&feature=endscreen ■ Napsal jsem o filmu na FB: "Představte si chlapíka, co má vedle sebe krásnou dívku, všichni mu ji závidí a on by nejraději umřel. Aby přežil, nesmí se od ní hnout a musí ji vydatně krmit, nejlépe hovězím masem, k snídani, obědu a večeři. Začínají mu docházet peníze a on neví, co se stane, když jí nebude moci koupit jídlo. Pointa: Existuje mytologické zvíře, devítiocasá liška. Dokáže na sebe vzít lidskou i zvířecí podobu. Lidská podoba tohoto konkrétního je natolik exteriérově nadstandardně dobře vypadající, že v minulosti muži v jeho přítomnosti ztráceli pracovní výkonnost a ženy žádaly eliminaci dotyčného živočicha. Ten byl zaklet do malby v chrámu, 500 let pořádně nežral a až v současnosti ho jeden nešťastník osvobodí." ■ "Budu rodit jednou ročně." ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mmmm, baštá :D Zkuste pustit seriál nějakému vegetariánovi a uvidíte, jak se z něj za pár dílů stane chladnokrevnej krávožrout. Příběh je jednoduchý. Ne zrovna sympatický mladík osvobodí civilizací nepoznamenanou devítiocasou lišku v podobě krásné dívky, která neztloustne, byť by zbaštila celou krávu. Gumiho chce být s ním a on... by preferoval rychlejší smrt. Tak nějak to začíná a bál jsem se, že se brzy vystřílí veškerý vtip a potenciál a seriál zabředne do běžné romanťárny, ale naštěstí se děj po celou dobu vyvíjí a to občas i dost nečekaným směrem, takže je super až do konce. Přesto bych dal podruhé přednost asi jen prvním dvěma třetinám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení 4. epizody 1. série byl režisér Boo Sung-Chul natolik vyčerpaný, že fyzicky zkolaboval. Naštěstí se režisér dal brzo dohromady a natáčení mohlo zase pokračovat. (Roby)
  • Ačkoliv se to vůbec nemusí zdát, tak natáčení bylo extrémně vyčerpávající. Shodla se na tom většina štábu a tento fakt potvrzuje například fyzický kolaps režiséra nebo až kritický nedostatek spánku herečky Shin Min-A, kterou dle jejího vyjádření drželo nad vodou jedení dobrého jídla při natáčení a časté hraní badmintonu s hercem Lee Seung Gim, které ji zlepšovalo fyzickou kondici. (Roby)
  • V jednom z prvních rozhovorů po ukončení natáčení sdělila představitelka hlavní hrdinky Shin Min-A, že už před samotným natáčením věděla, že mají tvůrci velká očekávání od scenáristek sester Hongových a představitele hlavní role Lee Seung Giho. Herečka přiznala, že si velmi dobře uvědomovala, že od ní tvůrci žádné velké věci nečekají. (Roby)

Reklama

Reklama