Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Do této chvíle si moje slečna stěžovala, že filmy vybírám já. Poté co se jí libily dnes už vím klamivé reklamy, tak mě přesvědčila abychom na tuto sra... šli. Byli jsme v kině na Ládví 10x10 metrů, asi 10 lidí. Bylo to tak nechutné a příšerné, že už raději film nikdy nevybírala. Proto u mě ty dvě hvězdy, (( ::, .... dnes, po pár letech si pamatuji jen tu scénku z hlavní etikety a pak tu sprosťárnu s tou klikou a jak se tam někdo uspokojoval nad ženskýma výkřikama z tenisu v televizy (( :: ()

vadic 

všechny recenze uživatele

Společně s Brunem stojí Ken Park na vrcholu mnou viděných filmů co se týče koncentrace ocasů. BRGHHH. Sice to nemělo vůbec žádný syžet ani jeho náznak, ale to nasrat. Jsou horší věci. Třeba právě zmíněná "čůrakovitost" nebo absurdní fanatický otec a jeho promluva o 3 rukou do dceřiny duše. A skok k závěrečnému "grandioznímu" finále?? Kámo, ses snad posral v kině....Pozdní dodatek....Já úplně zapomněl na tu matku. To je naprosto prvotřídní milfa a za ní přidávám první hvězdu :) ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasná demonštrácia filmového prúseru, ktorý je o to väčší, o čo sa tvári serióznejšie (a nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že aj dosť arogantne). Takýto film môže vďačiť iba faktu, že stále tu bude chvíľu generácia, ktorá sa ochotne nechá zmanipulovať svojimi lacnými trikmi (kozy, grupáč, onania so všetkým... (bľah!) Toto bude určite konečne niečo... niečo INÉ ako sa točí teraz!, to bude bomba!), ale zväčša každý raz dospeje a pochopí, že keď ako filmár nemáš nič v rukáve, z porna neurobíš umenie iba tým, že ho vykastruješ... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně partička k pohledání. Jeden uráží svoji babičku zkurvenou děvkou a onanuje u tenisových utkání. Jiný spí nejen se svou přítelkyní, ale i s její matkou a s dcerou jistého náboženského fanatika a bůhví s kým ještě. Další odráží nejen agresivní útoky svého věčně opilého otce, což vyvrcholí pokusem o orální, ano, orální sex. Pokud chtěl Larry Clark (alespoň slušně vedl některé herce) něco říct, rozhodně na to nešel správnou cestou. Ken Park je typickým příkladem toho, že nezávislý film nemá hranic. Jeho hrdinové jsou v mých očích nesympatické trosky a zatímco snímeček Kids byl relativně upřímný pohled do světa mladých lidí, tohle je zbytečná a laciná exhibice jednoho narušeného tvůrce!! Chce šokovat, ale neumí to!! Řada scén by filmu vůbec nechyběla, naopak, jsou tam jen na efekt z umanutosti tvůrce, který si něco (místy i zajímavého) usmyslí, ale logicky to nikam nedotáhne. Víc než „zlým“ je Ken Park docela zbytečným filmem!! I když výpovědní hodnotu mít mohl.. 40%. ()

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Bez komentára. Komu sa toto páčilo musí byť úchyl a minimálne mentálne narušený. Spolu s The Room od Tommyho Wiseaua suverénne najhorší film aký som kedy v živote videl. Ken Park je nechutný, bez niečoho čo by aspoň trochu pripomínalo filmárčinu a hlavne na silu kontroverzný. Nedokázal som to ani dopozerať ale z toho čo som videl mi bolo zle. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama